Jooo kdybys měl pravdu Jelene. Dneska jsem byl v servise a byl jsem jak opařen vodou. Objednal se špatnej díl. Mě odešla hřídel na klikovce a objednala se hřídel pohonná u spojky (mj. má někdo zájem ?), takže mrkl jsem se do e-shopu Kentoye a nestačil se divit. Origo klikovka stojí 4.900,- :-/
Nuže, skútr ze servisu odtlačím domů a sezóna pro mě definitivně skončila. Letos jsem najel tak dva litry a jsem rád. Kua teda...
V servise nemají čas a jelikož by museli půlit motor, dostal bych se s penězi za práci a díly do horentních výšin. Takže přes zimu našetřím a skútr opravím zjara.
Řemen mám novej a to je ten problém, kterým to začlo. Jednoho dne jsem otevřel dekl, koukám řemen na polo ožvejkanej, tak jsem koupil nový, že si to vyměním sám. Inu stalo se. Ujel jsem prd, povolil se šroub, který drží variátor pohromadě a jak se to všechno otáčelo, hřídel vedoucí z klikovky vyfrézovala vnější polořemenici. Takže jsem origo varec vyhodil a koupil novej Naraku, dotáhl jsem to všechno pořádně na sílu. Ujel 50 km a opět se to ohoblovalo. Došel jsem celý utrápený do servisu, kde mi řekli, že toto XORy dělají. Že prý se musí matice dotáhnout, ujet cca 15 km, pak momenťákem přetáhnout, ujet znova 15km a naposled přetáhnout. Prý když se to neudělá, materiál si teplem sedne a matice povolí a je zle. Jakmile si takto pár servisů "vydělalo", vydala Kentoya upozornění, jak se má variátor jen u tohoto zku****ýho modelu kompletovat. Kdybych to dělal třeba na Yuki Rally, nic se nestalo, jenže tenhle posr***ej XOR to má holt jinak, což jsem nevěděl. Jenže hřídel tím hoblováním ztratila drážkování a když se na ní vnější polořemenice nasune, protáčí se. Čili musím koupit celou klikovku novou, protože hřídel je součástí klikovky napevno...
Pokud máte nějaký kontakt, kde by se to dalo sehnat levněji, odvděčím se vám. Prý by to mělo pasovat i z Capireli 125ccm..motor GY6..
Ono je to nešťastná souhra náhod, moje blbost dohromady s tím, že se u XORa má varec utahovat vícekrát postupně..chjoooo
Jinak výfuk se drží, ale pamatuju si, že už divně rezonoval a jakoby kovově zvonil. Postupně ho ale utahuji..třeba nepraskne
))
EDIT: jinak to je ten důvod, proč jsem prd najel..čekal jsem na díly a když došly, ukázalo se, že jsou jiné..prostě smůla no..viva značka