Jo to já byl minulý rok úplně nešťastnej, když jsem zjistil, že Atlantisy se už vyrábějí s motorem Piaggio a ne Derbi. Byl jsem zvyklej na to, že Atlantis je silnej a rychlej a najednou tohle
Snad se to aspoň trochu vyrovná síle starýho Atlantisu s motorem Derbi až to dám překopat na 70ccm
Nezapomenu na rozdíl výkonu, když mi u st. Atlantise po najetí 1tis. km vyndali zúžení kolene u fucku. Při zajíždění jsem jezdil samo pomalu, páč ať jsem dal plyn kamkoliv, samo to nezrychlilo, ale když mi to zúžení vyndali a řekli mi, ať dám pozor, že je to hodně živý, tak jsem nevěřil, sednul na to a přidal půl plynu, jak jsem při zajíždění byl zvyklej. Eště, že jsem se řidítek držel pevně, páč jinak bych z toho sjel a scoot by mi ujel
Pak jsem pomalu přidával vždycky na chvilku a pak jsem zase ubral, aby si to zvyklo. No síla. Každý přidání bylo silně cítit. Nechtělo se mi ani věřit, že je to padesátka
No a když tam dali Piaggio a já četl na
http://www.cagiwa.cz výkon 6,8, tak jsem si myslel, že to bude eště silnější, páč u motoru Derbi tam tenkrát psali 6,5. Omyl. Na starej Derbi motor nemá ani náhodou. Proč to tam teda psali?! I přesto, že jsem si do toho Piaggio motoru dal jinej varec od Malossi, kevl. řemen Hebo, jiný spojk. pružinky, kontrastní pružinu, nikdy už to nebude jako motor Derbi, kterej žádnej tuning nepotřeboval. Jenom po zajetí vyndat to zúžení kolene fucku a jelo to jako sviňa
Výměnou motoru za Piaggio u mě fi. Derbi duševně velmi Klezla. Nevím proč ho tam dali. Slyšel jsem, že motor Derbi má moc vysoký emise apod., ale jestli to tak je, to nevím. Nezbejvá mi než vzpomínat na to jak jezdil motor Derbi