Dobry den,
potrebuji poradit ohledne servisnich ukonu pro Peugeot Trekker 50.
Pred cca sesti lety jsem jej koupil jako novy, pri cca 800km bylo provedeno odemceni - vareni vyfuku + pokud si dobre vzpominam mel byt take vymenen variator. Potom byla jeste jedna problidka v 1000,, 1200 nebo 1500 km - uz si presne nevzpominam. Skutr ma dnes najeto 1882km. Ted skutr cca 4 roky nejezdil nejezdil (zdravotni duvody) - byl garazovan na suchem a teplem miste. Mezitim jsem se nedavno prestehoval (Ricany - u Prahy) a uz nemam kontakt na prodejce. Potrebuji jej ted ozivit a projit technickou.
Dnes jsem vyndal akumulator - je uplne suchy, dolil jsem jej destilkou a i kdyz tomu uz neverim, dal jsem jej na nabijecku (v okoli jej stejne nikdo nema na sklade, tak nic nezkazim).
Mel bych par dotazu: je nekdo v okoli, kdo mi mohl pomoci - na inetu jsem nasel 3 kontakty, ale nejak se mi nedari nikomu dovolat ... tak jsem skoncil zde ;O)
Potrebuji jej ozivit do konce tydne.
Koukal jsem na webu na akumulatory a byl jsem prekvapen cenovym rozpetim od necelych 300Kc do necele tisicovky - musete mi prosim poradit nejaky vhodny pomer cena/kvalita, pripadne zdroj dobre ceny?
Jake "ukony" je treba udelat (vycistit, promazat, zkontrolovat, atd.) abych mel jistotu, ze je vse v poradku? Jellikoz mam pocit, ze jde o docela jednoduchy stroj, troufam si zkusit delat servis sam :O)) Volal jsem autorizovanemu prodejci kvuli manualu, tem me vsak odbyl s tim, at si zavolat prodejci ... uz nemam kontakt. Mohl by mi nekdo treba toto kopiovat/pujcit/zafaxovat, ... ? Na inetu jsem nasel nekolik odkazu, ale zaden nefungoval.
Koukal jsem, ze olej je skoro plny a benzinu ani kapka - naposledy mi dosel asi 400m pred domem ;O) Da se olej jeste pouzit, nebo jej mam nejak odcerpat? Kanytr uz je pripraven )
Prosim o polopaticke vysvetleni co delat. Dekuji za pomoc - rady! Jaromir