Kentoya Gamax Spillo - stačí ta rychlost?

Diskuze o čínských skútrech bez rozlišení kubatury.

Kentoya Gamax Spillo - stačí ta rychlost?

Příspěvekod Brano007 » 03 črc 2010, 22:08

Zdravim vas,
Jsem tady novacek a hned budu mit asi hodne blbej dotaz. Hned na uvod predestru, ze relativne dlouho jezdim autem a s letem jsem se rozhodl poridit si do mesta skutr. Bydlim v Praze a s tim souvisi i prvni omezeni, ktere jsem musel pri porizovani skutru resit... Z ulice do bytu mam totiz sedum schodu a tak jsem se musel rozhodnout pro tu nejlehci "motorku", kterou jsem nasel na ceskem trhu. Koupil jsem si u Kentoyi Gamax Spillo. Je to padesatka, od ktere jsem zadne zazraky necekal... Ale po prvnim vozeni zacinam mit pocit, ze jsem tenhle mikroskutr trochu precenil. Jede to tak 35-40 na rovine a do kopecka je to bida s nouzi...cca. 20 Km/h. Muj dotaz tedy zni... Je mozne, ze az se tento "skutr" trochu zajede, ze pojede trosicku ziveji? Nebo s timhle nemam vubec pocitat? A v pripade, ze jsem na maximu, jakou mate zkusenost zejmena v Praze? Staci tahle rychlost? (Kdyz si tedy reknu, ze se budu vyhybat magistrale.) Nebo je to sebevrazda...? Premyslim totiz, jestli by me nezachranilo, ze bych nekde jeste vystrachal cca. 10 tis. Kc a poridil si protiuctem jinou Kentoyu (Musela by to byt Kentoya, abych na tom moc neztratil)... To bych ale cele musel resit nejakym rozkladacim najezdem, kterej bych pokazde vyndaval a po pouziti schovaval do bytu... Pac 90 kg uz do schodu nevytahnu. Moc dekuju za rady a nazory. Hezky vecer.
Brano
Yamaha BWs 50, Saab 95
Brano007

10+

Reputace: 0
Skútr / moto: Yamaha BWs 50

Re: Kentoya Gamax Spillo - stačí ta rychlost?

Příspěvekod sedli » 03 črc 2010, 22:44

Kentoya je to nejhorší co sis mohl koupit...po zajetí by to mělo jet trošku jet, ale pokud je to 4T tak počítej že to bude skoro stejný...podívej se tady na topic čínské skútry nebo nějak tak a možná se ti všechny odpovědi dostanou...a to s tím že by jso to vyměnil za jinou kentoyu na to zapomeň to je jak vyměnit škodu 105 za 120 třeba...v hodně jetým stavu...kup ojetou značku která pojede bez tuningu 60-70 ...ta rychlost co píšeš je sebevražda to bych umřel takhle jezdit chudáci lidi v autech co budeš zdržovat
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod Brano007 » 03 črc 2010, 23:18

Ahoj, dekuju za odpoved. Ja jsem tu sekci o cinskych skutrech procital. Pro tu kentoyu jsem se rozhodl, protoze to vlastne neni kentoya (tedy cina v pravem slova smyslu), ale je to Gamax. Tedy Tchaiwanska dcerina spolecnost Suzuki. A to jejich Spillo je evropska verze Suzuki Choinori... A jak pises je to 4T. Rikam si, ze mi asi nezbude zatim nic jineho, nez jezdit jako na kole...u kraje, poustet ostatni. Pac mam az panickou hruzu z toho, ze bych nekoho zdrzoval. I kdyz za volantem jsem velmi tolerantni a obzvlast se snazim byt pozornej a v kolonach automaticky uhejbat motorkarum. Nenapada nekoho, jestli lze na tom nejak zrusit restrikce? Jestli to tedy nejake vubec ma. Takovych 55 km/h by mohlo uz na mesto stacit, ne? Diky.
Brano007

10+

Příspěvekod foky » 03 črc 2010, 23:25

Info ohledně odstranění restrikcí: http://www.scootland.cz/scooter-tuning-jaknato/restrikce/

Jinak já měl Gileru Runner 50 (pořizovačka cca 60 + 5 jsem do toho vrazil) a do města bomba. Běžný kopce skutečných 60km/h, hodně prudký (jako třeba z Vysočan na Prosek) cca 40km/h a rovinky +- skutečnejch 80+ km/h. Z kopce jsem jel i reálných 100km/h, ale to je jatkárna. Na křižovatce jsem startoval všude první, trasa Chodov - Bohnice ve večerní špičce cca 25 minut. Ale jak říkám, byla to Gilera, dvoutakt, a navíc za úplně, ale úplně jiný peníze, než Kentoya 8)

I Kentoya jde "poladit", chce to ale nějaký finanční prostředky a navíc to svěřit někomu, kdo to vyladí k dokonalosti. Nečekal bych ale zázraky.
| Life is better with MY KTM | Žijte naplno...tenhle kolotoč jede jenom jednu jízdu...
foky

2500+

Reputace: 176
Skútr / moto: KTM 1090 Adventure

Příspěvekod Brano007 » 06 črc 2010, 11:24

Děkuji za předešlé odpovědi. Po tom, co jsem si to tady všechno pročetl, rozhodl jsem se podat inzerát na prodej Spilla na všechny možný strany a usmálo se na mě štěstí. Pořídil si to pán pro dceru, která na tom potřebuje jezdit pár Km denně po vesnici... takže ideál. Měl jsem kentoyu 10 dnů, prodal, a prodělal 3000 Kč... hold za blbost se platí :P .
Rozhodl jsem se tedy, ze jako náhradu si pořídim nějakou značku. Ojetou, do cca 17tis. Kč. Prolezl jsem internet tam a zpět a v této kategorii jsem objevil:
Yamaha BWs 50 (najeto 13000, r.v. 2004)
Aprilia SR 50 (najeto 9400 r.v. 2000)
Gillera Stalker (najeto ?, r.v. 2004)
Derbi Manhattan (najeto 3000, r.v. 2000)
Za poslení dvě chtěj přes 20tis, což už je na mě asi moc. Musel bych nějakou dobu čekat na peníze, proto se přikláním k Yamaze. Aprilia mi přijde designově trošicku usedlá. Co myslíte, je těch 13000Km na tu Yamahu už moc? Co by jste zvolili vy?
Moc děkuju za jakékoliv názory a rady.
Mějte se hezky.
Yamaha BWs 50, Saab 95
Brano007

10+

Příspěvekod satanachist » 07 črc 2010, 18:07

Brano007: A jsme opět u toho. Já mám Kentoyu Sharky 2T a nadmíru spokojen. Že ti tu někdo navalí do hlavy bludy, jako že je to to nejhorší co může být, je jeho věc, ale já mám 5000km bez poruchy, bez jakýchkoli úprav a běžně jezdím průměrnou cestovní rychlostí 50-55 km/h. Nebojím se vůbec vyrazit na delší štreky - viz. Kolik máte najeto.... Dělám bežnou údržbu. Už teď se těším na další výlet do Třebíče cca 200 km.

Ještě k tvému Spillu. Je to vlastně jen takové přibližovátko a výkonu asi 1 kW, tak od něj nemůžeš čekat nějaké extra výkony. Opravdu tak pro holčičky na dědinu. :wink:
Mohu vozit 80 lidí za zády, ale na velkou motorku si mohu maximálně tak sednout.....
satanachist

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: Honda PCX 125
Tuning / úpravy: plexi Givi, brašny, zásuvka, teploměr, hodinky

Příspěvekod jarafari » 07 črc 2010, 18:23

Brano007: na yamahu a jakejkoliv zn. scoot je 13 000km uplný nula nula prd...
Horší je to s tim,jestli se takovým údajům dá věřit.. Aby měl scoot z roku 2004 jen tak málo najeto... zdáse mi podivné...a já tomu moc nevěřim.
Tak může to bejt realné.. jen to tomu člověku spíš stálo v garáži než aby to jezdilo... a takovejch scootů je málo si myslim... :?
jarafari

750+

Příspěvekod Brano007 » 15 črc 2010, 00:47

Tak panove, diky za rady. Poridil jsem nakonec Yamahu BWs z roku 2008. Musel jsem trochu priplatit, ale vysledek je nad ma ocekavani. Mam najeto prvnich 100 km a jsem naseny! Jezdi to tech 70 bez uprav - do mesta parada. Skutr je jeste dokonce dva mesice v zaruce a ma najeto 9000 km... Ted porad vymysilm a hledam zaminky pro to abych jezdil... Diky za tohle forum!
Yamaha BWs 50, Saab 95
Brano007

10+

Příspěvekod NITRO_V » 08 dub 2012, 13:31

Zdravím vás všechny...
píšete tu o Spillu že to jde také poladit?
kdo by mi to udělal pořádně?
uvažuji o nejakém motoru na pohon svého kolo-chopperu

Jaký to má krouťák a kde ? od spodu? nebo to má sílu až skoro v maximu?
Motor typu křoviňák nebo z motorové pily nechci...shaním něco se sílou od spodu pouze do 50ccm a pouze 4takt ...něco co má převodovku nebo aspoň variator

Pátrám po 1kw(max. výkon aby splňoval podmínky pro pomocný pohon bicyklu) motoru s platnými doklady a s válcem nahoru pouze 4takt a bublák na způsob HD....(něco se dozvučít i překuchaným výfukem;-)
NITRO_V

0+

Skútr / moto: motokolo chopper vlastní výroba
Tuning / úpravy: vše od šroubku old scholl style + street dual front lights MYDAY

Příspěvekod keto » 08 dub 2012, 13:46

Koukni tady,vyrábí to u nás a bere čínský motor, na moto kolo ideál,třeba by motor prodal i zvlášť.
http://auto.idnes.cz/insomnia-bike-styl ... otorky_fdv
keto

1000+

Reputace: 70
Skútr / moto: Forza 350, NC 700X, SH 300i, Aprilia Scarabeo 200i

Příspěvekod NITRO_V » 08 dub 2012, 19:04

díky to bude ono;-) ...jen musím dohledat toho stavitele ten motůrek vypadá fajně;-)
z boku.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
NITRO_V

0+

Skútr / moto: motokolo chopper vlastní výroba
Tuning / úpravy: vše od šroubku old scholl style + street dual front lights MYDAY

Zpět na Čínské skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek