Maxon Ardour 125

Diskuze o čínských skútrech bez rozlišení kubatury.

Re: Maxon Ardour 125

Příspěvekod Decado » 12 srp 2014, 13:18

Tak pánové nová zkušenost. Zjistil jsem, že na skútru mám vyosené přední kolo doleva a když pustím řídítka tak mi okamžitě začne skútr padat na levou stranu. Objednal jsem se s tím do servisu (mechanik je v pohodě) a měla to být oprava max. na 10 minut. Tj. povolení řízení v krku natočení řídítek a utáhnutí, ale co čert nechtěl. Po rozdělání předku, kdy jsme museli odstrojit půl skútru jsme zjistili, že pánové z číny nepoužili normální patent na řízení, který se používá na všech motorkách, skútrech a dokonce i na kolech, ale řídítka udělali napevno a to tak, že do přední vidlice se nasadí krk řízení nahoře na krku je díra na středu a na krk se nasadí řídítka taky s dírou a šroubem se k sobě připevní krk a řídítka. Po rozdělání jsme na to s mechanikem koukali jak pero na drát a nevěřili jsme vlastním očím. A teď babo raď, kde je chyba? Je špatně vylisovaný držák přední vidlice? Nebo je hnutej krk řízení, nebo je na krku špatně vyvrtaná díra na spojení s řídítkama nebo jsou řídítka svařená na křivo nebo je špatně vyvrtaná díra na řídítkách? Nicméně jsme s použitím logiky došli k závěru, že kdyby byla chyba na řídítkách, tak po puštění řídítek se kolo vyrovná, řídítka budou sice nakřivo, ale skútr pojede rovně i bez držení a to samé u krku. Takže jsme si říkali, že chyba musí být ve vylisovaném držáku přední vidlice a potom si mechanik všiml rámu :) Je tam hlavní trubka rámu, na kterou se upevňuje držák vidlice a na tuto jsou navařeny dvě trubky. Jedna z pravé strany a druhá z levé strany a mezi těmito trubkami je nádrž. Mno a uviděli jsme už pouhým okem, že trubka vlevo je na hlavní trubce navařená cca o 1 cm níž než trubka vpravo a už jsme věděli, čím to je, že se skútr naklání při jízdě vlevo a byli jsme opět na začátku a kde je chyba u předního kola?????
Mechanik volal do autokelly a tam mu řekli ať to tedy nechají být a že se skútr odveze na reklamaci do Prahy a bude pryč měsíc.... To se mi moc nelíbilo a s majitelem autoservisu jsme se domluvili, že si dneska skútr odvezu a na konci sezóny jim skútra dovezu a pošle se na reklamaci ať se snažej v době, kdy nemůžu jezdit. Nicméně mě majitel autoservisu ještě upozornil, že je možný, že mi ani reklamaci neuznají a řeknou, že jsem někde najel na díru a je to moje vina, ale ten špatně svařenej rám, že by mi měli vyměnit za normální. Tak uvidíme jak tohle dopadne.

Po těchto zkušenostech říkám .... tohle je poslední číňan co jsem si kdy koupil a nikomu ho nedoporučuju a není to jenom těma vadama co jsem měl, ale i provedením a hlavně konstrukčním řešením.

Jinak ještě jedna věc. Zjišťoval jsme jak je to s gumama na tohodle skútra (kámoš dělá soudního znalce pneumatik při dopravních nehodách a dělá pro GPD) a zjistil, že gumy 100/80/14 co jsou na tomhle skútru se do ČR dováží jenom originál čínské (které jsou úplně na hovno, protože jsou strašně tvrdé a navíc se nerovnoměrně zahřívají - koukněte se, že vám guma z boku mění barvy) a potom dunlopy a ty stojej cca 3400,-Kč bez dph za kus... teď mi zjišťuje, jestli by se nesehnalo něco normálního třeba v rakousku nebo tak nějak, ale dost pochybujeme, protože normální rozměr gum na 14 kola je 100/90/14 a ty v techničáku napsaný nejsou (tyhle gumy by se daly v pohodě už sehnat okolo 1000,-Kč a hlavně už kvalitní).
Btw ty gumy 100/90/14 se na toho skútra dají nazout, ale pozor skútr vám s nima neprojde technickou a hlavně v případě nehody jste jeli na technicky nezpůsobilém vozidle a je to vaše vina a nikdo vám nic nezaplatí.
Decado

5+

Reputace: 2
Skútr / moto: skútr
Tuning / úpravy: úpravy

Příspěvekod Vratas » 12 srp 2014, 13:45

Hergot panečku, to je ale nadělení. No tak doufám, jelikož je to v ZÁRUCE, tak se k tomu postaví prodejce čelem...a dá ti nový rám, kde bude zase nakřivo ta pravá trubka :mrgreen:

Nicméně díky za takový příspěvek s osobní a nikde neopsanou zkušeností. Doufám, že si z toho někdo něco vezme, ale na tomto fóru nebo spíš v této zemi o tom pochybuji.
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod Luca_69 » 12 srp 2014, 14:04

Decado a prosím mohl by jsi poskytnout nejaké fotky ? Mě se to nechce ani věřit.
Honda SH 300
Zontes 350E
Luca_69

1500+

Reputace: 149
Skútr / moto: Honda SH 300 + Zontes 350E
Tuning / úpravy: jezdím

Příspěvekod Vratas » 12 srp 2014, 14:09

A vlož je potom klidně s tímto svým příspěvkem do našeho globálního obecného tématu o čínských skútrech Kdo uvašuje koupit šína skutr napšed šíst pak rozhodovat. Díky
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod Decado » 12 srp 2014, 18:30

ok nafotím to kolo aby jste viděli, ale ten rám nafoti až to bude zase rozebrany, protože pokaždé se tam něco ulomí při rozdělávání :(
Decado

5+

Reputace: 2
Skútr / moto: skútr
Tuning / úpravy: úpravy

Příspěvekod Jirabach » 13 srp 2014, 13:03

Já jsem taky trochu rozladěnej. Mám známého, co má taky Ardoura a včera jsme si je vyměnili. Jeli jsme pár kilometrů za sebou a chtěl jsem vědět, jestli se mu taky "klepe". Jeho se NEKLEPE ! Nad cca 55 km/h ten můj "brní". Zastavili jsme a zpátky jeli na svých strojích. Jemu zase moc netáhne. Přišlo mi to jako dva jiný skutry. Ptal jsem se v Motoservisu (dělá jenom motorky!!!) a on se mi (slušně) vysmál, že chci vyvažovat čínskýho skutra. Řekl, ať to reklamuju, že takovýhle házení celého stroje (roztočil jsem to naplno na stojanu) je na reklamaci. Stejně jako Decado to tam nyní nechci dávat a nechal bych si to na zimu. Blbý je, že když půjdu do Kely, tak mě určitě odkáží na autorizovaný servis. Problém je v tom, že mám do 50km servisy dva. Ten jeden je autoservis a motorky pro Kely dělá spíš z donucení a velmi nerad. ten druhý sice dělá jen motorky, ale ten mi řekl, že je to normální, co chci od Číny.
Já jsem schopnej leccos přehlídnout, ale abych se bál, že se to pode mnou rozpadne se mi nechce. Podařilo se mi chytit do větrné kapsy za kamionem a jel jsem s tím 100 (tacho). Fakt jsem měl bobky a už to zkoušet nebudu.

Napadlo mě jít s tím do Scotlandu do Prahy na brzdu, jestli by tam nedali nějaké dobrovzdání o nepřípustných vibracích. (máte někdo zlušenost?)

Ještě otázku k dálnici. Přečetl jsem tady stovky příspěvků a občas tu zaznělo, že na dálnici jednak nepotřebujeme známku a jezdívá se i stovky kilometrové štreky. Jezdím už přes 30 let a nepamatuju si potkat na dálnici tyto "mrňousy"

PS, když jsem si měnil s tím kámošem skutry, upadnul mu stojan (vypadlý šroub), tak jsme to přivázali šátkem nouzově na dojetí. Tohle jsou přesně věci, které jsem od číňana čekal. Něco upadne, něco se bude muset přidělat, předělat, upravit. Křivý řidítka a poskakujícího kozla by ale měli záručně dát dohromady (si myslím).
Jirabach

50+

Reputace: 0
Skútr / moto: Maxon Ardour
Tuning / úpravy: Revmaplechy vlastní konstrukce.

Příspěvekod Mr.Voza » 13 srp 2014, 13:59

Jirabach: nech vyvazit kola. Nevim proc se ti ten motoservisak vysmival ze chces vyvazovat 125ccm skutra. Ja jsem nechaval vyvazovat i kolo z Kentoyi 50ccm, ktery bylo asi uz spatne vyrobeny - stredova dira vuci rafku byla OK, ale hazel sebou jenom buben a od 50km/h vejs se celej skutr klepal jak ratlik.

Odeslano z mobilu pres Tapatalk
Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP
Mr.Voza

1000+

Reputace: 48
Skútr / moto: Aprilia SR50 tuned, Aprilia Leonardo 250 serie
Tuning / úpravy: Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP

Příspěvekod Jirabach » 13 srp 2014, 14:57

Mr.Voza - díky za povzbuzení, budu hledat jinýho "vyvažovače". V servisu mi řekli, že na motorky nejsou vybaveni. Ten motorkářskej "chytrák" mi řekl, že motokola se vyvažujou na ose. Tedy ne na vyvažovačce tu jako autokola. Koukal jsem na Youtube a viděl tam i domácí udělátka. No potám se a ev si to zkusím udělat sám. Díky
Jirabach

50+

Příspěvekod Mr.Voza » 13 srp 2014, 16:08

Presne jak pises - musi bejt nejakej upinak na motorkovy kolo. Ne vsechny pneuservisy ho maj. Poptej se v pneuservisech v okoli a urcite se nejakej najde.

Odeslano z mobilu pres Tapatalk
Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP
Mr.Voza

1000+

Tuning / úpravy: Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP

Příspěvekod Mirda.kena » 15 srp 2014, 13:31

K tem pneu na netu jsem nasel Michelin pilot asi za 1300kc, coz proti cene Dunlopu je rekl bych normalni cena. :-) Jinak me Ardour nastesti nevibruje, ale urcite by bylo zajimave svezt se na 3 nebo 4 ruznych a porovnat je. Jinak Kelly te urcite s ramem odkaze na autorizovany servis, i kdyz ze zakona by to meli resit oni jako prodejce.
Mirda.kena

50+

Reputace: -1
Skútr / moto: MAXON Ardour

Příspěvekod oliin 3 » 15 srp 2014, 19:52

zdravim,http://www.motostar.cz/cz/eshop/13777-puig-universal-windscreens-city-touring/ pujde na ardoura?
oliin 3

5+

Skútr / moto: Maxon Ardour 125
Tuning / úpravy: hodiny, teploměr a ženu:)

Příspěvekod Jirabach » 15 srp 2014, 21:47

V neděli sundám kryt variátoru, jestli není zakopaný pes tam. V týdnu to zkusím v Kelly rozvířit.

Plexi bych taky uvítal, ale raději bych to nejdříve u někoho viděl.

Zítra bych se rád podíval na sraz do Kácova. Ale koukám, že jsou pouze 3 přihlášení, tak to těch 170 km asi vzdám
Jirabach

50+

Příspěvekod Mr.Voza » 16 srp 2014, 13:19

Decado píše:...gumy 100/80/14 co jsou na tomhle skútru se do ČR dováží jenom originál čínské (které jsou úplně na hovno, protože jsou strašně tvrdé a navíc se nerovnoměrně zahřívají - koukněte se, že vám guma z boku mění barvy) a potom dunlopy a ty stojej cca 3400,-Kč bez dph za kus...

http://www.motopneu.net/detail/01892846 ... -89YqPkog4
http://www.motomiro.cz/b2c/detail/01892 ... -89ZKPkog4
http://www.exprespneu.cz/dunlop-tt900-1 ... 8p-9284629
Mr.Voza

1000+

Příspěvekod Mirda.kena » 16 srp 2014, 17:30

Koukám, že jsi našel ještě levnější pneu než já, otázkou je, co znamená pneu na závody skůtrů a velmi ostrou jízdu, kterou asi s Ardourem stejně nikdo nejezdi...jak se ty pneu budou chovat normálně? Snad líp než ty čínský, i když já jsem s nima měl problém na mokru, na suchu to celkem jde.
http://pneu-pro-motocykly.heureka.cz/mi ... 0-r14-48p/
Jinak s Ardourem po dálnici si to moc představit neumím, ten můj po rovině dle tacho je kolem 85km/hod, s protivětrem ještě o něco míň. Pochybuju že někomu jede víc než 90km/hod po rovině... a po dálnici kde i kamion jede kilo, nevím nevím. A je fakt, že po dálnici jezdím dost a žádný skůtry tam nepotkávám, ani Honda PCX 125, kteří píšou, že po rovině jim to jede dle tacho 110km/hod. Ardour je podle mě městský skůtr, možná na jízdu někde po vedlejších v poho... ale dálnici??
Mirda.kena

50+

Reputace: -1
Skútr / moto: MAXON Ardour

Příspěvekod Jirabach » 16 srp 2014, 17:49

Já se na tu dálnici nehrnu ani omylem. Ale když to tu občas problesklo (jízda po dálnici) tak mi to vrtalo hlavou a spíš ze zvědavosti jsem se zeptal.
Mimochodem jsem se zaregistroval na motorkáři.cz a když jsem to řek kámošům šoférům, tak se mohli potrhat smíchy. Proč to ale píšu. Je to samej sraz, ale "čínani" mi nikde jako pořadatelé srazu nevylezli. Víte o něčem? Já bych docela rád viděl nějaké úpravy, rozumy, rady...
Jirabach

50+

PředchozíDalší

Zpět na Čínské skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek