od rajmonek » 21 lis 2010, 21:16
Mám Daelim NS III 125 najeto 14 000 zatím jsem měnil jen pneu svíčku a olej. Řemen orginál, válečky také zatím jsem neměnil ani brzdy. před 14 dny jsem se koukal na řemen, Ok, netřepí se a okraje jsou hladké ,motorka ještě při rozjezdu neškube. Myslím že vydrží ještě minimálně 5 000km.Až dožije, koupím výhradně kevlarový.Doby kdy jsem ladil motorky, a stále se v nich hrabal už jou pryč. Holt léty člověk spohodlní.V zimě kouknu na variátor a spojku.
V mládí jsem měl hodně motorek, ale nohy už mi neslouží, tak bohužel už jen na skůtru. Proč jsem si vybral Daelim? Bezkonkurenční místo i na mou šroubovanou nohu.
Chtěl jsem Burgmana, ale noze se nelíbil.
Jizdní vlastnosti , nic moc, měký rám a malá kola.Brzdy by mohly být učinější, za mokra jsou líné. Rychlost cca 105 km.(Možná tvrdá kritika, ze slabými motorkami nemám moc skušeností.)
Poruchy... do 14 000 jedna,(nesepnul spínač brzdového světla, tudíž nešlo nastartovat. Hledání zavady 2 min, oprava 15 sec(postříkánim VD sperejem)
Zatím jsem neměl motorku která by NAJEZDILA 14 000 a měla tak nízké náklady na údržbu.
Spotřba 3,5l/100 km.
Ideálni moto na jízdu do práce .Táhne tak do 90 km, pak už jde rychlost nahoru pomalu.
Dá se to změnit výměnou válečku, ale na úkor spotřeby.
Osobně zkoušeno, spotřeba nad 4 l , akcelerace nádhera.
Po 14 dnech vráceno do původního stavu.
Škoda že na trhu není silnější daelim než S 250. určitě bych o něm uvažoval.