Diskuze o čínských skútrech bez rozlišení kubatury.
Odeslat odpověď

Keeway Hurricane 50 - výměna žárovky

01 črc 2012, 19:04

Dobrý den!
Přes 50 let jsem si myslel, že jsem technik s přiměřenými znalostmi a vrozenou :wink: šikovností. To mě ale rychle přešlo, když ve skútru (Keeway Hurricane 50 ccm) mé paní odešla žárovka v hlavním světlometu. Vyzkoušel jsem kdeco, ale jediný výsledek je, že se zespodu dostanu rukou na patici žárovky, ale udělat ten typický otáčivý pohyb už nejde, protože tam je hrozně málo místa.
Takže můj dotaz. Může mi prosím někdo poradit nějaký jednoduchý fígl, jak tu pitomou :roll: žárovku dostanu ven?
Za odpověď děkuji.

Re: Keeway Hurricane 50 - výměna žárovky

01 črc 2012, 21:59

U některých modelů to bez sundání předního nebo zadního plastu na řídítkách nejde.Já musím povolit šroubky pod řídítky ale ze strany od zapalování a sundat celý přední plast.Ale to je asi ten model co mám nad světlem ten mini kufr??Pár lidiček to tu má napiš jim SZ.Třeba poradí.

Re: Keeway Hurricane 50 - výměna žárovky

02 črc 2012, 10:09

Pane kolego,
děkuji za velmi rychlou odpověď.
Ano, má to takový malý "kufr" ještě před řidítky a v něm je několik šestihranných šroubů na 10 klíč. Pustím se do toho a protože jsem v důchodu, tak budu pracovat rychle, abych to stihnul :D .

Jen pro pobavení soukmenovců se skútry :D .
Nakonec jsem "závadu" vyřešil tak, že jsem se po odmontování cca 8 šroubů a sejmutí přední kapotáže dostal až k patici a žárovku jsem přezkoušel mimo skútra. Už od počátku mi bylo divné, že nejdou obě vlákna, ale budiž, i to se může stát. No, nestalo se. Samozřejmě žárovka byla OK, obě vlákna.
Takže po rozborce opět sborka a pak, jen tak mimochodem, mi přišlo se podívat na přepínač u pravé rukojeti. V tu chvíli bylo jasno. Čínští soudruzi tam mají takový šoupací bazmek, pomocí kterého se dá vypnout hlavní světlomet. Myslím si, že se mé paní povedlo do něj nějak strčit a šup, světlo nesvítilo.
Jak jsem starej, tak jsem blbej :roll: .
Odeslat odpověď