Generic by Kentoya XOR 125 - zkušenosti atd.

Diskuze o čínských skútrech bez rozlišení kubatury.

Re: Generic by Kentoya XOR 125 - zkušenosti atd.

Příspěvekod jel.en » 28 črc 2008, 08:25

To petridas: taky nad sebou někdy žasnu B)
Jsem despota a ignorant...
Jo a taky mi lidi dost často říkají že jsem.... Ehm... Něco co je dolejc pod pupíkem :-D :-p
jel.en

1500+

Reputace: 19

Příspěvekod Daelimek » 28 črc 2008, 16:16

Tak jsem si byl dneska objednat svíčku..je to prý atyp, takže budu čekat..vzal jsem NGK a měla by stát cca 140,-
Daelimek

500+

Reputace: 0
Skútr / moto: Vybírá se..v merku mám PCX :)

Příspěvekod Dor » 29 črc 2008, 08:36

Chci si taky pořídit XOR 125. Ještě jsem jí na vlastní oči pořádně neviděl, ale slyšel jsem že je spíše pro menší postavy. Mám 190 cm. Co si o tom myslíte? Má cenu abych se o ní dál zajímal nebo mám tenhle skutr rovnou vzdát? Většinou na tom budu jezdit necelých 10 km do práce, takže menší nepohodlí snesu, ale zas na tom nechci sedět jak na minibike. Jo a nohu mám 46, ale to už by snad neměl být problém. :)
Dor

0+

Příspěvekod Daelimek » 29 črc 2008, 08:43

Tak to koukni fakt jinde..já mám 169cm a je mi XOR tak akorát, při větší výšce bys kolenama drtil přední blinkry, a vůbec, nebylo by to pohodlné. Záleží, zda je nabídka, kterou máš výhodná, a zda se ti XOR hodně líbí. Pro mě je XOR srdeční záležitost, hlavně tedy kvůli designu, takže jsem byl ochotný mu leccos odpustit..jinak plošina na nohy je fakt malá, já když jedu solo, tak mám nohy na zadních stupačkách pro spolujezdce, zlepší se tím i těžiště a lépe to sedí...
Daelimek

500+

Příspěvekod jel.en » 29 črc 2008, 09:18

mám 180cm a je mi tak tak..
Jo a taky mi lidi dost často říkají že jsem.... Ehm... Něco co je dolejc pod pupíkem :-D :-p
jel.en

1500+

Příspěvekod Kiwi » 29 črc 2008, 11:02

Daelimek: potom ale pozor na hubu, hůř se to ovládá na nerovnostech, zezadu toho moc neukočíruješ když přijde krizovka... :)
.....sovy nejsou, čím se zdají být.....

jsem momentálně ve skupině "untermensch" ......tzn bez scoota....
Kiwi

1500+

Skútr / moto: v prenatálním stadiu :-(

Příspěvekod Daelimek » 29 črc 2008, 11:42

To máš recht, ale nějak mi to vyhovuje..
Jinak dneska jsem zakoupil NGK svíčku, takže po obědě jí tam dávám a uvidím, jak to pojede. V servisu mi na můj dotaz ohledně toho špatného startu za studena řekli, že z 90% jsou starty vždycky o svíčce, a ty čínský nejsou moc dobré. Pokud to tedy bude dále zlobit, kouknou se na sytič, prý tam může být ucpaná nějaká tryska...
Daelimek

500+

Příspěvekod Kiwi » 29 črc 2008, 12:28

bude "značková" svíčka.... :p :cyclops: myslím,že bys to měl rozhodně poznat při jízdě
.....sovy nejsou, čím se zdají být.....

jsem momentálně ve skupině "untermensch" ......tzn bez scoota....
Kiwi

1500+

Skútr / moto: v prenatálním stadiu :-(

Příspěvekod Daelimek » 29 črc 2008, 14:48

Mno a ještě bych chtěl "značkový" brzdový destičky..snad to taky poznám při brzdění, páč tohle co mám je nic moc..ono co se vyměnit dá, to vyměním..

4.8. edit:
Tak jsem dělal běžnou údržbu a zde jsou mé postřehy:
1) Výfuk byl solidně povolený, tudíž jsem dotáhl šroubky jak u hlavy válce, tak u spoje koleno - tlumič (zvuk se trošku utlumil)
2) Rozdělal jsem víko variátoru, abych to obhlídl uvnitř. Za minulý týden jsem totiž hodně jezdil a to většinově na plný plyn mimo město. Bál jsem tedy, že to některé čínské komponenty nevydrží, ovšem vše bylo v pořádku a i řemen na mě působí celkem kvalitně, no uvidíme. Jinak Jelene, měl jsem stejný problém s tím nakopávacím mechanismem, ale pokud není člověk vyloženě technický antitalent, tak to hravě složí zpět. Já jsem měl vše již složené, i víko a koukám, nakopávačka byla seknutá. Tudíž jsem musel opět vše demontovat a poté jsem zjistil, že ten mechanismus je velmi nešťastně udělaný. Jakmile totiž nasazuješ víko a trošku s ním vikláš do stran, tak se to tam uvnitř rozhodí a ty ozubaná kola pak na sebe nedoléhají. Chce si to s tím vyhrát, ale věřím, že na to příjdeš, stejně rychle jako já. Po zimě to je totiž docela nezbytná věc.
3) Uvnitř variátoru byl ohromný nepořádek, spousty černého prachu (soudím z řemenu) a hlavně hodně klasického písečného prachu. Je fakt, že cestou k vodě jezdím ho velmi krkolomné polňačce, ale tohle jsem nečekal. Variátor jsem tedy vyčistil a vyfoukal.
4) Asi jsem k....., a vím, že je to technicky nemožné, ale po vyčíštění jede skútr lépe. Rozjezd je plynulejší a jakmile hodně přidám plyn, citím, jako by mě někdo kopl do zadku a skútr vypálí kupředu..ale jak říkám, asi si něco namlouvám :-(

Dnes budu dělat brzdy (Výměna kapaliny, odvzdušnění, vyčištění od azbest. prachu, upilování hran brzdových destiček), seřídím si karbec (hlavně volnoběh) a mrknu na ten sytič, prý by to mohla být jen tryska, tak zkusím na to mrknou, než to budu dávat do servisu..víte jak - co si člověk neudělá, to nemá :-(

Jinak jsem velmi spokojen se šrouby, k těm jsem se při rozdělávání a skládání varce choval jak prase a nejvíce to odnesl klíč (také čínský :D), kdežto šrouby nejevili známky poškození, či deformace plosek...

Opraveno Rady
Naposledy upravil KYBLOS dne 06 říj 2013, 18:21, celkově upraveno 2
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
Daelimek

500+

Příspěvekod jel.en » 04 srp 2008, 09:25

jo díky za fotky.Musim se podivat na nějakom lepšim monitoru.Ten co mám už nejde moc zesvětlit :mad: Já teda nějak moc extra rychle a ani dálky nejezdim :D :D :D :D ono to totiž nějak moc nejde, ale čas od času to alespoň vyfoukám.
Jak je starej skútr že už chceš mněnit brzdovou kapalinu?
Jinak když budeš něco rozdělávat - foť postup a fotky sem ;)
jel.en

1500+

Příspěvekod Daelimek » 04 srp 2008, 09:46

No skútr je starej rok a půl, ale příjde mi, že brzdy byly špatně udělány již od prodejce, prostě se mi nechce věřit tomu, že by ta kotoučovka tam blbě brzdila a jelikož jsem bojovný typ, tak to nevzdám a prostě to zkusím, jednak mám vyhlídnutý i destičky, takže je možná vyměním, myslím si totiž, že tlakově to je v pohodě, jen ty destičky jsou póvl..jinak všechno fotit budu, mám novej foťáček, takže něco dám sem, něco házím na rajče...jinak já teďka jezdím dálky většinově a rychlostně se pochybuji okolo 70, když je pěkná rovinka a vítr v zádech, tak to dokáže uhánět i 90 :cyclops: Ale tak nehrotím to, jde mi o projetí a ne trhání asfaltu..
Jinak pokud se vrátím k té nakopávačce, tak jak je tam ta hřídel, tak na konci je ozubené polokolo, a to rádo vyskakuje ze své dráhy, proto se to pak nechytá toho kola vlevo, které točí s motorem..jinak mě se právě stalo to, že po nandání víka a utáhnutí se mi to tam vzpříčilo a s nakopávačkou jsem nehnul, prostě to bylo zaseknuté. Chtěl jsem to tak nechat s tím, že to dodělám jindy, ale bál jsem se toho, že při větší rychlosti se to tam někam dostane a rozseká to celej variator, při nejlepším, nebo si namelu hubu při nejhorším..
Dělám takovou kontrolu, páč tento týden, jedu s naší partou pár okruhů, asi zítra to bude Brno, tak bych nerad, kdyby mě někde prasknul třeba řemen.. :-( jistota je jistota, u čín nikdy člověk neví a je fakt, že jsem prostě poznal to,že pokud tomu člověk dá péči, je to OK..

EDIT: nic jdu vytáhnout skúťu a vrhnu se na ty brzdy a karbec..pak hodím kdyžtak fotky..

10.8. edit:
Tak momentálně si píšu s člověkem, který má také XOR, má na něm najeto 5.000km a největší slabinou tohoto skútru je opravdu výfuk, na kterém to již pociťuji i já. Je fakt, že plech, který drží výfuk, také rád praská, jak by ne, jestli si někdo někdy těžkal samotný tlumič, tak má snad 10kg, takže takový kus plechu opravdu nemůže udržet tak těžký výfuk. Já osobně začínám slýchávat jemné ševelení, což prý byl jeden z příznaků, že to brzy praskne. Nuže, pán, který má XORa, mi říkal, že mu výfuk spravovali obyčejným svařením, a doufám, že to snad vydrží, s jeho svolením, zde hodím fotky jeho skútru a hlavně tohoto svaru...
U mého skútru není nic nového, jako studený stále nestartuje, ovšem brzdy se znatelně, řekl bych, obrzdily a začínají konečně brzdit lépe..za cca 700km jdu na další garančku, kde budu řešit:
1) správnou výměnu oleje - u toho budu chtít být
2) restrikci na karburátoru, která se dá bez ztráty záruky odstranit (je tam kvůli homologaci)
3) poptám se, na to praskání výfuku a jak by to oni řešili, případně začnu vybírat laďák, který je nejen lehčí..
4) zasvětím je do problému startování..

Snad mě vše v pořádku opraví ,znáte holt servisy, už jsem si zvykl dělat věci sám, takže přinejhorším, se na to budu muset vrhnout..

EDIT (15.8.08): http://www.motoluky.cz/skutr-shop/e-sho ... -50/vyfuk/ zde by se snad nějaký laďák našel..
DSC00480.JPG
DSC00481.JPG
DSC00602.JPG
DSC00601.JPG
DSC00603.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil KYBLOS dne 06 říj 2013, 18:26, celkově upraveno 3
Daelimek

500+

Příspěvekod jel.en » 10 srp 2008, 16:45

Tak mně poprvé prasknul vejfuk v cca 5000km. Trochu do svařování dělám a konzultoval jsem to s našim EWE v podniku. Nakonec jsme došly k závěru že to zavaříme metodou TIG.Ono na ten zvláštní "nerez" to bylo asi nejvhodnější s použitim přídavneho materiálu na heterogení spoje.Bohužel postupem času to začalo praskat i v jinejch částech.Nakonec jsem si v Kentoye vyřval inovovanej typ.Fotky sou na předchozích stránkách tohohle vlákna(3.příspěvek). Zavaření v ochranom (aktivnim ale i inertnim) plynu nedoporučuju.Teda pokud se nepoužije Ar a vhodnej přídavnej drát.Je třeba řádně vystužit i držák vejfuku a trubku z hlavy k tlumiči udělat suvnou z důvodů tepelné roztažnosti... Jinak se to časem uklepe.
Naposledy upravil jel.en dne 10 srp 2008, 18:56, celkově upraveno 1
jel.en

1500+

Příspěvekod Daelimek » 10 srp 2008, 21:03

No pěkný, ale já to zavařovat nebudu, to bude dělat servis a jakmile budu mít po záruce, tak to hodím do někam a kupuju laďák..svářet neumím a nikoho kdo by uměl, neznám..
Daelimek

500+

Příspěvekod jel.en » 11 srp 2008, 09:34

Já osobně bych se do toho taky nepouštěl.Mám to zmáknutý pouze teoreticky a TIG sem držel v prackách asi 2x v životě :)
Do laďáku já nepudu. Z toho mně akorát bolej uši. Jediný vylepšení který tomu ještě udělám bude alarm (abych to nemusel mít na očích ale jen na uších) a výstražný blinkry, který to nemá, tak aby chodily i při vypnutom klíčku.
Pro mně snad asi ani nemá cenu to nějak předělávat. Dostane to pouze pravidelnej servis a slušný zacházení. Když to vydrží 25tis.km - skútřík pude jako neprodejnej :( do zaslouženého důchodu na chaloupku a já pořídim nějakeho silneho sportovce :D na ježdění.
jel.en

1500+

Příspěvekod Daelimek » 11 srp 2008, 19:52

no tak já ho také plánuju stylem "co to dá" Jinak ty výstražky jsem měl na Daelimu a zde mi to dost chybí, pokud do toho půjdeš, hoď sem pak schéma, jak jsi to dělal...

17.8. edit:
Tak jsem něco zjistil o XORu, protože jsem si předtím nebyl moc jistý, vyrábí ho tedy rakouská firma Generic z čínských dílů, montuje se ve Francii. Tento postup moc nechápu. Design je navržený designerem, který navrhuje motocykly KTM. Jsou na tento design zapsané autorská práva, proto si nemyslím, že ho nějaký jiný čínský výrobce zkopíruje...je ve vlastnictví Genericu..ostatní, poměrně zdařilé modely, jsou zde

P.S.: jak můžete vidět, u XORu je několik modelových řad, kdo umí německy, tak to není problém...
Model - Stroke - atrapa na naked bike, tedy sportovní řidítka, laďák..
- AT a T - inspirace Formulí 1...
- a pak ten klasický..
Všude jsou stejné motory, jedná se tedy o optické úpravy..
Berte to jako informaci pro zájemce o tuto značku, tak snad nevyvolám peklo, jako když jsem se snažil zjistit něco o Leadovi ;)
Naposledy upravil KYBLOS dne 06 říj 2013, 18:27, celkově upraveno 1
Daelimek

500+

PředchozíDalší

Zpět na Čínské skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek