od skorpion7 » 04 črc 2010, 15:39
Poraďte prosím! Kúpil som synovi starší malaguti f12 phantom ,ktorý dokázal jazdiť asi 70 -kou , ale len po pozvolnom pridavaní plynu.Pri prudšom pridaní plynu to zhasína,ale keď rukojeť vrátim o trochu spatky,tak motor beží dalej.Už to nechce štartovať na starter,iba na kopnutie,po studenom štarte to prejde sotva 100m,potom už po miernej snahe pridat plyn zhasne.Zdá sa mi že to má malú iskru(bielo zelenu).Tento stav sa zo dna na den rapídne zhoršoval.Bol som za chalanmi ,čo predavaju skutre,(2x ochotný neboli)povedali že tak sa chová odchádzajuce zapalovanie,tak som ho u nich kupil a....nič,to isté. Už som vyskušal hadam všetko,vyčistil vyfuk ,sanie,karburátor(ten som dokonca aj vymenil)vyčistil alternátor,skontroloval kable.... a žiadny výsledok. Vlastne malý áno,po domácich radách ako daj tam gombík z montériek,alebo startér z neónky(služi ako predradené iskrište)sa to malinko zlepší,ponaštartovaní studeného motoru a miernom pridavaní plynu,je chshopné prejsť o 50m ďalej.Vymenil som aj sviečku,ktoru mi predali tí istí odborníci a je taká istá ako v škodovke 120. Už som z toho zufalý...mám tušenie že je to tou iskrou ,ale ako to dosiahnuť poradte.Za akukolvek radu budem vdačný.