Rady,
díky za radu, řidičák na neomezené moto mám, takže si můžu koupit co chci. 50ku jsem si koupil z důvodu toho, že se mi velice líbí dvoutakty a celkově je i tento malý motůrek velice technikcky vyspělý, byť je v podstatě velice jednoduchý, což se mi velice zamlouvalo.
Toto vlákno jsem založil, abych se případně poradil s někým kdo může mít zkušenost s přepisováním TP či homologací. Od toho toto forum přeci je, aby se člověk případně s někým poradil či podělil o zkušenost.
Já osobně jsem byl u dovozce Piaggio koncernu dnešního dne a zjistil jsem, že na skútry 50cc nelze udělit homologaci a předod z kategorie moped na kategorii motocykl, protože výrobce nemá jinou homologaci k dispozici. Chování u dovozce bylo velice slušné, řešili jsme tuto věc velice rozumně, protože všichni (včetně dovozců a prodejců) víme, co 50ka umí a jaké má rezervy a co může umět nabídnout za výkony a rychlosti a co je technicky možné, ale bohužel EU je EU a předpisy, které vymýšlí jsou na palici a i výrobce podle toho musí jednat.
Nechci se tady nijak hádat, spíš se podělit o zkušenosti, případně schytat užitečné rady, nikoliv si zde dělat nepřátele a zbytečně rýpat.
PS: Sloučení témat mi opravdu nevadí
(Jinak kdyby někdo měl zájem, prodávám Gilera Runner 50SP, RV 2011, najeto 65km, neodblokovaný, starý týden)
Zatím ahoj