od Decado » 21 kvě 2015, 19:38
Zdravím pánové,
teď jsem řešil jeden delikátní problém ohledně skútru a to sjetá pneumatika a koupě nové.
Na internetu jsem našel pouze tři
jedna Mitchellin city grip (cenově okolo 900,-Kč) ale 5 let stará, takže vlastnosti už jsou jenom jinde a k sehnání je jenom pár kousků ze starých zásob, protože už se nevyrábí
druhá dunlope cena okolo 2.800,-Kč což je nehorázná suma na čínský skútr za cca 25.000,-Kč
třetí možnost a ta mě rozsekala Pneu - 100/80 R14 48L - Nylon Max, která je za cca 1.100,-Kč, tahle pneu je oficiálně pro Maxon Ardour na stránkách Autokelly, ale momentálně není na skladu a hlavně tahle pneu má značení R - radiální, ale ve velkém technicáku je u pneu 100/80 -14 a jestli vím tak - znamená diagonální, takže na Ardoura nejde pouzít tahle pneu resp. skútr s ní má špatné jízdní vlastnosti a hlavně v případě nehody (když budete viníky), když se to zjistí tak všechny pojišťovny za Vás nic neuhradí a povinné ručení je v hajzlu.
Byl jsem docela v prdeli, ale naštěstí mám kamaráda, který pracuje jako nákupčí ve velkoskladu jedné spol. která obchoduje s pneumatikami a ten našel u jednoho dodavatele pneumatiku na Ardoura, která by se na náš trh mohla dostat za cca 600,-Kč (netuším kolik si nahodí obchody, ale tak nějak by to mohlo být) a říkal, že je objedná a na český trh by se mohli dostat tak za 1 až 2 měsíce. Jedná se o čínský produkt, který kopíruje pneu Sava (a říkal, že ty Savy byly hodně dobrý) takže, kdo plánuje nákup pneu a nechce dávat 2,800,-Kč za gumu tak doporučuju ještě chvilku počkat.