Vidím, že se tady probíraly nabíječky a tak se podělím o svou čerstvou zkušenost s nabíječkou z Lidlu.
Mám ji cca 5 let a celkem jsem jí důvěřoval. Tuto zimu jsem jako každou zimu na svém cruiseru odmontoval sedačku, odpojil baterku a každý měsíc jsem ji zapojil na nabíječku. Ještě v půlce února měla před zapojením nabíječky 12.4V (gelová baterie JMT 5let věku). 1.3. jsem chtěl měnit oil a tak jsem chtěl motor trochu ohřát. A baterka ani neškrtla - 10.8V. Zkusil jsem nabíjet - nabíječka jela tak 20 min a pak hlásila nabito. Po cca 3 hodinách byla baterka zase na 11V.
Tak jsem si řekl, že je KO a koupil jsem baterku novou. Také jsem pořídil nabíječku Tecmate Optimate 2. Hlavně z toho důvodu, že má v příslušenství kabely se konektorem pro připojení nabíječky a já nebudu muset odstrojovat moto kvůli nabíjení, taktéž můžu připojit zásuvku na 12V.
A jen tak ze zvědavosti jsem tu starou baterku tou novou nabíječkou zkusil nabít. A ejhle - týden po nabití má baterka stále 12.4V.
Takže za mě má Lidl velké mínus.
No ještě jsem se dostal k dalšímu infu pro ty, co kupují na své "číňany" díly na alíku apod. Máme po ptákách -
https://www.ceskaposta.cz/-/zastaveni-d ... republikouPřed cca 3 týdny jsem objednal nový řemen - tak to se asi nedočkám