Generic by Kentoya XOR 125 - zkušenosti atd.

Diskuze o čínských skútrech bez rozlišení kubatury.

Re: Generic by Kentoya XOR 125 - zkušenosti atd.

Příspěvekod kraken.99 » 18 srp 2008, 20:13

to daelimek:pěkný fotky ale mohl by jsi je prosím trochu zmenšit ?
tel.777 55 22 12 email:kraken.99@seznam.cz skype:kraken.99
kraken.99

2500+

Reputace: 0
Skútr / moto: Suzuki Burgman 650exe 08

Příspěvekod Daelimek » 18 srp 2008, 22:34

Tak ode dneška zřejmě do zítřka je skútřík na další garanční prohlídce, která je u mě ve 3.000 km. Bude měněn olej, ventily se seřizovat nebudou. Jinak nahlásil jsem špatné startování za studena, o kterém na svém webu píši a dále se mi v těchto vydatných lijácích objevila další taková drobnost a to ta, že když na skútru sedím a jedu, tak někde odzadu, nějaké uložení či co, prostě to tam hrozně vrže a skřípe, za jízdy to je opravdu dost slyšet, a příjde mi to i trošku trapas. Každopádně si osobně myslím, že to bude mým stylem umývání. Jsem posedlý čistotou a skútr jsem jednou týdně, někdy i víckrát vozil na wapku, o které jak je známo, se dostane všude..možná jsem tím odstříkl nějakou vazelínu..no páni servisáci na to mrknou a pak se ozvu...

17.9. edit:
Takže hotovo, byl vyměnen olej, a oprava se zdařila. Šlo pouze o nějaké nastavení karburatoru, takže zatím to tedy fachá jak má..tudíž nyní už bez vážnějších závad pokračujeme dále, to ale až příští rok. Skútr příští týden umeju a zazimovávám. Dnešní jízda v 7°C mě oddělala...
Naposledy upravil KYBLOS dne 06 říj 2013, 18:28, celkově upraveno 2
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
Daelimek

500+

Skútr / moto: Vybírá se..v merku mám PCX :)

Příspěvekod jel.en » 24 zář 2008, 18:07

malá oprava přepínače bliken :) viz foto.
a ještě malá otázka jakej je rozdíl mezi motorem QJ153QMI-3 a GY6 (jesli se nepletu)
Naposledy upravil jel.en dne 24 zář 2008, 18:13, celkově upraveno 1
Jsem despota a ignorant...
Jo a taky mi lidi dost často říkají že jsem.... Ehm... Něco co je dolejc pod pupíkem :-D :-p
jel.en

1500+

Reputace: 19

Příspěvekod Daelimek » 24 zář 2008, 18:39

Proč jsi ten přepínač změnil ?? Teď to teda vypadá děsně :D :D
Kde jsi vzal to označení motorů ?
Daelimek

500+

Příspěvekod jel.en » 24 zář 2008, 18:54

Protože se mi ten originální na dálnici rozloup :cyclops: :mad: Zapnul jsem bliknu a cejtil jak se uvolnil... Jenže situace mně donutila tehle problém řešit co nejdřív a nechtělo se mi s tim z5 do Kentoyi :thinking: nebo dlouho čekat. Navíc předpokládám, že už brzo (ještě letos) tam pojedu na prohlídku po 15tis.km ;) Jinak to funguje jak má a sem s tim docela i spokojenej. B)
To označení motoru QJ153QMI-3 je z velkeho techničáku a GY6 má například Keeway ARN125 a to by mnělo bejt "údajně"stejný.Ale nechce se mi tomu věřit soudě podle maximálky a výkonu :o
Jo a taky mi lidi dost často říkají že jsem.... Ehm... Něco co je dolejc pod pupíkem :-D :-p
jel.en

1500+

Příspěvekod Daelimek » 24 zář 2008, 22:03

Ahá, tak to fakt nevím. Jinak u mě nic moc nového. Vše se snažím psát na svůj web o čínách, takže zde se už moc rozepisovat nebudu..
Daelimek

500+

Příspěvekod petridas » 29 zář 2008, 21:31

cus predem dekuji jelinkovi ze mi se svojim laskavym svolenim dovolil projet jeho milovaneho xora a muzu rict ze to je asi jeden z nejpomalejsich skutru na jakych sem jel a dokonce muzu rict ze to jelo hur nez moje padesatkove cpi zladakem!! sory jelinku ale toto sem musel napsat at se lidi co to ctou tohoto stroje vyvarujou!! :(
APRILIA LEONARDO 150 a APRILIA ATLANTIK 500 a nakitovanej punta CAGIVA MITO 125. vice info na http://petridas.webnode.cz nova sluzba : odvezu cokoli kamkoli motku ,skrin nebo az 7 lidi piste volejte
petridas

1500+

Reputace: 1
Skútr / moto: punťa 125 , aprilia atlantic 500

Příspěvekod jel.en » 30 zář 2008, 10:33

jj proto sem ti to taky pučoval :D Abych slyšel i jinej názor B).Já moc dobře vim co v tom scootu je (no moc toho tam zrovna nejni :().Do města mi to stačí,do práce taky a stejně jezdim z 99 procent sám.Tohle je stejně na dlouhou dobu můj poslední.Z jara jdu do něčeho co nemá plasty a XOR půjde do zaslouženého důchodu na chalupě.Vždiť mi ty dva roky (na Číňana) slouží docela dobře ;) ;) :D
jel.en

1500+

Příspěvekod Daelimek » 30 zář 2008, 11:02

Kdo potřebuje trhat asfalt a jezdit nepřiměřenýma rychlostima, tak ten si XOR těžko koupí. Ale do města si myslím je to špičková volba. Já jsem se skútrem spokojený. Samozřejmě, mohl by mít větší výkon, ale jen ten výkon. Maximálka kolem 90 km/h (měřeno i dle GPS) mi stačí. Jasně, jedu třeba mimo město, jedu si kolem sedmdesátky a jakmile příjde větší kopec jsem na padesáti někdy i čtyřiceti, což mě opravdu v tu chvíli vytočí. Ale beru to tak, že jsem skútr kupoval za tolik kolik jsem kupoval, že byl téměř nový a že málo žere a že se mi prostě příčí vyhodit 50 litrů za značkovou padesátku. Co naplat, že byl Daelim silný a že i velké kopce zvládal vyletět osmdesátkou, když mi žral kolem 4,5 - 5 litrů. To už prostě bylo pro mojí kapsu moc. Takhle jezdím kolem 2,5 - 3 litry a jsem spokojený. Ve městě mi akcelerace vyhovuje a když jsem to srovnával s Leadem, který tu také jezdí, tak mě nepřišel o nic lepší než XOR. Jediné pozitivum tedy pro Leada je to, že je to Honda a že je kvalitní, ovšem nejen já, ale i spousta mých kámošů by min. 35 tis za ojetýho, 5 let starýho Leada prostě nedali. Někteří říkají, bože je to jen skútr a někteří namítnou, že za takový prachy je ta technologie celkem neúměrně zastaralá. Samozřejmě i XOR není výkřik techniky, ale má alespoň hezký vzhled a nemyslím si, že jeho plasty vypadají a ani nejsou laciné. Nový Lead je už ovšem o něčem jiném, každý má holt jiné požadavky a řeknu vám, že sednou ze silné motorky na čínskou je opravdu bláznovství. Sám jsem šel z 9,5 kW 125ccm na 1,5kW Yuki Rally a byl to masakr jak pro mě, tak pro tu motorku. Já si ovšem na nic zatím nestěžuju, uvidíme tak po 20. 000 km :cyclops:
Daelimek

500+

Příspěvekod Kiwi » 30 zář 2008, 12:24

Leada tu nikdo nezmiňoval. Oba scooty jedou skoro stejně, jen Lead to dokáže se 100ccm a je spolehlivější. A kyblos to dával s náma se 70ccm v tuningu. Novej Lead je sice hnusnější než starej, ale je daleko víc vychytanej, hlavně má obrovskej prostor pod sedlem, protože přesunuli nádrž, proto ta změna konstrukce, motor při 110ccm je vychytanej, kladivo na čínský stopadiny :D. Jsou to stejně hrkače na omlácení do města. Příští rok jdu do moto
.....sovy nejsou, čím se zdají být.....

jsem momentálně ve skupině "untermensch" ......tzn bez scoota....
Kiwi

1500+

Skútr / moto: v prenatálním stadiu :-(

Příspěvekod Daelimek » 30 zář 2008, 12:41

Leada zmiňuji já, protože mohu srovnávat a to, že to zvládne lépe jen s objemem 100ccm na tom nic nemění. U tebe je to "jen", ale u mě je to věta, které se dřím a to ta, že objem ničím nenahradíš ;). O natuněných padesátkách tu nemluvím. To je jasné, že to pak pojede lépe, ale mě to příjde vyhození peněz, nehledě na snížení životnosti motoru a zvýšení spotřeby a to někdy až radikálně. Ovšem poladit válečky atd. není dle mě tunění, na to se chystám zjara také. Jinak taky jsem jeden čas přemýšlel nad velkým motocyklem, přece jen, říkejte si co chcete, ostatní motorkáři nás skutříkáře moc neberou, ale o to tu nejde. On ten požitek s čtyřválcovým litrem je opravdu něco jiného, než na skútru, byť 650 Burgmanovi. Do města je skútr bez výhrad nejlepší, ale časem až se mi XOR rozpadne, tak už skútrů možná i zanechám.. :rolleyes:
Daelimek

500+

Příspěvekod KYBLOS » 30 zář 2008, 13:19

Jen pro informaci. Není to vyhazování peněz pokud nemáš noty na silnější, nebo kam silnější taky parkovat- viz. můj případ. Když je možnost, aby ten originální scoot jel lépe, proč tomu nepomoct? Vyměnit válečky není tunění. Vyměňují se když jsou už špatný a to je pak nutnost, ale jejich naladění tunění je + spojkový pružinky + kontrastní pružina atd... No životnost motoru zatím 32000km bez problému. Spotřeba? 3,8l/100km mi nepřijde zas tak radikální. B) Jo a vyšší kubaturu nenahradíš pravda, ale dá se jí přiblížit ba i vyrovnat.
Minulost: Derbi Atlantis - naj. 38000km, Piaggio X9 500 - naj. 50186 km
KYBLOS

Moderátor

Reputace: 14
Skútr / moto: Honda CBF 500
Tuning / úpravy: Kufr, boční brašny, tankvak, držák mobilu, alarm, padáky, vyhřívané gripy Oxford, Ultraseal

Příspěvekod petridas » 30 zář 2008, 13:38

to daelimek: pises ze do mesta je ta tvoje 125 idealni! tak me to zase nepripada a to z toho duvodu ze ve meste krom jinyho potrebujes hlavne /myslim ze to neni jen muj nazor/ rozjezdy a ty budu mit na 50 z tuning.vyfukem /2-takt/ lepsi nez ty ! a to nemluvim o celkove vytunenem stroji alias kyblosovem delu! tam ty rozjezdy sou uplne neco jinyho! a kdo rika ze dobre rozjezdy nepotrebuje tak jezdi na skotu jako z autem tzn. ze nepredjizdi kolony atd. protoze nic vic me nemuze nas.... kdyz me predjede se skotem v kolone postavi se dopredu prede mne a blikne zelena a ja z desetitunovym autobusem se 100 lidmi na palube sem rychlejsi nez nejaka cinska mr..xor! :mad:
Naposledy upravil KYBLOS dne 24 bře 2013, 00:46, celkově upraveno 1
APRILIA LEONARDO 150 a APRILIA ATLANTIK 500 a nakitovanej punta CAGIVA MITO 125. vice info na http://petridas.webnode.cz nova sluzba : odvezu cokoli kamkoli motku ,skrin nebo az 7 lidi piste volejte
petridas

1500+

Reputace: 1
Skútr / moto: punťa 125 , aprilia atlantic 500

Příspěvekod Daelimek » 30 zář 2008, 15:44

3,8 litru na 100km mě u padesátky příjde moc. Každý má jiný názor, já nesouhlasím s těma vašemi, proto navrhuji ukončit tuto debatu, než to tu zase někdo uzamče.

P.S.: nevím petridasi v jakém stavu má XORa jelen, ale já rozhodně nepatřím k brzdám provozu a to se zeptej kde chceš. Na křižovatkách vyjíždím jako první a nestalo se mi, že bych někdy nevyjel, nechávám za sebou s akcelerací i silnější motorky...u číny je co kus to originál a hodně lidí mi již řeklo, že mám XORa velmi dobře zajetého..klidně to dosvědčím videem, to pro mě není problém nevěřící Tomášové :D :D
Daelimek

500+

Příspěvekod Kiwi » 30 zář 2008, 16:41

jenže v Třebíči není provoz :D :p :D s tím litrem si to rozmysli, spíš jdi do nějaký šestky ať víš o čem to je. Mám sice odježděno dost i na motkách, ale taky koupím asi nějaký šestikilo, ať to dostanu do ruky zas. A hlavně jsou za pár korun.
.....sovy nejsou, čím se zdají být.....

jsem momentálně ve skupině "untermensch" ......tzn bez scoota....
Kiwi

1500+

Skútr / moto: v prenatálním stadiu :-(

PředchozíDalší

Zpět na Čínské skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek