Diskuze o skútrech s nejmenším objemem, včetně kitových strojů.
Odeslat odpověď

Variátor a spojka - jak naladit?

10 dub 2010, 12:35

zdravim potrebuju poradit mnenil sem ve skutru valecky a kontrastni pruzinu predtim mi to jezdilo 70km/h potom se zacala rychlost snizovat az na 30km/h a dokopce to nejelo tak sem kupil valecky a kontrastni pruzinu,..Kontrastní pružina Piaggio +90% cervena byla tam predtim zakaldni tak sem to slozil nastartoval a nechce mi to jet vic nez 30 jak ta predchozi pruzina pls poradte cim by to mohlo byt jo a predtim nez sem delal variator sem mnenil vyfukovy ventyl ale nastaveny motor mam dobre chyta na brinknuti dik moc

Re: HELP variator

12 dub 2010, 10:09

Myslím že jsi použil zbytečně tvrdou kontrastku. Jesliže jsi dal nový válečky se stejnou gramáží jako ty původní tak jsi měl použít původní kontrastku a nebo novou podstatně měkčí ( černou +50% ).

Re: HELP variator

12 dub 2010, 10:18

Obdobný problém jako TADY. Kontrola gramáže válečků, původní tvrdost kontastky, kontrola prokluzu řemenu. Jo, a očistit případné mastnoty na styčných plochách s řemenem. Vlastní zkušenost - upatlané ruce a to bylo divení a smradu :mrgreen:

Re: HELP variator

12 dub 2010, 12:11

ta kontrastka je moc tvrdá...měl jsi použít max 30-50%..na takhle tvrdou kontrastku by jsi musel přídat i pár koníků a o hodně lehčí válečky...další věc je v jakym stavu je řemen jestli je hodně vytahanej tak ti bude i klouzat.
Odeslat odpověď