Generic by Kentoya XOR 125 - zkušenosti atd.

Diskuze o čínských skútrech bez rozlišení kubatury.

Re: Generic by Kentoya XOR 125 - zkušenosti atd.

Příspěvekod zik » 08 čer 2009, 17:52

No tak tomuhle už se musím smát i já :lol:
Honda SH 300i (2014), dříve Yamaha Majesty 400 (2009), Honda SH 125i (2007), Suzuki Burgman 400 (2001)
zik

250+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda SH 300i (2014)

Příspěvekod Daelimek » 08 čer 2009, 18:35

Kdybych to nezažil, tak to nepíšu :roll: :roll: :roll:
Daelimek

500+

Reputace: 0
Skútr / moto: Vybírá se..v merku mám PCX :)

Příspěvekod zik » 08 čer 2009, 19:36

Taky mě těší... hlavně to, že sis odstranil bydliště, aspoň neděláš takovou ostudu :roll:
Honda SH 300i (2014), dříve Yamaha Majesty 400 (2009), Honda SH 125i (2007), Suzuki Burgman 400 (2001)
zik

250+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda SH 300i (2014)

Příspěvekod Daelimek » 09 čer 2009, 09:49

No ty jsi páni ......, co si o sobě chlapče myslíš ?? Na tvoje výlevy nejsem ani náhodou zvědavej..
Daelimek

500+

Příspěvekod Martenz » 09 čer 2009, 10:00

to Daelimek:Koukám, že pro Tebe je každý exot...nebude vada v Tobě? Zkus se nad sebou zamyslet :!:
Martenz

50+

Skútr / moto: Gilera Runner
Tuning / úpravy: V originálu je síla:))

Příspěvekod Daelimek » 20 čer 2009, 10:54

Tak jsem právě vyměnil řemen variátoru a válečky. Bohužel jsem asi udělal někde chybu, protože se skútr tváří, jakoby se chtěl rozjet na pětku. Jel jsem podle návodu na scootlandu a jak tam píší, že po stlačení řemenice spojky k sobě se po nastartování vše vrátí do původního stavu automaticky, tak se nic nestalo. Řemen mám správný, ale po nastartování se skútr kucká a když se chci rozjet má to zvuk jako prskolet a rozjezd šílený, jakobych se chtěl v autě rozjet na pětku..nechápu co s tím může být..zkusím to ještě rozdělat, ale nevím nevím..
Daelimek

500+

Příspěvekod jel.en » 20 čer 2009, 10:56

vypadá so že se ti povedlo dát tam špatně válečky...
Prostě to nejni poskládaný tak jak má bejt :(
...neno máš špatnou váhu válečků...
Jsem despota a ignorant...
Jo a taky mi lidi dost často říkají že jsem.... Ehm... Něco co je dolejc pod pupíkem :-D :-p
jel.en

1500+

Reputace: 19

Příspěvekod Daelimek » 20 čer 2009, 11:09

Tak jsem radši vrátil zpět ty válečky co tam byly, jsou to takové bílé a všechný stejné. Naházel jsem je do těch žlábků a "zadekloval" tím talířkem..nevím čím to může být..

EDIT: ono se to může zdát, jakoby byl krátkej řemen, ale ten mám opravdu stejnej jak tam byl..všiml jsem si, že řemen má být vpředu jakoby hnedka u středu té řemenice a vzadu má být po obvodu. Já to mám na obou stranách jakoby na půl cesty..
Daelimek

500+

Příspěvekod jel.en » 20 čer 2009, 11:18

tak to si to špatně poskládal :wink: Nejspíš ae ti tam někde zepřel ten plastovej "hajzlík" Protože pokud by si dal rozměrově stejný (ne gramáž ta je nepodstatná pro složení) válečky +řemen tak to musí bejt ve stejný poloze jako předtim.Tzn.u motoru skoro navolno a u spojky v zadu na obvodu :wink:
Jsem despota a ignorant...
Jo a taky mi lidi dost často říkají že jsem.... Ehm... Něco co je dolejc pod pupíkem :-D :-p
jel.en

1500+

Reputace: 19

Příspěvekod Daelimek » 20 čer 2009, 11:26

Asi jsem to moc nepochopil. Těmi plastovými hajzlíky myslíš taková ta bílá vodítka ?? A ty jsi už rozdělával varec ? No zkusím ovést jak jsem to dělal.
1. Rozdělal jsem dekl, což je jasné
2. Zanervil jsem si nad nakopávacím mechanismem, který je opravdu hodně divný
3. Povolil přední část variátoru, odendal tu první část pryč, sundal řemen a zároveň jsem vyndal i zadní část, kde je talířek s válečky. Válečky po 5500km měly tu a tam vyjeté plosky, čili jsem objednal nové, těžší.
4. Vyndal jsem talířek, zjistil, že vodítka jsou ok a vysypal válečky. Dal tam jiné.
5. Talířek jsem zacvakl do těla toho udělátka ve kterém jsou válečky. Šlo to trošku blbě, ale nakonec to tam je..válečky jsem zkoušel a a když jsem s udělátkem hýbal, normálně se válečky pohybovaly tam, kam mají.
6. Nasadil vše zpět. Dle návodu stlačil řemenici spojky k sobě, aby vznikla vůle v řemenu.
7. Nasadil vrchní část řemenice, utáhl šroub a hotovo.
8. Čekal jsem, že se vše vrátí zpět, čili jsem nastartoval a žasl co se děje..skútr zdechal a nechtěl se vytočit..když jsem se chtěl rozjet, bylo to šílené..

Nevím co udělat jinak ?? Dle mě jsem to dělal opravdu stejně jak to bylo..dokonce jsem i vyměnil zpět válečky, kdyby to náhodou bylo těmi novými a taky prd..měl jsem to asi 3x rozdělané a pokaždé to dělá tyto kraviny :-(

EDIT: jdu se s tím zkusit ještě poprat..pak napíšu
Daelimek

500+

Příspěvekod Tomulátor » 20 čer 2009, 12:22

Chtěl jsem říci to samé co napsal jel.en, máš těžké válečky, ale i o něco těžší válečky by ti nedělaly takovej problém v rozjezdu. Pokud jsi vrátil zpět staré válečky a dělá to samé, chyba je hold v servismanovi, řekl bych, že když si tam nasadil řemen na spojku, jak píšeš, je opravdu třeba spojku roztáhnout, aby řemen byl úplně dole, to znamená dostat ho na co nejnižší průměr aby jsi naopak docílil u variatoru a polořemenice ten největší průměr. Takže když tam nasadíš poskladaný variator, musí zůstat variator (kde jsou válečky) plně sevřený talířkem s vodítky a jak říkám, ten řemen musí být co nejvýše po tom velkém obvodu variatoru (proto u spojky co nejníže) a nasadíš a dotáhneš polořemenici a tady se právě myslím stala chyba, že když ten řemen není úplně nahoře, dotáhneš polořemenici, řemen se tam skřípne, ty máš pocit, že to je dotažený, jenže když je to zadeklovaný, nastartuješ a řemen se začíná, jak píšou na Scootlandu sám srovnávat, jenže tím pádem ty tu řemenici nemáš vlastně dotáhlou až do konce, pač ti tím bránil řemen, takže ve skutečnosti máš nedotaženou polořemenici a proto tento problém, rozdělej to a okoukni.
SUZUKI Burgman 200 K8
Tydlifón: 604 401 940
Suzuki Burgman prodán, nahrazeno Honda CB500F 2016
Skútr Klubu Ústeckého Kraje www.skuk.cz
Tomulátor

1000+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda CB500F 2016

Příspěvekod Daelimek » 20 čer 2009, 13:32

Takže hotovo. S prominutím v pr...... Já deb..... to tam rval špatně, dojel kámoš a nasadil to tam dobře, nevím, dělám to od rána a už mě to nemyslelo. Jenže jak jsem to tam měl nasazený špatně, tak jsem to chtěl zkusit, nastartoval jsem tedy a jak je vnější řemenice u variátoru, tak se mi u ní vysoustružil závit, takový ty zoubky (viz. foto). Čili moje chyba, jsem deb..... a pokud se mi nepodaří ten talířek sehnat, budu muset koupit nový variátor, na což momentálně stejně nemám, takže jsem dojezdil. Bože, taková chyba..já jsem fakt k.....
Jinak jak píše Tomulátor, v tom byl také problém, přesně jak píšeš, šířka toho řemene mi bránila to pořádně dotáhnout a proto jsem to já vůl dotáhl málo a vymlelo mi to ty zoubky...kua :cry:
SDC11717.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil KYBLOS dne 06 říj 2013, 18:51, celkově upraveno 2
Daelimek

500+

Příspěvekod Tomulátor » 21 čer 2009, 21:15

Nemusíš kupovat variator, variator se stejně prodává bez protější polořemenice, kup pouze tuhle polořemenici. To je právě ono, když se ta polořemenice nedotáhne, vymele ten vnitřní tisícihran, teď se spíš modli, aby nebyl vymletej ten tisícihran i na klikové hřídeli, zkus tam ještě jednou tu polořemenici nasadit , ale řemen dej stranou, jenom jí nasaď na ten tisícihran na klikové hřídeli a zkus pootočit polořemenicí jestli se opravdu protáčí, pač mi podle fotky zas tak nepřipadá, že by byl tolik ten tisícihran ohoblovanej, pokud ano, připrav si tak 500,- až 700,- za polořemenici.
SUZUKI Burgman 200 K8
Tydlifón: 604 401 940
Suzuki Burgman prodán, nahrazeno Honda CB500F 2016
Skútr Klubu Ústeckého Kraje www.skuk.cz
Tomulátor

1000+

Reputace: 1
Skútr / moto: Honda CB500F 2016

Příspěvekod Daelimek » 22 čer 2009, 12:28

Tak jsem to kontroloval a ten vícehran na klikovce je OK, jen to schytala ta hliniková polořemenice, která je tedy vymletá. Na webu Kentoye je za 270,- takže jsem jí objednal a budu čekat...
Zkoušel jsem to a blbé je to, že zrovna na tom kraji, kde je to ohoblované to drží na té klikovce, čili, když to všechno smontuju a nasadím tam tu polořemenici, protáčí se to..je to na vyhození. Nicméně mě napadla poslední věc, zkusil jsem na to nakydat epoxidové lepidlo, které se zachnutí vytvoří plast a říkal jsem si, že bych bruskou udělal právě ten tisícihran, třeba by to vydrželo.
Jinak, ještě se zeptám, na obrázku jde právě vidět ten díl s válečky, mám ten talířek nasazený dobře ?? Já to totiž před tím měl nasazené jinak a to je nejspíše ten problém..
SDC11718.JPG
SDC11721.JPG
SDC11720.JPG
SDC11719.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Daelimek

500+

Příspěvekod KYBLOS » 22 čer 2009, 12:38

Samozřejmě, že předposlední obrázek je hodně špatně a poslední obrázek je ok. 8)
Tady je vidět dobře jak to složený být má: http://www.scootland.cz/scooter-tuning- ... restrikce/
Minulost: Derbi Atlantis - naj. 38000km, Piaggio X9 500 - naj. 50186 km
KYBLOS

Moderátor

Reputace: 14
Skútr / moto: Honda CBF 500
Tuning / úpravy: Kufr, boční brašny, tankvak, držák mobilu, alarm, padáky, vyhřívané gripy Oxford, Ultraseal

PředchozíDalší

Zpět na Čínské skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek