Maxon Ardour 125

Diskuze o čínských skútrech bez rozlišení kubatury.

Re: Maxon Ardour 125

Příspěvekod l333v » 30 bře 2015, 19:20

To kolik ma ojeta motorka najeto se vubec nedivej v dnesni dobe motory vydrzi i 500 000km a spousta motorek je dnes stocenych aby se prodali treba 4 roky stara bude mit na tachecu 24 000km a bude zachovala skutecnost je ze ma 47 000km a to by nikdo nechtel koupit i kdyz si ji majitel hyckal a servisoval apod... zalezi opravdu jen a jen na tve financni situaci a jak moc motorkam rozumis a pokud ne vem si sebou kdo uz vi na co se podivat idealne mechanika prez masiny, a pokud nechces ojetou kup cinu ale i kdyz bude uplne nova nemusi vzdycky vsechno 100% fungovat. 8) :wink:
l333v

50+

Reputace: 2
Skútr / moto: Honda pcx 150/Harley -Davidson sportster 883 iron
Tuning / úpravy: Kompletní ritika, zadni stupacky,reflexni polepy na kolech, ventilky,horni kufr,Akrapovič

Příspěvekod Opavan99 » 30 bře 2015, 22:10

Ono taky záleží kolik mi přispěje sponzor z rodiny. Určitě ty motorky vydrží,ale kdo by chtěl jezdit na 10 let starém skůtru s 20000 km na tachometru za cenu, za kterou se dá koupit novější čína či Kymco.Motorkám moc nerozumím, a proto si s sebou vemu odborníka. :)
Opavan99

5+

Reputace: 0
Skútr / moto: Maxon Ardou 125
Tuning / úpravy: Kufr

Příspěvekod Jirabach » 31 bře 2015, 08:23

Já mám Ardoura skoro rok. Bral jsem ho skutečně jako "popojíždědlo" do města cca 5km. Najeto 1800 km. Porucha-jednou plovák palivoměru, nyní náhon tachometru. oboje v rámci záruky bez problémů vyměněno. Jinak vše OK. Popravdě bych chtěl něco jinýho, abych mohl i mimo město, protože Ardour vytáhne tacho - 100km/h, což při mých 110kg a 192 cm chválím, ale mezi auta na silnici I.třídy se bojím, tam je to málo a ta motorka na to stavěná není.

ALE! Když vezmu v úvahu, že je to mrňavý. Že 95% těch km jsou ty popojížďky, tak si nestěžuju. V Letňanech se mi líbil Kymco 300i, nový za cca 120.000,-. V podobné ceně je i Hondy a Yamaha, ale všecho jsou to "krávy" (!!!Hezký!!!) a mě se domů nevejdou. Teď mi radil mechanik, abych si vzal jetou Hondu 300SH. Zná je jako mechanik a říkal, že je to super držák a jetá jde koupit za 50-60 tisíc. Mě se ale nelíbí, já si nemůžu pomoct. Zkusím někde na inzerát podívat a možná mě přesvědčí testovací svezení, chtěl bych zažít, jak se to chová přes tu 100kmh. Netoužím ve svých 56 letech po rekordech, ale chtěl bych alespoň 100-120 klidné jízdy, abych se mohl vydat mezi auta.
Jirabach

50+

Skútr / moto: Maxon Ardour
Tuning / úpravy: Revmaplechy vlastní konstrukce.

Příspěvekod l333v » 31 bře 2015, 19:51

Jj vsechno je jen o financich pokud chces neco noveho kup maxona pokud chces jetou ale znacku kup ojeteho skutra daji se sehnat krasny do 40 000kc
l333v

50+

Tuning / úpravy: Kompletní ritika, zadni stupacky,reflexni polepy na kolech, ventilky,horni kufr,Akrapovič

Příspěvekod TUNER » 01 dub 2015, 17:21

Opavan99 píše:Určitě ty motorky vydrží,ale kdo by chtěl jezdit na 10 let starém skůtru s 20000 km na tachometru za cenu, za kterou se dá koupit novější čína či Kymco.Motorkám moc nerozumím, a proto si s sebou vemu odborníka. :)

Uplně v klidu se ti přiznam že já určitě ANO. Raději si pořídim něco ojetého v dobrém stavu s čim se nebudu muset bát vyjet kamkoliv s tim že mi to někde nechá. Pokud myslíš že je svezení na ojetém kvalitním skútru stejný jako na novém "kvalitním" v ceně 25k z tesca,autokelly atd. tak to jen dokazuje že jsi na žádnym z nich ještě neseděl........zkus to,svez se,porovnej a uvidíš sám. Třeba ti ten novej bude vyhovovat a budeš spokojenej.
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod crhy » 01 dub 2015, 18:47

Jirabach píše:Popravdě bych chtěl něco jinýho, abych mohl i mimo město, protože Ardour vytáhne tacho - 100km/h, což při mých 110kg a 192 cm chválím, ale mezi auta na silnici I.třídy se bojím, tam je to málo.

Věř mi, že těch tvých "100 tacho" je v reálu jen 80km/h. Proto překážíš na silnici. Ale on to nechce nikdo, kdo má čínu s max. 6KW přiznat, natož slyšet.
Sh je opravdu max. držák a legenda zároveň.
Ex: Majesty 400; X-max 250 ; PCX 150v3; Sixteen 125; Katana 50/70; 2x Babetta 210

Profil motorkáři: http://www.motorkari.cz/profil/?uid=253 ... ky&scr=300

Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest!
crhy

2500+

Reputace: 463
Skútr / moto: Honda SW-T400; Manet S.Maxi (1998)

Příspěvekod Opavan99 » 01 dub 2015, 22:54

TUNER píše:Uplně v klidu se ti přiznam že já určitě ANO. Raději si pořídim něco ojetého v dobrém stavu s čim se nebudu muset bát vyjet kamkoliv s tim že mi to někde nechá. Pokud myslíš že je svezení na ojetém kvalitním skútru stejný jako na novém "kvalitním" v ceně 25k z tesca,autokelly atd. tak to jen dokazuje že jsi na žádnym z nich ještě neseděl........zkus to,svez se,porovnej a uvidíš sám. Třeba ti ten novej bude vyhovovat a budeš spokojenej.

Díky, už sháním i značkové, bohužel rozpočet není pro nějaké novější, ale vše se může změnit. :)
Jinak strýc si koupil jetého Ardoura a zatím funguje.Vezl jsem se na tom a není to špatný.Navíc díly jsou levný.Ani moc nepřeměřuje,na tachometru 95 Km/h a podle GPS 89 Km/h.
Opavan99

5+

Příspěvekod Yassi » 02 dub 2015, 07:38

A nechceš tedy koupit mojeho Matadora? Je potřeba jen vyměnit zadní ráfek (cca 1000 kč). Před rokem jsem koupil PCX a od té doby Maxon stojí v garáži pod plachtou. Nechám ti ho za desítku. tel. 723 776 896.
Yassi

25+

Reputace: 10
Skútr / moto: Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Vyhřívané gripy, hodiny, kufr Givi, sedlo bez bobku

Příspěvekod Opavan99 » 02 dub 2015, 14:10

Díky za nabídku.Bohužel se mi Matador moc nelíbí,navíc s koupí skůtru počítám někdy v létě,až budu mít jistý rozpočet. :)
Opavan99

5+

Příspěvekod l333v » 06 dub 2015, 17:02

To mas jeste casu do leta, kazdopadne ti fakt doporucim radeji znacku ojetou nez noveho cinana ale je to jen muj nazor nic vic 8)
l333v

50+

Příspěvekod Pablo1978 » 09 dub 2015, 01:45

Tohle je nekonečný téma, jestli čínu nebo staršího japonce/francouze :)

Přidám svojí trošku do mlýna:Koupil jsem Ardoura loni touhle dobou od dobrýho kamaráda, byl rok starej a měl najeto 800km... Koupil sem ho za desítku - myslim, že výbornej kup. Předtím jsem nikdy s motorkou ani skůtrem zkušenosti neměl, sem autíčkář, takže to byl vyloženě účelovej kup do Prahy... Předně musim říct, že jsem se vykašlal na záruku - koupil sem ho s prošvihlou záruční prohlídkou a nechtěl se dohadovat se záručním servisem.
Za ten rok jsem najel přesně 10100km a popravdě bych ho doporučil jen lidem s dílnou, manuálně zručným. Je to s ním jak se starejma škodovkama a žigulama, pamatujete terminus technikus DODO? Dodělej Doma? Tak na tomhle principu funguje i Maxík. Není to špatná motorka - s cenou o polovičku nižší než jsou japonci ale prostě jejich kvalit nemůže dosahovat. Já ho využívám na cesty do práce (15x měsíčně 50km (25tam a zpět) a pak v podstatě denně na garáž kde dělám auta, menší nákupy, přemisťování sem a tam - čili je v permanenci - a to je asi kámen úrazu. Ona tahle mašina totiž vůbec tenhle nápor nezvládá - má relativně nekomfortní odpružení, nezvládá pořádně kostky a díry na silnici a to v kombinaci s těma strašnejma materiálama co číňani používaj na šrouby je neštěstí. Má to jedovatý brzdy, ozývaj se všelijaký pazvuky z variátoru, původní gumy jsou jedovatý na vodě...
Tady je seznam mých zkušeností v bodech:
- vymetená díra se spolujezdcem vzadu - od té doby nejde zavírat sedlo, pravděpodobně celý zadek o pár cm níž
- pár povolených šroubů který jsem utáhnul
- netěsnící palivovej plovák (benzín vytekl skrz hadičku která kryje dráty od plováku) - koupen novej
- zlomenej svíčkovej kabel - koupenej novej
- prasklá žárovka hlavního světla a jedna přední parkovačka - koupená jiná
- za jízdy upadlé víčko nádrže z důvodu prasknutí sváru v hrdle - nové hrdlo
- spousta povolených šroubů které se nepovedlo zase utáhnout - musel sem vyměnit za kvalitní
- za jízdy upadlý hlavní stojan - na garáži jsem původní čepy nahradil pevnostními šrouby, zatím drží...
- prasklá žárovka hlavního světla a jedna přední parkovačka - nesvítí doteď
- spousta povolených kvalitních šroubů které při utahování zničily sračkomatky - musel sem komplet nahradit
- zlomenej svíčkovej kabel - nahrazen kvalitním japonským
- nejde otevírat víčko nádrže - promazáno
- občas se zasekne blinkr na jedný pozici - pomůže procvakání
- tři diody ze zadní parkovačky už nesvítěj
- dnes nová zkušenost - baterka komplet dead - evidentně nedobíjí

Spotřebu mám kolem 2,5l - teď se už začíná projevovat netěsnost motoru trochu... Jestli se vám můj výčet za rok používání zdá dlouhý, tak mě taky :D S Maxíkem se nenudíte - ještě že máme v Praze mhd, tak se vždycky domů dostanu :D
Pablo1978

5+

Reputace: 5
Skútr / moto: Maxon Ardour 125

Příspěvekod Kokeš » 09 dub 2015, 07:45

No a ještě doplň že výměnu oleje má Maxon předepsanou po ujetí "AŽ" 1500 km.
Kokeš

250+

Reputace: 8

Příspěvekod l333v » 09 dub 2015, 09:11

¨Presne jak to napsal Pablo myslim si ze asi nejvystizneji je to priblizovadlo a pro ty co se neboji vzit do ruky obcas stroubovak a neco dotahnout vymenit a opravid DODO. ale musi se nechat to ze dneska uz ta cina umi delat docela dobre ty skutry. 8)
l333v

50+

Příspěvekod Vratas » 09 dub 2015, 10:45

To což o to, člověk by se nebál vzít do ruky šroubovák, ale aby to bylo prakticky každodenní nutností už není moc příjemné. Natož třeba pro méně technicky zdatné nebo pro holky. Když to někomu přestane jet na vyjížďce 100km od domova, tak se pak libově shání pomoc nebo odvoz domů. Ale je vidět, že se vůbec klucí čínští ohledně kvalit materiálu a zpracování vůbec nezměnili. To dotahování šroubů je fakt perlička, zvláště, když to jsou šrouby brzdičů, matice kol atd. Zkrátka takových těch životně důležitých částí :D
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod Pablo1978 » 09 dub 2015, 21:21

To né zas - brzdový věci celkem držej... Hodně se povolujou věci vzadu kolem motoru - vejfuk (to utahuju po 50km, přemejšlim, že to zavařim snad :D ) a ty šrouby co držej zadní blatník a palivový hadice...

Mám teď nabídku na PCXko, ale stejně - když si vemu ty prachy co to stojí a to že se o to člověk pod barákem musí bát... Já sem v Maxonu nechal nejednou i klíče v Praze (fakt :D ) a nikdo mi to neukradl - to je jedna z mála výhod toho fichtlíka...
Pablo1978

5+

Reputace: 5
Skútr / moto: Maxon Ardour 125

PředchozíDalší

Zpět na Čínské skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek