Po 49280 najetých km, ještě to bylo v prosinci, další zajímavá závada - jedu z nákupu z Normy a najednou si všimnu, že mám úplně spadlou rafičku benzínu, přitom při příjezdu k Normě byla na maximu. A hergot, to vypadá na palivoměr, říkal jsem si, ale další překvápko bylo při odbočování, blinkry nic. To už jsem se naklonil dopředu nad světla a samozřejmě taky nic. No ale dojel jsem jinak v pohodě domů, chcípnul motor a jal se zkoumat závadu. Motor už ani ťuk, startér nereagoval. Začal jsem od pojistky 10A u baterky a taky jo - přehořelá. Dal jsem novou, cvičně zapnul jen klíčkem zapalování, přitom koukám na tu novou pojistku a vlákno se začíná žhavit a ještě navíc pozoruju čoud zpod přední kapotáže. Takže všechno vypnout a odmontovat přední kapotáž, abych zjistil, z čeho se tam čoudí. Po opětovném zapnutí zapalování zjišťuju čoud od regulátoru nabíjení.
WhatsApp Image 2023-01-31 at 15.05.04.jpg
Bílý kroužek ukazuje místo hoření. Takže vymontovat regulátor a objednat nový, což se ale ukázalo ne tak jednoduché, v Autokelly dávají měsíc čekačku. No dobře, stejně je zima, tak si dám pohov. No jo, ale po měsíci mi píšou z Kelly, že to vypadá přinejlepším tak na květen! To už jsem ale neakceptoval, to už se dávno jezdí. Tedy jsem sedl k PC a hledal další dodavatele. Ale zrada, po celém česku není tento náhradní díl na skladě. Uspěl jsem až v Olomouci, kde mi pán nabídl v praxi vyzkoušenou náhradu tohoto maxoňáckého regulátoru. A tady bacha, ony jsou vlastně 3 verze - na nejstarší karbecové Ardoury s ručním rozsvěcováním světel, to je právě ta moje, potom verze na pozdější s automatickým rozsvěcováním světel ( tzv. AHO verze ) a nakonec verze na motory se vstřikováním. Takže tohle všechno je třeba při objednávce zohlednit, aby vám nepřišla nevhodná verze. No mě přišla ta správná, taže nakonec všechno ok, akorát se mi to prodražilo o poštovné a ten ekvivalent regulátoru byl taky samozřejmě dražší o 300 Kč oproti Kelly, ale když chce člověk jezdit...Skútr už jezdí, startuje, svítí, dobíjí a regulátor je studený jak psí čumák. Tak vám přeju, ať vám regulátor vydrží, protože je to v současné době na dlouhé lokte. A přitom ostatní náhr. díly jsou většinou do druhého dne, fakt to nechápu .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.