Čínské skůtry - vlastní zkušenosti

Diskuze o čínských skútrech bez rozlišení kubatury.

Re: Čínské skůtry - vlastní zkušenosti

Příspěvekod MisaKacenka » 15 kvě 2010, 09:55

POkud se nepletu, tak MP a Kentoya maji uplne stejne motory :)

JInak k tem autum, Cina uz nas dotahuje milovymi kroky a brzo, ne-li uz ted je, bude pred nami...
A je zajimave, ze napr. Skodovka se tam tesi docela velke oblibe :) Jezdi tam ale uplne vsechno, nejlepsi jsou ty jejich scooter/riksa :) Bal sem se to toho ale vzit, tak sem tim nejel :D

Kazdy si tim prosel a nejspise i projde...ja sem prosel velice dobre a Keewaye doporucim :)
MisaKacenka

1500+

Reputace: 0
Skútr / moto: Suzuki GSF 600 Bandit
Tuning / úpravy: Kufr Kappa 42l, Scorpion exhaust, 12V socket, GPS TomTom, zvysene plexi, bile stobo, vystrazne blinkry, sirena, PTT zastavba pro PMR :)

Příspěvekod balcin » 16 kvě 2010, 12:27

TOM RAPTOR:Me je uplne jedno cos koupil a na cem jezdis.Me jenom zarazi jak jses s cinanem spokojeny po 2200km.Chci jenom vedet kdyz uz to tak chvalis jestli budes chvalit postupem casu jak budes najizdet ty kilometry tak nam to sem potom pis co se ti pokazilo a co ne . Rad si to prectu jak te skutrik posloucha.A co se tyce Lidaka tak ti muzu ja jenom rict ze ma 22000km a vim jenom kde ma nadrz a kde se lije benzin.Samozrejme ma vzdy ten servis po 4000km jak ma met.No a maxik ten me porad chcipne na prvnim startu ale to neresim zmacknu packu brzdy stlacim tlacitko STARTa uz pobrukuje. :wink: Kez bys mel takove prtave zavady i na tvem skutrikovi. :D Preji ti mnoho bezporuchovych kilometru na tvem cinankovi. :D
balcin

500+

Skútr / moto: YAMAHA X-MAX 250 i, HONDA Lead 100

Příspěvekod sedli » 16 kvě 2010, 15:18

Tak celej den včera jsem jezdil na kamošovým scootu, čínskej čistokrevník, značka Yamasaki, 50 ccm 4T, nevím jakej model přesně a docela sranda..:-)
Motorově tomu nic nevytýkám, objem a výkon tomu odpovídá, ale jelo to líp protože tam měl lepší varec...ale to zpracování...
Tachometr na 40 Km/h ukazuje správně, ale už na 50 Km/h jedete ve skutečnosti pořád jen 43 Km/h, potom, tam je otáčkoměr, kterej za jízdy ukazuje pořád 12 000ot/min a při stání 8000 což už je v červeným poli a věřte mi že to tak fakt netočilo, takže taky budík na nic, pak tlačítka na blinkry jsou tak podělaně udělaný, že v rukavicích se skoro nedalo házet a prstem se s tím člověk musí hrát aby to tam vmáčkl...pak tam má origo zrcátka plastový který při větší rychlosti vibrují a otáčejí se 1)v místě kde jsou upevněný - plast na plast,šroub tam měl danej svůj, aby to vůbec drželo, ale ty plasty se tak otlačovaly a pak hrkaly, že zrcátka jsou nepoužitelný. Dál světla...to byla absolutní katastrofa, potkávačky dokonce svítily víc jak dálkáče, mezi obcema jsem nemohl jet víc jak 40, protože jsem viděl pár metrů před sebe a ještě k tomu úplně slabě(čím míň jsem jel, tím slabší světlo). Potom boční stojánek se vyklal tak, že když jsem to neskenul o kamínek, tak ujel a myslím že skútr by spadl. To jsem neriskoval a radši to házel na policajta, ale to byl docela problém, protože je umístěnej moc vzadu a byl to boj ho na něj postavit. Taky slabý pacičky na stojanu způsobovaly to, že se to nekouslo do asfaltu, ale ujíždělo, takže jsem se kolikrát fakt zapotil a strávil u toho 2 minuty než se povedlo...dál nebudu vypisovat že nejel ukazatel stavu nádrže, ten mu odešel prej hned po záruce...dál to vůbec nebrzdilo(nebylo to nastavením, to jsem dotahoval)..kdyby tam nebyla kotoučka která to docela zvládala, tak ta zadní brzda je uplně k ničemu ale doslova, vůbec to nebrzdí...potom když jsem sundal box a bylo volný sedadlo, tak jsem pořád sjížděl dopředu, sedlo naprosto z "nahovno" materiálu...dál sem se tam skoro nenaskládal, kolena sem musel mít ven jak idi.... na záchodě.
Proč to píšu? Ne abych urážel číňany, ale proto že od scootú jako těchhle se nedá čekat to, že ježdění někoho chytne nebo ho začne bavit. V životě by mě nenapadlo že člověka začne srát tolik blbě udělanejch věcí a soudruzi můžou v Číně za účelem sražení ceny dělat takový blbosti, který asi fakt vydrží jen km na záruku..(ty zrcátka otlačený)...
Takže chci jen napsat to, že kdybych měl scoota podobnýho typu, tak by mě to taky vůbec nebavilo a nenapadlo by mě nikdy si vyjet jen tak na výlet, protože bych si nic neužil a asi bych ani nechodil na takový fóra jako je tohle a tak by mě to nechytlo.
Naposledy upravil KYBLOS dne 26 bře 2013, 01:08, celkově upraveno 1
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod jarafari » 16 kvě 2010, 15:38

Mě to na té číně chytlo a díky tomu jsem i tady na fóru... Jenže časem mi ten skútřík opravdu začal štvát a já se čím dál tim víc začal bát, s ním někam vyrazit,abych se vůbec vrátil.... Myslím, že ale spousta lidí to prostě chytne na té číně,no a pak díky fóru přejdou na spolehlivější stroj... 8)
Škoda,že jsem o fóru nevěděl dřív, než jsem toho číňana kupoval (ani jsem právě nevěděl ,že je to číňan... na stránkách se tvářili, že je to čech a já o tom věděl prd)...Mohl jsem si ušetřit spoustu finančních starostí, které se se mnou,také,ale nejen díky tomu táhnou do teď... :evil:
jarafari

750+

Příspěvekod ohka » 16 kvě 2010, 18:15

Mládenci, nevím, proč to pořád řešíte. Já si stále stojím za tím, že když člověk začíná a nemá moc penízku, tak i čína je dobrá volba. Já mám mazlíka už 5 let a nedám na něj dopustit. Jasně, nějaké mouchy bylo nutno vychytat, ale jinak- spokojenost. Teď na mazlíku jezdí do práce manžel a jistě by napsal to samé. Nájezd na mazlíku se blíží k 25000 km.
Zastavte svět, chci vystoupit !
mobil: 608 804 300 , 608 465 787
ohka

1000+

Skútr / moto: MBK Skyliner 250

Příspěvekod sedli » 16 kvě 2010, 20:18

no jo, musel sem si vybít zlost :-)
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
sedli

1500+

Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod jarafari » 16 kvě 2010, 20:36

Ahoj Ohka :) Já vím,že ty jsi spokojená... Ale nemůžeš po mě (nás) chtít, aby jsme neřekli svůj názor... Já to opravdu vůčí majitelům číňánků nemyslim zle...Už ho mají, tak ať si snim taky dojezdí....Ale vždy,když se tu zeptá někdo nový a plánuje to koupit,tak já mu to prostě budu vymlouvat... mám takové zkušenosti a prostě si myslim ,že tim někomu můžu pomoc..
Co bych dal za to já,kdyby mi tenkrát někdo poradil,že si mám koupit radši něco jiného.. radši i ojetého..
A ono je taky věc,na co to člověk chce... Já chápu, že pro některé lidi ta čína stačí...třeba někam na vesnici na ježdeni pouze do práce a na nákup,ale pokud to člověka prostě chytne a chce jezdit výlety a kór ve skupině,tak si opravdu nemyslim ,že by čínskej skútr byl dobrá věc. Na ježdění po praze to určitě taky moc vhodné neni...je to pěkně o hubu,jak se agresivní řidiči snaží číňánka za jakoukoli cenu objet :evil: .. Jak píšeš ,že jsme mladíci,tak to je další věc...ty mladý prostě chtěj, aby to nějak jelo..potom do toho kupujou různé "taky čínské" tuningy, narvou do toho spoustu peněz a skutek utek :( To už je lepší investice ,investovat při koupi a né až když člověk zjistí, že to nejede... A tak si prostě myslim, že je lepší někomu poradit...co a jak, kde by se dalo apod.

Upřímně... o tobě vím, jak si tvým mazlikem spokojená,kolik máš najeto a jak ryhle ti to jezdí... ale taky máš ještě maxíka...abys mohla pořádně jezdi :D .. a právě upřímně to beru jako zázrak ,že ty,jel.en a Miša Kačenka jste na tom nalítali tolik.... Prostě máte kliku a asi se o to umíte dobře postarat,pohladit ho za ouškem a tak :mrgreen: no u mě to tak nebylo a teď jsem moc spokojený s Kyblíkovím scootrem.... Takže tak....já číny nehanim,nebo číny možná jo,ale jejich majitele určitě ne...jen se snažim každemu říct jak to je a co si o tom myslim... Dík,že to vydržíš číst :P a někdy ahoj na nějakým srázku... :wink:
jarafari

750+

Příspěvekod sollik » 16 kvě 2010, 20:43

Když to tady čtu, je mi z toho smutno. Zvrhlo se to přesně tam kam jsem nechtěl a jasně jsem o to hned při zakládání téma ŽÁDAL :!: :!: :!: . Lituju, že jsem tohle vlákno vůbec zakládal ....... Myslel jsem si, že na skutrforum chodí lidé kteří mají společný zájem a to lásku ke skutrům a budou ochotni akceptovat skutečnost, že i někdo na jiném než značkovém skutru může být se strojem spokojený a podle toho se bude vlákno i odvíjet. Ne se sem chodit hádat jako báby hokynářky a vytahovat se jako malí kluci na prvním stupni základní školy a ohrnovat nos nad majitely čín :?
sollik

750+

Reputace: 135
Skútr / moto: Honda SW 600T, Honda Dylan 125 (ex Honda Lead 100)

Příspěvekod forneta » 16 kvě 2010, 20:53

Jo, to máte pravdu. Jako naprostý začátečník se začínám až stydět, že jsem si vůbec pořídila čínu. Jenže já na víc nemám a i tohle je pro mě docela darda. Čekala jsem spíš rady a vychytávky jak na ně a tak. Pravda, nemám o nějakým variatoru ani ponětí a jediný co zvládnu je natankovat a ani nehodlám předstírat, že si chci hrát na mechanika, ale je dobré vědět která bije. Docela pochybuji i o svým "jezdeckým stylu", nejsem si jistá jak správně jezdit, hlavně ze začátku. Než se stroj zajede. A mimochodem, dodnes nedám dopustit na babetky, ačkoli ty jsou asi svoje vlastní kategorie
SEVERNÍ ČECHY
forneta

25+

Skútr / moto: Kingway Fonero 50

Příspěvekod sedli » 16 kvě 2010, 20:55

Sollik : Promiň, ale nechápu z čeho je ti smutno...já myslím že se tady ani nikdo nehádá a ani tady nikdo neohrnuje nos jak ty píšeš a nikdo nevyhazuje majitele čínských skútrů, nebo jo?
Vždyť to máš napsaný už v názvu topicu přímo - Zkušenosti s čínskými skútry...a co vidím tak sem stejně jako já včera lidi napsali zkušenosti s těmahle značkama a svůj názor, nikdo se tady nevytahuje jak majej jarda že má značku za tolik a tolik tisíc.
sedli

1500+

Příspěvekod TomRaptor » 16 kvě 2010, 21:07

Fornetko nelituj... každý nějak začíná (a já až teď = 40+) a každý máme jinak hluboko do kapsy. Až se to totálně podělá, kouknu po jiným stroji.
Ale opravdu nemám na Gileru za 60+ :lol:
A ono - "mám čínu", je tady jako červený hadr na býka a někdy docela sranda. :D
Najeto Cyborg Zen 50 - 11.000 km, Piaggio X9 Amalfi 180 - 23.000 km, Yamaha Majesty 400 - 40.000 km, Ø 4,1 l/100 km
Klub http://www.SkutrPlus.cz
TomRaptor

250+

Reputace: 8
Skútr / moto: Yamaha Majesty 400 K5
Tuning / úpravy: Vyhřívané hefty a sedadla, USB a 12V zásuvka, boční brašny.

Příspěvekod jarafari » 16 kvě 2010, 21:10

Já jako chápu ,že jste smutný,že to takhle dopadá s každou diskuzí...omlouvám se solliku jestli jsem ti nějak ublížil...i vám čerstvím majitelům číňánků,že se stydíte co jste si koupili,ale je to prostě holej fakt.... píšu o tématu a píšu vlastní zkušenost...
Cejtil jsem se stejně,když jsem si tu přečet co jsem si koupil za střep... dodnes toho lituju a dodnes jsem kvůli tomu v hajzlu s prahama... jediná moje radost je Derbi atlantis..Tečka..ahoj :|

Forneta: no zajiždět bys měla tak, že to nebudeš pořát trápit na plnej plyn, ale plynule měnit otáčky... prostě to střídat..jezdit pomalu a rychle...ale né furt stejně...
jarafari

750+

Příspěvekod forneta » 16 kvě 2010, 21:16

Doufám, že to hned tak nebude :D je fungl nový. Snažíme se pomalu sžívat. Mnohé problémy jsou nejspíše způsobeny nebo ovlivněny mým začátečnictvím, ale už se těším, až přestane hnusně foukat a zase vyrazím otestovat nové rady.... Jo, tady ten věk asi fakt nehraje roli (35+)

jarafari tak rychle jede akorát z kopce :wink: musím se to naučit, já naopak myslela, že nějaký blbnutí s plynem není žádoucí. takže zase mám co zkoušet.
SEVERNÍ ČECHY
forneta

25+

Příspěvekod jarafari » 16 kvě 2010, 21:28

No já nemluvim o blbnutí s plynem :-D.... ale,aby se prostě jezdilo jak pomalu,tak rychle...nemyslim to tak ,že bys to střídala každou minutu..... Jezdit v klidu střídat kopce rovinky zatáčky a ono to tak samo vyjde ,že budeš měnit otáčky.... sem tam bych za to i vzal, aby to nebylo líné,ale né na dlouho...prostě to tak nějak střídat aby si ten motor, tak nějak poposedal.... pak při garančce by to měli zkontrolovat dopotahovat a skútr je zajetý :-)
jarafari

750+

Příspěvekod forneta » 16 kvě 2010, 21:35

Jak už jsem v jiném tématu psala, ona taková stabilní rychlost je asi 35km/h. Nedá se zrovna mluvit o zrychlování a zpomalování, ale zkusím to :wink: dík
SEVERNÍ ČECHY
forneta

25+

PředchozíDalší

Zpět na Čínské skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek