2012-06-27 19.22.14-1.jpg
Ahoj, takze nejdrive bych chtel pozdravit vsechny majitele Maxonu
I ja jsem se stal tento tyden majitelem Maxonu Ardour 50 2T. Koupil jsem ho uplne novy zabaleny, ale pres inzerat,od typka ktery ho patrne dostal za odbery autodilu v autokelly, jelikoz vlastnil autoservis. Chtel za nej 15 000kc, takze jsem nevahal ani minutu.
Ale hned od zacatku jsem resil dve zavady (no spise vyrobni vady) a docela vazne. Skutr najel cca 2km a chcipnul. Uz to tady nekdo resil ale nikdo to zatim nevyresil. Me se to povedlo. Bylo to z vyroby spatnym osazenim karburatoru z predchoziho typu Maxon Speed. Karburator je uplne stejny u obou typu az na jednu malickost Ardour oproti Speedu ma vetsi prumer vyvodu na podtlak. Jelikoz Maxon Speed ho pouziva pouze k otevirani palivoveho ventilu. Ardour tento vyvod pouziva k podtlakovemu cerpadlu tudiz musi mit vetsi prumer. Reseni je jednoduche staci vzit 3mm vrtak a tento puvodni vyvod zvetsit. Od te doby mi jede Maxik jako z praku a nechcipa
Druha zavada byla spjena s hazenim zadniho kola a tim padem drenim kotouce o brzdove desticky. Bylo to krive vyrobenym nabojem. V podstate se jedna o vymezovaci valecek mezi kolem a pravou zadni vidlici. Nechal jsem si vyrobit u soustruznika novy jelikoz z autokelly mi prisel novy a byl take krivy.
Zaverem bych chtel dodat, ze i pres veskere vyse popisovane vady z vyroby se kterymi jsem pocital jiz pri rozhodnuti, koupit si cinsky skutr, jsem s Maxon Ardour 50 2T velmi spokojeny. V dohledne dobe probehne prestavba na 70ccm a vse s tim spojene (sportovni variator, spojka, vyfuk, karbec) a chtel bych z nej vydolovat minimalne 10 koni.
Tak zatim se mejte vsichni krasne a hodne stastnych kilometru
Sakowski:
Ahoj, skutr si klidne muzes odblokovat, me je 27 ale mam ridicak jen na auto, takze spadam do stejne kategorie jako ty. Mam to odblokovane a nikdo nic neresi. Samozrejme kdyz prekrocis nekde maximalni rychlost, treba ve meste padesatku. Tak to mas za pokutu. Ale pro policajty je dulezite co je napsano v TP. Takze pri bezne policejni kontrole se nic nedeje.
Jinak k tomu odbloku. Staci vyndat sedlo i s uloznym boxem. A v zadni casti skoro az u zadniho svetla najdes jednotku zapalovani. Vede tam sest dratu. Staci kdyz odpojis fialovy a mas to odblokovane. Me to jede podle tacho 70km/h po rovine a 80 z kopce a to merim 193cm a vazim 90 kilo.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.