od WeCo » 23 říj 2008, 21:56
to petridas: nebud paranoidni co se tyce generica a jeho srovnavani s Daelimkem (to si D. nezaslouzi) jinak souhlas, padesatka 4t neni normalni pro mladeho cloveka, to je asi trochu uchylka.
Procestoval jsem celou Evropu od Islandu po Istanbul, ale nikde jsem neviděl jezdit padesátky číny 4t. Buď to byly padinky dvoutakty nebo 125 4t(číny). A můžu říct že například v Turecku, kde jsem letos v září pojezdil cca 2.000 km (z toho asi 200 km na půjčených skůtrech) jsou všude velmi oblíbené čínské 125 4t, na kterých můžeš jezdit bez přilby a bez papírů (a kupodivu i mimo silnice to tyhle stroje dávají). Ale nikdy jsem ani tam neviděl jezdit 50 4t. Rozšířené jsou tam třeba Yamahy BW 50 nebo 100 a to jsou 2T. A proč asi? protože 50 4T vzduchem chlazený motor je vhodný akorát tak do té sekačky na trávu, kde nečekáš, že tě to potahá... nebo do skůtra, pokud jsi z vesnice a netrápí tě, že dosáhneš cestovní rychlosti tak za minutu a půl...
to generic: dej si tam Naraku, za rok to ojezdi, hoď to do šrotu (protože to už neprodáš - budou vychozené čepy a ložiska) a udělej si papíry na větší a kup si dobrý scooter.
Derbi Atlantis 50 2T AC + black devil Gilera Runner 180 FXR 2T LC
historie: Keeway Hurricane 50@70ccm, Gilera Runner VXR 200, Suzuki BURGMAN 400 K8