JonWay 125 GTS De-Luxe

Diskuze o čínských skútrech bez rozlišení kubatury.

Re: JonWay 125 GTS De-Luxe

Příspěvekod Mr.Voza » 11 srp 2015, 10:42

Primitiv píše:...Válec se po 30 000km vymění ,prace na 4 hodiny a náhradní díly za 1500kč no není to parada...

Primitiv: To jseš docela optimista. Takovýho nájezdu se u strojů týhle kvality v týhle kubatuře dožije tak jeden kus s deseti, tak Ti přeju, ať ten Tvůj mezi ně zrovna patří...
Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP
Mr.Voza

1000+

Reputace: 48
Skútr / moto: Aprilia SR50 tuned, Aprilia Leonardo 250 serie
Tuning / úpravy: Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP

Příspěvekod Primitiv » 11 srp 2015, 11:07

tomaš píše:primitive, honda pcx ma střikačku pgmf1 a vykon asi 9kw ta tvoje mrdka ma 5,6kw a vahu165kg a srandovni zkurveny činsky pseudomotor vydrž motoru honda kolem100000km a vdrž te tvoji hruzy do 10000km. jinak ja pracuji ve strojirenstvi,takže vim co to je ložisko, hřidel,motor,svařovani atd,ty mne nemusiš poučovat o dotahovani šroubku

píšeš nesmysli když už něco je dobré tak je to právě ten motor,třeba konkretně na JONWAYích máš ložiska na motoru taiwanské produkce.To že vydrží 10 000km jsou keci neznalce.prostě vaříš z vody a snažíš se to odborně naservírovat aby ti to nějaký neznalec vůbec sežral.Čínskej motor GY 6 udělá bezproblému 30 000km za tím si stojím a pak repas je otazkou pár srandovních stokorun narozdíl od nějakého předraženého PCXka vyráběného prostitutama donedávna někde v Thajsku :lol: Honda u 100 000km ten motor má vylágrovanej...Muže jezdit ale je to o ničem.Řeálný nájezd je 50 000km
Primitiv

100+

Reputace: 5

Příspěvekod tomaš » 11 srp 2015, 11:19

no bratr měl realny najezd na pseudomotoru gy6 asi 2000km a pak šel sprominutim s..... koupil starši hondu, ted tam ma 70000km a stale v dobre kondici, jinak se omlouvam,tech 10 000km na činanech je optimismus, real je ještě min
tomaš

10+

Reputace: 4

Příspěvekod jultom » 11 srp 2015, 11:24

Dotahuj si sroubky na zgripu po kazde jizde jiste to dobre klopi do zatacky kdyz tomu v 3000 km odejdou pouzdra od kyvky. Furt se to jenom s.... porad s toho padali sroubky. Po kazde jizde neco upadlo a spotreba 4.5 l na sto takx parada. Ten stroj jsem mel rok a hruza. Servis kazdych 1000 km za 2500kc byl neunosny a sevisak byl debil. Uz to vzdej primitive delas ze srotu raketu a nikdo ti to nezere. Kdybych s tim nemel zkusenost tak ani nepipnu ale lidi by meli vedet ze si nemaji kupovat tento model pojizdne popelnice. Vyhozene penize.
jultom

25+

Reputace: 0
Skútr / moto: skútr
Tuning / úpravy: žádné

Příspěvekod sigi » 11 srp 2015, 11:33

¨Pánové....vím že je to oftopic,ale pokračujte v tom,nádherná sekce,nádherná...připomíná mi to dobu kdy tu bojoval za číňany nějaký "Kocúr" tak ted je to zase "primitiv" ale jen v tom pokračujte...člověk se aspoň pobaví v tom horku...
Nejnovější výlety na skútru,videa,tipy na výlet,fotky,najdete na http://www.scootergang.cz

Obrázek
sigi

1500+

Reputace: 103
Skútr / moto: Piaggio MP3 500 LT
Tuning / úpravy: FOTOALBUM: http://nmaikl.rajce.idnes.cz/

Příspěvekod Primitiv » 11 srp 2015, 11:35

mě to je jedno...at si to klidně nikdo nekupuje.Ale vy tady píšete prostě nesmyslné s......4,5L na 100km ty seš vážně kus vola...promiň
GTS je z nejprodávanějších skutrů v ČR.Kdyby byl opravdu tak špatný tak jsou zde desítky a desítky přispěvovatelů které by to hanili.Místo toho jsou tady jen dva tragédi ,kteří se ani neumějí dotáhnout šroubek..tak at si o tom každý udělá usudek sám:-)
Naposledy upravil Primitiv dne 11 srp 2015, 11:38, celkově upraveno 1
Primitiv

100+

Příspěvekod jultom » 11 srp 2015, 11:36

Pouze vlastni zkusenosti.
jultom

25+

Příspěvekod anounc » 11 srp 2015, 12:03

Primitive, tak mas kram, no se nemusis stydet, holt jsi udelalt zivotni chybu...

Jinak panove, tento skutr, s 5.8kW a takovou vahou, vzhledove cistokrevna Cina, to se nepovedlo, jak to tu nekdo muze obhajovat, ten musi mit ruzove bryle a nevidet realitu, nebo ji nechce videt. Rozhodne vyhybat se temto skutrum, kupte si radsi kvalitni skutr.
anounc

5+

Skútr / moto: vlastník
Tuning / úpravy: nepotřebuji

Příspěvekod sedli » 11 srp 2015, 12:28

Primitive, s tím PCX mám najetý přes 60.000 km a čoveče, celkem mu nakládám, i ve dvou, kolikrát brzda-plyn-omezovač i ve dvou, jezdím s tím komplet i v zimě....čoveče a vono to ještě táhne...a dokonce stejně jako nový, pořád stejný zrychlení a stejná maximálka...jak je to možný, že ta komprese jak ty píšeš neodešla ? Já vím, asi mám páteční kus, co se nepovedl a proto to ještě jezdí, že ? :D
Pročetl jsem to celý a jsi mě, ale očividně i hodně lidem tady dost k smíchu, hlavně že máš odpověď na vše :)
Tak si uspořádej šroubováky pod sedlo a radši jdi jezdit, očividně si uděláš i generálku motoru za jízdy, protože jsi s tím vědomím do toho stroje šel, ale s tím se počítá a kdo neví, že je "normální"občas muset něco utáhnout, tak to je asi vůl, že ? :) Tak asi včetně mě :) Tobě i kdyby odpadaly všecky plasty za jízdy, zdůvodníš to erupcemi na Slunci, ale stroj za to nemůže ;) A tímhle končím, jen už vím, do jakého topicu se jít vždy zasmát :)
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod Dusan14 » 11 srp 2015, 14:43

Ja mam na gy6 19000km tak uvidime,jazdi to po upravach do 3l, ale kupit pcx nieje vobec zla volba
Dusan14

1000+

Reputace: 35
Skútr / moto: TGB Bullet 125

Příspěvekod PBM2 » 11 srp 2015, 15:19

To Primitiv: máš SZ 8)
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
PBM2

750+

Reputace: 134
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Příspěvekod oldie » 11 srp 2015, 20:44

Koukám primitive, že moc nečteš příspěvky, neboť jestli mně patřil "traged co si neumí utáhnout šroubky", tak věř, že veškerou údržbu a opravy jsem vyřešil sám. Je pravda, že ten skútr je tak jednoduchý, že je škoda peněz ho dávat na garančky.Je pravda, že neumím rozebrat motor, a některé věci bych asi nechal servisu. kyž jsem tenhle stroj koupil, neuměl jsem prakticky nic, ale postupem času se dost naučil. A víte díky komu? To se podržte. Díky Primitivovi, protože on se v opravách docela vyzná a na foru Levneho mota, poskytoval ochotně opravdu cenné rady. Proto nechápu, proč tady se chová docela agresivně (je to můj pocit). Primitive, myslím, že si poměrně ublížil prodejnosti tohohle stroje, protože si se nechal vtáhnout do negativní diskuse a tak trochu si příléval olej do ohně. Pokud zájemce o skutr zadá do vyhledávače Jonway 125, vyjede skoro jako první tato diskuse a po jejím přečtení raději od koupě upustí. Kdybyses raději zeptal: " Chlapi, kde je problém, pořešíte tak a tak..", tak by si ten případný zájemce řek, že problémy sice jsou, ale jsou lidí, kteří poradí.Takhle s hrůzou zavře toto forum. Neber to osobně, je to pouze můj názor.
Nestranný Dodatek ke spotřebě: několikrát stejná trasa, stejná vzdálenost 150 Km vždy dotankováno 6L, tzn. 100km=4L. Terén je kopcovitý, kolem Berouna, Lánsko,Křivoklátsko. Je pravda, že aby to trochu jelo, většinou plný plyn. Ale tam to bude souviset s poměrem směsy, kterou nemohu seřídit
oldie

25+

Reputace: 3
Skútr / moto: Piaggio Xevo 400 ie

Příspěvekod Primitiv » 11 srp 2015, 22:09

Bojovat s lidskou blbostí je jak boj s větrnými mlýny.Já nejsem diplomat abych s někým něco řešil ,protože já vím že mám pravdu a proto se nenechám zatáhnout do zbytečné diskuze nějakými lidny,kteří na tom třeba ani nidky nejeli.Myslíte že tento stroj je téměř neprodávanější na základě nějaké diskuze?vubec ne...nejprodávanější je proto ,že si to skuteční lidé kteří existují řeknou osobně že je to velký a pohodlný nenáročný skutr co super vypadá a je za super price...a to je nejlepší reklama...reálné zkušenosti a né nějaké laciné slogany a bannerová reklama...na to dneska s.... pes ,každy prodejce si vychválí svoje až do nebe i když je to s...... jen aby měl tu svojí provizi.

my jsme měli i rozebrany motor GY 6 z jiného modelu a nechali jsme si ojnici a jiné části motoru otestovat ve výzkumným ustavu ,protože nás to zajímalo z jakého materiálu to čínani dělají a podle tabulek ...nyní už si nepamatuji to číslo slitiny se jedná o stejný materiál jako u japonských nebo německých motoru.proto mě to dokáže rozpálit do běla ,tady ty keci těch všelijakejch inženýrů co ze sebe dělajý nějaké chytráky.Když se podíváte na statistiky Jonwayu se prodávají tisíce...http://imgbank.cz/images/2015/08/11/statis-jonway.jpg proč ty tisíce lidí tady nepíše a píše tady pár tragickech technickejch analfabetů...Já vam to řeknu proč...protože všichni ostatní jezdějí a s...... na nějaké takovéto diskuze a pak je pár jedincu kteří prostě s tím strojem měli špatné zkušenosti nyní dělajín takovéto negativní klima.nebo jsou to možná jen zaplacení lidi ,kteří to ani nikdy na tom neseděli a jen v lidech chtějí vzbuditneduveru k tomuto stroji...těžko říct.Chytrej člověk at si udělá názor sám...
Primitiv

100+

Příspěvekod jultom » 12 srp 2015, 04:23

Ty jsi ten prodejce co chvali svoje az do nebe i kdyz je to s..... jen aby jsi mel provizi u ksmosu s levnemoto.
jultom

25+

Příspěvekod Primitiv » 12 srp 2015, 10:21

nejsem prodejce,kdybych byl prodejce tak se ted válím někde u moře a netrávím čas přesvědčovat nějaké tragédy o relativně dobré kvalitě některých čínských strojů....
Primitiv

100+

PředchozíDalší

Zpět na Čínské skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek