Ahoj skútraři, tak jsem si dnes koupila novou čínu a jsem celkem překvapená (asi do prvního problému
). Vím, že kluci co mě tady radili, abych šla do značky budou naštvaný za námahu, ale ještě jednou dík. Nicméně asi všichni vidíte počasí jaký tam panuje. Zkrátka ideální doba na nákup skútřika
. V obchodě na mě prodavač koukal jak na magora a ptal se mě "blbeček" jestli jsem nechtěla sněžnej. Byl přesvědčen, že dnes nikdo nepříjde, ale to nepočítal se mnou. Ještě, že je povinná helma, protože by všichni viděli, že jsem blondýna! Ale zpátky k Ixonu. Sice má celkem malej výkon (6kw), ale kopec Kohoutovice z Pisárek (brňáci znaji) jsem jela krásných 70 km a po rovince 90 km. Oproti Keewayce 50 ccm, která mě jela 65 km na rovince je to rozdíl. Co se týče servisu, tak garančku po 500km a první je zdarma (mám to ve smlouvě) dostupnost náhradních dílú není jako u značek, ale dají se sehnat. Prý tam pasuje většina dílů z jiných číňanů, tak se nechám překvapit. Pláště budu samozřejmě na sezonu měnit a baterku dám gelovou. Jinak po 14 kilometrech na sněhu spokojenost. Ale jeden problém mám. Protože měřím 160 cm, tak posez nic moc. Oproti Keeway sedadlo měkčí, ale celkový rozměry větší. Musím sedět na kraji sedla a mít celkem dost protažený ruce
. Tak to jsou první zážitky a až najedu prvních 600km písnu další poznatky. Pěkný den A.