Osvětlení SPZ

Diskuze o skútrech s nejmenším objemem, včetně kitových strojů.

Osvětlení SPZ

Příspěvekod pesop » 22 črc 2009, 21:49

Tak dnes jsem byl vyhnán z STK se svým Peugeot Vivacity 50ccm, že prý nemám nijak osvětlenou SPZ. Nezabralo ani mé tvrzení, že konstruktérami ve Francii na to nebylo myšleno, tak nechápu, kam co mám přimontovat. Musí být, prosím Vás, osvětlení na tomto druhu jednostopáku?
pesop

0+

Reputace: 0

Re: Osvětlení SPZ

Příspěvekod KYBLOS » 23 črc 2009, 06:07

To je naprostá hovadina a samo bych už v ten okamžik zavolal na policii a ať tam přijedou a vysvětlej pánovi, že něco takovýho neexistuje :roll: Ten pán asi musí být po mozkové mrtvici a muselo to zanechat nějaké trvalé následky, páč aby někdo normální splodil v palici takovej nesmysl sem ještě neviděl. 8)

Tohle je staženo z fóra nějakých big mašin a některé big mota mají už od výroby osvětlení, ale u scoota jsem to ještě snad neviděl, teda u malýho scoota, u velkýho nevím které scooty to mají od výroby či nemají. Tu je to stáhlé z jiné stránky:
Osvětlení nepotřebuješ RZ je opatřena reflexním nastřikem takže když vyfotí tak vyfotí i bez světylka :sD A pokud to monstr nemá od vyroby vubec bych to neřešil protože model jako takovej je schvalenej pro provoz na pozemních komunikacích to že to odsouhlasili bez osvětlení RZ je jejich minus
Minulost: Derbi Atlantis - naj. 38000km, Piaggio X9 500 - naj. 50186 km
KYBLOS

Moderátor

Reputace: 14
Skútr / moto: Honda CBF 500
Tuning / úpravy: Kufr, boční brašny, tankvak, držák mobilu, alarm, padáky, vyhřívané gripy Oxford, Ultraseal

Příspěvekod Jikonek » 23 črc 2009, 07:10

Plně souhlasím s KYBLOSEM,mám známého na STK a jasně řekl pokud je to schválené pro provoz na pozemních komunikacích přímo od výroby tak nění co řešit. 8)
Jikonek

50+

Skútr / moto: Yuki Whip 4T
Tuning / úpravy: Zatím jen pro radost výfuk Leo Vince

Příspěvekod R1 Max » 23 črc 2009, 07:28

Mno...a po přečtení těchto odpovědí, Pesope, bych se být tebou sebral, a na STK udělal u vedoucího trošku rozruch a samozřejmě chtěl zpět korunky, pokud už nějaké padly. 8)
Když jezdit, tak srdcem; když řídit, tak s rozumem. Obojí naráz se nevylučuje.

číslíčko na Maxe: 732 549 204
R1 Max

1000+

Reputace: 12
Skútr / moto: Aprilia 150 Leonardo

Příspěvekod pesop » 23 črc 2009, 08:05

No jo, jenomže ten bezmozek mi řekl, že můj Pažout byl dovezen z Francie a tam to teda asi být nemusí, proto tam to světlo není od výrobce. Ale pokud to chce jezdit u nás, světlo namontovat. A né jen tak ledajaké světlo - musí být homologované a přímo určené na osvětlení SPZ.
pesop

0+

Příspěvekod Neos50 » 23 črc 2009, 08:13

jinou STK tenhle si vyloženě říkal o úplatek
Neos50

500+

Skútr / moto: Piaggio Sfera 50 RST
Tuning / úpravy: Malossi multivar,Karbec Naraku 17,5 tvrdší spojkový pružinky,výfuk teprve bude :-D

Příspěvekod KYBLOS » 23 črc 2009, 08:14

Je to prostě hovadina tak jako tak. Zkusil bych sehnat někde jinde možnost scoota prohnat technickou, či přihlásit jinde, teda jestli to tak vůbec jde :roll:
Minulost: Derbi Atlantis - naj. 38000km, Piaggio X9 500 - naj. 50186 km
KYBLOS

Moderátor

Reputace: 14
Skútr / moto: Honda CBF 500
Tuning / úpravy: Kufr, boční brašny, tankvak, držák mobilu, alarm, padáky, vyhřívané gripy Oxford, Ultraseal

Příspěvekod pesop » 23 črc 2009, 09:33

Tak jsem tam zkoušel ještě jednou volat, že se mi to zdá jako pitomost, že ani nové kousky prodávané v ČR nemají takovu lampu na SPZ. Prý včechno co jezdí po našich silnicích a má SPZ, musí mít SPZ nasvícenou, pokud není uvedena vyjímka v techničáku. Tak hovoří vyhláška. Jo na STK v Jihlavě se dějí věci, kurňa.
pesop

0+

Příspěvekod jel.en » 23 črc 2009, 09:55

Já to nechápu... Vlezly jsme do unie aby bylo všechno společný :evil: Proto mi přijde divný že scoot schválenej ve Francii nemůže bejt přihlášenej u nás.Mrkni se na stránky MD tam maj tuhle problematiku popsanou.Jenom ti bude asi chvilku trvat než to najdeš páč je to ministerstvo a tam věci důkladně schovávaj.Kdyžtak jim pošly dotaz, stížnost, výhrůžku.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jsem despota a ignorant...
Jo a taky mi lidi dost často říkají že jsem.... Ehm... Něco co je dolejc pod pupíkem :-D :-p
jel.en

1500+

Reputace: 19

Příspěvekod Horvy » 23 črc 2009, 09:58

:D já tam světlo mám ale nesvítí schválně jsem nato koukal a podle me je to kravina stejnak jde spzka vidět vždy stačí na ní posvítit v noci

víš co bych udělal bud bych se sebral a jel bych jinam na technickou a nebo bych si vzal skrytou kameru do batuzku přezramono a šel vyzkoušet oby říkal na úplatek jsem to viděl v televizi :D né děělám si srandu jeĎ jinam na technickou a tam ti to udělaj bezproblému tadyen byl až moc chytrej
Horvy

100+

Skútr / moto: Yamaha Majesty 125 r.v. 2004
Tuning / úpravy: žádné

Příspěvekod R1 Max » 23 črc 2009, 10:27

A jakpak mají nasvícenou RZV motocykly, co ji mají na boku vedle zadního kola? :roll:
Když jezdit, tak srdcem; když řídit, tak s rozumem. Obojí naráz se nevylučuje.

číslíčko na Maxe: 732 549 204
R1 Max

1000+

Reputace: 12
Skútr / moto: Aprilia 150 Leonardo

Příspěvekod mates444 » 23 črc 2009, 10:30

Nedalo mi to a šel jsem se ujistit v tom co jsem si myslel. Runner taky žádný osvětlení SPZ nemá. A je koupenej a přihlášenej tady bez problému.
Chlapík byl zbytečně chytrej. Horší je, že nenaděláš vůbec nic.
Na jiné STK myslím nebudeš mít problém.
mates444

25+

Skútr / moto: Gilera Runner 70

Příspěvekod Neos50 » 23 črc 2009, 12:31

tak zkus STK třeba v Pejru a nebo někde jinde v Jihlavě to neni jediná STK na světě :-D

R1 Max píše:A jakpak mají nasvícenou RZV motocykly, co ji mají na boku vedle zadního kola? :roll:

většinou malejma lampičkama ve tvaru lebky....pokud teda narážíš na choppery :-D
Jina já tam taky nemám osvětlení SPZ a nikdy problém nebyl...to mě tak napadá ,že mám asi propadlou technickou :) :oops: :oops:
Neos50

500+

Skútr / moto: Piaggio Sfera 50 RST
Tuning / úpravy: Malossi multivar,Karbec Naraku 17,5 tvrdší spojkový pružinky,výfuk teprve bude :-D

Příspěvekod DavidJ » 23 črc 2009, 12:50

Jít na jinou STK bude asi problém, protože to už asi maj zapsaný v databázi a je vidět na ostatních STK proč tě chlapík vyhodil, asi to tam budeš muset dát.
Jinak já světlo mám. Myslim si, že být má a když ho tam nemáš tak je potřeba mít ve velkým TP zapsanou nějakou vyjímku.
DavidJ

50+

Skútr / moto: aprilia sportcity cube 300/ MOTO GUZZI BREVA 850

Příspěvekod BTjacker » 23 črc 2009, 13:17

mates444 píše:Nedalo mi to a šel jsem se ujistit v tom co jsem si myslel. Runner taky žádný osvětlení SPZ nemá. A je koupenej a přihlášenej tady bez problému.
Chlapík byl zbytečně chytrej. Horší je, že nenaděláš vůbec nic.
Na jiné STK myslím nebudeš mít problém.

Tak třeba můj runner (zřejmě starší , 2001) osvětlení má, svítí na to spodem žárovka od zadního světla.
Myslím že je to hovadina ale tak už to na STK chodí, A to že chce homologovaný to už fakt přehání. Jestli se dá takové světlo levně koupit tak bych to tam přidělal těma stahovacíma páskama, a až by mi dal razítko tak bych to předním uřízl, hodil do kufru a jel domů...
Gilera Runner 50 SP (2001) , Válec 70 Polini, fuk Gianelli Reverse, dle GPS 86 km/h
BTjacker

100+

Skútr / moto: Gilera Runner 50 SP
Tuning / úpravy: viz podpis

Další

Zpět na 50ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek