Mám řidíčák sk. B vydaný v červnu roku 2008 bez označení jiné skupiny než B, jak jsem na fóru našel, problém se zákonem bych mít neměl, ovšem ve velkém techničáku je psaná max rychlost 50km/h, to je v rozporu s omezením max kontrukční rychlosti do 45km/h, bude s tím problém?
(to nemluvím o tom, že jsem s ním jel 70km/h - gps, a to i přesto, že si ten můj známý není vědom nějaké úpravy, byl to prostě uživatel, ale to už je jiná kapitola, budu muset více zapátrat do historie mého nového miláčka

Dále jsem se na internetu dočetl o problémech s variátorem a o tom jak se projevují, skůtr opravdu ztrácí výkon do mírného kopce (respektive pokud zpomalím do zatáčky a ve výjezdu, který je trochu dokopce přidám tak se skůtru nechce, ale rozjetý na táhlé rovince přecházející do stoupání není problém). Chtěl bych to vyřešit tímto: http://www.scootland.cz/zbozi/malossi-v ... var-derbi/ ale jak tam čtu, má to zvýšit výkon, nebudou problémy se zákonem? Nebude prostě pro mne lepší zainvestovat těch 5000 a udělat si A1?
Předem děkuji za rady

Jinak pojezdil jsem zatím jen okolo 30km na bezpečných místech za Ostravou, ačkoliv se jednalo o mojí první zkušenost s řízením jednostopého motorového přibližovadla, tak jsem se divil jak rychle se mi to dostalo přes počáteční obavy a opatrnost do ruky, je to opravdu takové "kolo" s motorem, pocitově ale úplně někde jinde než auto a řeknu vám, raději sednu na deset let starého skůtra než do auta

I přes stáří je derbi v parádním stavu, ještě aby ne, když mu z těch 9 let asi 6 stál v garáži