od Karlos 1 » 11 dub 2016, 14:38
Ještě jedna čerstvá zkušenost právě po rozmontování toho vzduchového filtru. Po odšroubování samotného filtru, který drží na 4 šroubech, jsem zjistil k mému překvapení, že ústí té gumové trubky, co jde potom až ke karbeci a tam už má jít filtrovaný vzduch, je potřísněno uschlými mapami jakoby po špinavé vodě. Po delším zkoumání, kterému předcházelo kompletní vyndání celého držáku filtru i s potrubím abych na to pořádně viděl, jsem zjistil částečné odlepení právě toho gumového potrubí, co odvádí filtrovaný vzduch ke karbeci, v místě vetknutí do plastové krabice s filtrem. Mají to lepené nějakým černým pružným lepidlem. Byla tam taková spára, která zřejmě stačila na to, aby tam při jízdě v dešti pronikla špinavá voda, a zřejmě částečně to i přisávalo "falešný luft". K tomu by samozřejmě nemělo docházet, takže jsem vzal silikonový tmel na akvária a celou tu část potrubí jím pořádně opatlal, aby to bylo vzduchotěsné a přitom pružné. Doufám, že tam ta netěsnost byla až poslední dobou a ne déle, to by pro motor nebylo dobré. Teď už to budu jen čas od času sledovat při kontrole filtru, jestli je prostor za ním sterilně čistý, tak jak bych si představoval, že by měl být. Takže bacha na potrubí za filtrem, pánové !