od Jirabach » 05 zář 2014, 07:03
Vážení kolegové.
Jestli to, co napíšu je uplná pitomost, tak mě prosím nekamenujte.
Měřím 192 cm a je mi 55 let. Ardoura jsem si pořídil hlavně pro radost a do města. Hned od prvních jízd mě trápil průvan pod řidítky. Při koupi jsem řekl, že nechci klasickou motorku, ale "něco", kde budu mít chráněný kolena. Jezdil jsem kdysi (1978) celoročně do práce na Jawa 250 a nic jinýho než "vaťáky" od táty z bagru jsem neměl. V tom se mi nechtělo a tak jsem machroval a mrznul. Proto volba na skutra.
Bohužel jsem byl tak uchvácenej (kupoval jsem v létě ve vedru), že jsem na ty kolena nějak "zapoměl". Začíná být stále chladněji a zjistil jsem něco pro mě podstatně smutnějšího.
Kolena schovám tak, že si dám nohy na zadní stupačky a jakoby jse skloním dovnitř za chrániče a "jde to".
Větší problém jsem zjistil s mrznoucím rozkrokem. Udělal jsem si takové udělátko, (super funkční) které ale není příliš cool.
Tak mě napadlo, jestli by to plexi nešlo namontovat ne na řidítka, ale na to masku se světlama.
Jednak by to odstranilo tu mezeru (pro mě dost priorita) a vítr by necloumal řízením.
Chlad na těle jsem vyřešil nákupen bundy Nazran z Bikescrown a je to super pocit komfortu.
ps. myslel jsem si, jestli s tím rozkrokem nejsem choulostivej, ale můj synovec si to onehdá půjčil a po cca 1/2 hodině ježdění přišel a řek:"Strejdo super, akorát mám zmrzlýho bimbasa"
-- 05 zář 2014, 07:09 --
Jo zapoměl jsem říci, že jsem si pořídil spodky s neprofukem úpravou na kolenou a v rozkroku. Na kolena určitě dobrý, ale s tím rozkrokem mysleli asi třeba na lyžaře. Když stojím, tak zepředu výborný, ale na motorce sedím a fouká z jiného směru a mrznu.