od berka » 19 bře 2016, 22:55
Na dotaz ohledně gumové hadičky, jsem odpověděl v jiném tématu, takže snad mi dovolíte popsat čerstvé zkušenosti s Matadorem. Včera bylo celkem hezky, takže jsem namontoval zpět baterku, kterou jsem během zimy měl na nabíječce a šel konečně vyzkoušet ten čínský zázrak. Po asi dvou měsících odstávky chytil skútr celkem dobře (baworák chytá na první převalení). Chvilku tedy musel startér točit, ale na druhý pokus se po pár sekundách rozběhl a během chvilky se chod motoru srovnal, otáčky zvedly a běžel jak má. Nechal jsem ho několik minut prohřát a vyrazil jsem. Zajel jsem k pumpě dofouknout kola, obě byly na 1,2 bar, tankovat jsem nemusel bylo nad půlkou nádrže a vyrazil na zkušební jízdu. Asi po 15km jsem usoudil, že vše funguje jak má a žádný problém snad nenastane. Odpoledne si skútr vzala manželka a já se stal spolujezdcem. Během odpoledne najela přes 90 km, vysmátá jak malé dítě. Během cesty nenastal žádný problém, z pozice spolujezdce jsem zjistil, že největší rámus dělá sání motoru, které mohlo být lépe akusticky vyřešené, naopak výfuk je značně tichý a že jako spolujezdec se bojím o dost víc. Skútru nedělá žádný problém držet i v obsazení dvou osob, stabilně 85 km/h (tachometrových) a z mírného kopečku se dokonce vyšvihnul až na 120 km/h, také tachometrových z čehož měla manželka radost (já už méně). Zároveň máme ověřeno, že se zatím dá i spolehnout na palivoměr, protože v době kdy téměř ležela ručička na nule, zbývalo v nádrži asi 0.5- 0,75 litru benzínu. Dnes jsem na skútru jezdil jen já, najel jsem asi 20 km a byl jsem překvapen jak jede. Bez spolujezdce drží po rovinkách na okresních silnicích stabilních 90-95 km/h (tachometrových) a řekl bych, že každým najetým kilometrem se zlepšuje tah motoru. Skútr nijak nešetříme, od začátku se s ním jezdí na plný plyn, tak snad to vydrží, ale pro jistotu dostal hned nový olej jak do motoru tak koncového převodu.
Dnes má najeto cca. 228km a jsme zatím spokojeni. Jediné co bych uvítal, by byl ostřejší rozjezd ve vyšších otáčkách motoru, ale to jsme už probrali jinde.