A právě to mám na mysli. Používáním kontr.pružina slábne. Tím špatně vrací řemen na horní okraj. Takže tím, že se sníží váha válečků, tak se uleví pružině a ta může vracet řemen do horní polohy.
Co se týče času a energie, které chci tomu věnovat, tak obecně chci mít nějaké zájmy. Teď to je zájem si ten skútr servisovat sám. Svůj zájem si vybírám podle toho, abych spojil příjemné(něco se učit) s užitečným(nyní potřeba dát do kupy stroj). Skútr mám výhradně jako přibližovadlo(požitek z jízdy už není tak silný, jako kdysi). A výrazně hledím na náklady s tím spojené. Stroj má svoje nalítané a začínám do něho sypat a sypat. Bude třeba zadní tlumič,přední tlumiče přetěsnit, kdoví kdy výbrus+gufera+ložiska, výfuk je rezavý, stojan natřet. Čelisti zadní brzdy jsou taky původní. Teď řeším varoš,kontra pružinu, brzy bude třeba nové pakny bo je to už jakési skoro zhoblované, sytič je dead, baterie je dead. Žárovky jsou původní-kdy odejdou ty? Stroj mám od novoty, nechci ho prodávat, ale taky nechci do něho sypat více, než musím. A servisy jsou drahé jak sviňa. Každou stovku, kterou vím, že na něj vydám, zvažuji, jestli nebude lepší ji nechat na stroj nový. Co se mi podaří ušetřit na servisu, opravit díly svépomoci, nebo si vyrobit nějaké nástroje sám, tak prodlužuji tomu stroji život
-- 24 lis 2019, 20:35 --
Chtěl bych poprosit ještě o jedno posouzení.
Našel jsem původní variator. Má najetých těch prvních 500km. A vypadá rozhodně lépe uvnitř, než ten Malossi, co tam mám teď. Originál má o něco málo menší průměr polořemenice. Nenašel jsem ovšem tu trubičku, po které polořemeníce klouže. Pasuje tam ovšem ta, co tam mám včil od Malossi a nemá vůli. Obávám se, jestli není náhodou delší. Pokud je delší než ta originál, co se může stát, když bude rychlost na max.? Může řemen vyletět z variatoru?
(počítám s tím, že originál poskytne nižší výkon. O ten ale moc nestojím. I s tímto varošem skútr lítal jak ďas. Ovšem do max.49km/h. Nicméně bylo cítit, že by klidně rychlost zvyšoval. Rozhodně do 55, což by mi stačilo. Já moc nespěchám. Technik mi kdysi řekl, že s tím Malossi to bude žrát více. A žere to teď nejméně o půl litru více. Takže s tím původním bych mohl mít spotřebu nižší. )
děkuji