Hero Winner

Diskuze o skútrech s nejmenším objemem, včetně kitových strojů.

Re: Hero Winner

Příspěvekod Džony » 12 bře 2014, 17:12

Ahoj, dlouho jsem tu nebyl. Mipe... zkus ještě nalít např. benzín do nějaké nádoby, vraž tam hadičku a napoj na karbec. Jestli i tak benzín nepoteče, pak je v háji plovák. jehla. Když poteče...potom bude v háji podtlak ventil :shock: (pod podlahou).
Džony

50+

Reputace: 3
Skútr / moto: Aprilia Atlantic 500 sprint

Příspěvekod mipe » 12 bře 2014, 17:58

Ahoj, díky Džony, asi už jem na to přišel. Vše funguje, benzín dobře teče, karburátor v pořádku, ale nenasaje. Rozebral jsem válec a zjistil, že je vyběhaný válec, ale hodně. Takže jsem přesvědčen, že je to ta závada.
mipe

0+

Reputace: 0

Příspěvekod karelrs » 12 bře 2014, 19:19

No malá komprese je možná závada proč nechytá, ale benzin teče spádem, nádrž je výš. Podtlak jen ovládá ventil
karelrs

50+

Reputace: 2

Příspěvekod Džony » 12 bře 2014, 20:33

mipe píše:Ahoj, díky Džony, asi už jem na to přišel. Vše funguje, benzín dobře teče, karburátor v pořádku, ale nenasaje. Rozebral jsem válec a zjistil, že je vyběhaný válec, ale hodně. Takže jsem přesvědčen, že je to ta závada.

To je nějaká hovadina ne? Ikdyby nakrásno byla komprese malá, tak motorka pojede. Pokud ovšem nemáš zapečené kroužky, nebo brutálně přidřený píst :evil:
Jinak pro info...dnes mi došel nový píst vyrobený na zakázku (1 výbrus). Jsem už celý natěšený až se mi ještě udělá výbrus a můžu skládat motor :D ....jo, ještě jsem si vzpomněl. Ohledně té slabé komprese, koukni na gufera na klice :!:
Džony

50+

Příspěvekod karelrs » 13 bře 2014, 17:40

Džony, z tvého příspěvku je vidět, že nejsi nováčkem co se motorů týká, ale když se hoch koukne na simerinky, tak pokud ví o čem je vůbec řeč, uvidí simerinky a to je všechno. Koukat může a nic se dít nebude. To jestli jsou ztvrdlé, ještě neznamená, že podfukují. Válec hodně vyběhaný nemusí být příčinou toho , že nenatočí, ale může. Bez hlubší znalosti se velmi těžko odhalí závada, zejména u maloobsahových dvoutaktů, ty jsou citlivé na všechno.
karelrs

50+

Příspěvekod Plazivec » 13 bře 2014, 18:22

Ahoj, jsem majitelem dvou téchto minináklaďáčků. Momentálně jsem po zimě nějak dal do kupy k ježdění modrý. Mám s ním ale tentýž problém, na páku nakopne okamžitě, ale na el. startér ani za nic. Ješté minulé léto chytal na brnk i na elektriku, pak si na podzim postavil kedluben a já už to neřešil. Dneska jsem vyměnil spojku, pač jsem měl trlé očko u jedný pakny a spojka zabírala i na volnoběh, také jsem musel vyměnit CDI a cívku, nevím, co z toho bylo špatné, ale neházelo to jiskru. Musel jsem vykuchat červeného bratříčka /nebo sestřičku?/ - ten/ta teď čeká na objednané díly.
Pokud by byl opravdu nějaký nápad, proč na startér nechytne, sem s ním, předem děkuji.
Plazivec

10+

Skútr / moto: Hero winner modrý, Hero winner červený
Tuning / úpravy: původní stav

Příspěvekod karelrs » 13 bře 2014, 18:51

Plazivko, se stává, že na starter hůř, mě dělá totéž. Když jsem viděl co tam mám za zbytky uhlíků ve starteru, tak to ani nepokouším a na šlápnutí jde hned, zejména ohřatý.
karelrs

50+

Příspěvekod Džony » 13 bře 2014, 22:03

.....je fakt, že obecně většina dvoutaktních 50sátek hůř startuje na startér. Nakopávačka přes malou rozetku roztočí klikovku rychleji a tím pádem i motor se slabšími tlaky startuje. :shock:
Džony

50+

Příspěvekod karelrs » 14 bře 2014, 10:52

Džony, zobecnils to naprosto přesně
karelrs

50+

Příspěvekod Plazivec » 14 bře 2014, 12:19

Abych to upřesnil, minulé léto mě to startovalo dobře i na elektriku, jenomže pak jsem koupil novou svíčku - stejnou jako tam byla - vše ok, ale jal jsem se kapku očistit zvenčí karbec. No a pak to přestalo chytat. Z čehož mi plyne poučení, nešahat na věci, které fungujou, ani kdyby je pro špínu nebylo vidět.
Ještě jeden dotaz, ne červené mě nefunguje startér, resp. ten točí, ale naprázdno, nezatočí pístem, resp.2: jakoby někdy chytne za zuby a zatočí pístem, ale to je mooooc hodně zřídkavá událost, nevíte někdo, kdo jste to měl rozebráno, co tam bude špatně?
Plazivec

10+

Skútr / moto: Hero winner modrý, Hero winner červený
Tuning / úpravy: původní stav

Příspěvekod Džony » 14 bře 2014, 13:54

..startér zapadá do malého ozubeného kolečka a to zase do dalšího velkého. Asi vylámané zuby, musíš sundat víko variátoru a hodit oko dovnitř :shock:
Džony

50+

Příspěvekod džouda » 22 bře 2014, 11:31

Džony dík už jezdí tak to bylo asi v karbeci nebo tam bylo málo benzínu a nebyl tam asi takovej tlak ale benzín jako tekl když jsem zkoušel odpojit hadičku u karbece takže nvm každopádně dolil jsem benzín vyčistil karbec a už jezdí tet mam zas jinej problém nesvítí přední denní ani dálkové světlo a zadní a nedobijí se baterka takže problém bude asi v alternátoru ale novej je dost drahej neda se to nějak spravit?
džouda

5+

Skútr / moto: Hero winner

Příspěvekod Džony » 23 bře 2014, 21:50

..musím tě trochu zklamat, ale s elektrikou nejsem moc kamarád. Jen pro info: Winner nemá altík, ale magneto..podobné jak u Babety. Zkus sundat kryt ventilátoru, ventilátor a magnet. Pak už jenom zjisti, která cívka je k čemu. Snad ti pomůžou moje fotky. Je to z mobilu, takže žádná kvalita :roll:

Obrázek
Obrázek
Džony

50+

Příspěvekod džouda » 23 bře 2014, 22:43

Džony moc děkuji tak se do toho v týdnu pustím :twisted:
džouda

5+

Skútr / moto: Hero winner

Příspěvekod karelrs » 24 bře 2014, 19:42

Takhle čistý jsem to ještě neviděl, bohužel asi taky neuvidím. Nevím jak bych to dokázal a halvně tu trpělivost
karelrs

50+

PředchozíDalší

Zpět na 50ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek