Tak už mám na moto držák na mobil.
https://www.ebay.com/itm/360-Rotating-Car-Holder-Windshield-Dash-Suction-Cup-Mount-Stand-for-Cell-Phone/223585926065?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=522328855788&_trksid=p2060353.m2749.l2649 Ověřený jízdou asi 20Km po rozbitém Brně, kousek i kočičáky, přejezd přes zpomalovák a telefon se v držáku nehne. Pro jistotu jsem dal na spodní část gumičku.
Postup s montáží. Vystřihnul jsem z plechu o mm vetší kolečko než má přísavka a obrousil hrany. Kolečko připlácl na přísavku, je trochu lepkavá což je plus. Držák jsem složil jak na obrázku a na plech nanesl transparentní lepidlo mamuta a prdnul to i s držákem do uprostřed na plexi nad domeček. Držák funguje na principu stahování čelistí k sobě, pružina. Pro jistotu jsem to rozdělal a sotva o 1mm zkrátil pružinu. Vytvořil očko a zaháknul o trn a pro sichr jsem to lehce zalil tavným lepidlem. Pozor, před aplikací tav. lepidla zajistit pružinu aby byla co nejníže, nezavazela při vysunutí čelisti a opatrně na ty trny. Teplota tavného lepidla krátkodobě naruší pevnost plastu a mohlo by se stát že se poškodí ty trny pro pružinu. Normálně čelisti ven, zaháknout pružinu a zajistit ji na svém místě a použít tavné lepidlo. Počkat až bude tav. lepidlo studené a stejný postup na druhé straně. Až to zchladne a ztuhne tak čelisti uchytit do tělesa držáku. Pod držák jsem nalepil filcovou podložku, držák měl při větších vibracích, kanál nerovnost a pod tendenci dotýkat se domečku a přitom vydával drnčení. Chtěl jsem aby byl držák co nejhlouběji, kulička pro samotný držák aby koukala ven jen tak tak. Držák jsem zkoušel i na boku je tam plexi rovnější ale musel bych rameno natáhnout a to by mohlo mít špatné výsledky na tlumení vibrací a kmitů na nerovném povrchu. A není to dokonale rovné takže se to taky neobejde bez nějakého laborování. Při instalaci tel do držáku otevřu čelisti od sebe jen na nutnou délku, zbytečně nenatahovat pružinu víc než je potřeba. Zvenku pak nalepím, když to půjde reflexní samolepku z nějakého plastu, odolá dešti a taky když je reflexní, upoutá pozornost tak si moto všimne víc protijedoucích řidičů.
Chtěl jsem instalovat držák způsoben kdy po sundání nebude stopa že tam byl. Ale nějak není nápad jak na to. Vždy zůstane po držáku nějaká památka.
Telefon mám s9 a ještě bude nutné jak sou tlačítka na každé straně úchytu odstranit kousek té gumy. Čelisti tlačili na tlačítka a ty by šli asi brzo do kopru. Musím ještě domyslet nějaké stínítko, telefon mám na stojáka, má Amoled displej a třeba hodinová jízda s jasem na max by mohla vypálít statický obraz, např oranžové kolečko z waze raz dva.