To Kyblos: Tak nevím, nějak si nerozumíme
Souhlasím, že to, aby měl každý skútr svoje fórum, je blbost jako vrata. Jde přece o to mít společné míst, kde dají domlouvat výlety, vyměňovat si zkušenosti atd., které jsou platné pro všechny. Zároveň ale jsou otázky a informace, které zajímají jen úzkou skupinu lidí a je zbytečné s tím ostatní obtěžovat, ne to před nimi skrývat.
Osobně jsem registrován na 5-ti skútrařských fórech a představa členství v dalších mě spíš děsí. Vážím si lidí, kteří měli energii je založit, mají energii je udržovat (včetně jel.ena), a které to jistě stojí i nemalé peníze.
Nebudu přehánět, když řeknu, že jsem jim za to vděčný, protože díky nim tohle existuje. Vím, že já bych to nedokázal.
Takže o co mi tedy jde?
Mým cílem bylo v rámci jednoho fóra najít co potřebuju od společných fotogalerií, cestopisů až po obecné rady co se týče např. pneumatik, a zároveň, ve stejném prostředí i informace konkrétní pro můj skútr, mé party atd.
Nemám potřebu se vydělovat a někomu něco dokazovat a často už nemám ani energii
.
Ze své dlouholeté praxe IT-íka vím, že kvalitu webu netvoří jen data, která obsahuje, ale hlavně jeho snadná ovladatelnost, přehlednost atd. pro návštěvníky. Proto se pro tvorbu webů tvoří tzv. scénáře a teprve podle nich architekti navrhují strukturu.
Samozřejmě ne každý web na srovnatelnou technologii (nejen SW, ale i HW), a ne každý scénář se autorovi povede a návštěva webu a orientace v něm je pro uživatele příjemná. Tady oceňuju to, že Ryan dal možnost si fórum doutvářet i vybraným členům - moderátorům, kteří jsou zároveň uživatelé jako my všichni.
Myslím, že správně chápe, že hlavní devizou je nezbytná míra volnosti. Ta je hnací silou Internetu, Facebooku atd. Kdo ji lidem nedá, nebo méně než ostatní, nebude úspěšný a naopak. Tam, kde naopak bude příjemné prostředí s vysokou mírou svobody, tam se lidé budou vracet. Nikdo nemáme rád zákazy, ploty atd. Respektujeme je jen tam, kde mají smysl. Kdo tohle pochopil, prosperuje. Kdo ne, živoří, nebo brzy bude. Nesnažit se vyhovět a nechtít být flexibilní je cesta do pekel.
No a tak jsem chtěl iniciovat něco nového - klub jednoho skútru jako součást všeskútrařského fóra
tmaxerbye.gif
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Raději o 1/2 hodiny déle, než o 20 let dříve.
Richijan je nick, křtěný jsem Richard Jan, kamarádi mi říkaj Richi, mailové adresy mám rischa@...., oslovení Ríšo nesnáším ;-[