Zdravím, známý si pořídíl nového skůtra a mě za směšný peníz "podaroval" 9 let starého Derbi Paddock LC,
Mám řidíčák sk. B vydaný v červnu roku 2008 bez označení jiné skupiny než B, jak jsem na fóru našel, problém se zákonem bych mít neměl, ovšem ve velkém techničáku je psaná max rychlost 50km/h, to je v rozporu s omezením max kontrukční rychlosti do 45km/h, bude s tím problém?
(to nemluvím o tom, že jsem s ním jel 70km/h - gps, a to i přesto, že si ten můj známý není vědom nějaké úpravy, byl to prostě uživatel, ale to už je jiná kapitola, budu muset více zapátrat do historie mého nového miláčka )
Dále jsem se na internetu dočetl o problémech s variátorem a o tom jak se projevují, skůtr opravdu ztrácí výkon do mírného kopce (respektive pokud zpomalím do zatáčky a ve výjezdu, který je trochu dokopce přidám tak se skůtru nechce, ale rozjetý na táhlé rovince přecházející do stoupání není problém). Chtěl bych to vyřešit tímto: http://www.scootland.cz/zbozi/malossi-v ... var-derbi/ ale jak tam čtu, má to zvýšit výkon, nebudou problémy se zákonem? Nebude prostě pro mne lepší zainvestovat těch 5000 a udělat si A1?
Předem děkuji za rady
Jinak pojezdil jsem zatím jen okolo 30km na bezpečných místech za Ostravou, ačkoliv se jednalo o mojí první zkušenost s řízením jednostopého motorového přibližovadla, tak jsem se divil jak rychle se mi to dostalo přes počáteční obavy a opatrnost do ruky, je to opravdu takové "kolo" s motorem, pocitově ale úplně někde jinde než auto a řeknu vám, raději sednu na deset let starého skůtra než do auta
I přes stáří je derbi v parádním stavu, ještě aby ne, když mu z těch 9 let asi 6 stál v garáži Chtěl jen novou baterku a svíčku