od zbyhru » 07 črc 2011, 11:23
Zdravím majitele Maxonů,
chci se podělit o několik mých zkušeností. Maxona mám asi čtvrt roku, z počátku fungovalo vše v pořádku, ale poslední dobou začal hlavně při rozjezdech vynechávat motor. Prošel jsem toto fórum i příspěvky na Rhona a zjistil jsem že se tu tato zpráva již několikrát objevila, ale vždy bez jasné odpovědi. Zkoušel jse vše možné: nejdříve jsem se hrál s nastavováním karburátoru, pomohlo když jsem vzdušník téměř utáhl, ale potom jsem měl svíčku černou jak bota....po nějaké době už ani toto nepomáhalo, zkoušel jsem posouvat jehlu, celý karburátor jsem rozdělal a vyčistil, dotáhl všechny kabely, vyvrtal další dírku do víčka, vyčistil nádrž (kluci čínští tam zapomněli hodně kovových špon), ale pořád nic nepomáhalo.
Nakonec jsem tu zahlédl větičku, že nekdo oddělal kovovou krytku kabelu u svíčky, která zkratovala zapalování a ejhle, problém vyřešen...Maxík jezdí jak drak, karburátor jsem nastavil na původní hodnoty co mi nastavili v servisu (vzdušník cca 1,5 otáčky od dorazu) a jsem maximálně spokojený