od Marzel » 28 črc 2012, 17:19
Vážení příznivci značky MAXON. Rád bych přispěl do diskuze k této značce a rozhodně nemá důvod kritizovat. Loňský rok jsem si koupil Maxona Matadora 50, kdy jsem ho měl 3/4 roku a najel jsem na něm 1.500,-km, bez jediného problému. Jelikož mám skoro 90 kg a navíc jsem jezdil i s přítelkyní, zatoužil jsem po něčem silnějším. Na jaře letošního roku jsem skútr prodal a koupil si Hondu CBF 500. Jízda o něčem jiném, to nemusím popisovat, ale stále mi ten skútr scházel, na lítání po městě, na ryby a podobně. Tak mně to nakonec nedalo a k Hondě jsem si koupil ještě Maxona Ardoura 125 cm. Musím říci, že na něm jezdím víc jak na Hondě. Na velkou motorku se musí člověk obléknout a pod., tady člověk skočí v tom co má na sobě a jede. K jízdní vlastnostem nemám připomínek, jsou znát 14" kola od 12" na Matadoru. Zatím mám najeto 900,- Km, bez nějakého problému. Když jezdím sám a nehoním to na doraz, tak se nechá jet za 3 litry, ve dvou si to vezmi i 4,5 litru. Jinak po tmě dobře svítí, má docela dobré brzdy a výkon je proti 50 taky znát. Každému bych doporučil, protože poměr výkonu, ceny nového skútra, servisní síť a levné náhradní díly jsou bezkonkurenční.