Aprilia SR 50 Ditech - hmotnost válečků?

Diskuze o skútrech s nejmenším objemem, včetně kitových strojů.

Aprilia SR 50 Ditech - hmotnost válečků?

Příspěvekod Vašek » 08 zář 2007, 07:57

Zdravím, potřebuju zjisti, jakou mámj dát hmotnost válečků do tohoto stroje. Skůtr je odblokovaný a lítá asi 90km/hod, jinak bez jiného tuningu. Může mi někdo poradit? Díkes
Vašek

5+

Reputace: 0

Příspěvekod Jarda » 09 zář 2007, 22:02

a to ti je malo?porid si jinej stroj treba jawa 21 ktera udela tech 60 km/hod. po delsi dobe rozjezdu a to s vetrem v zadech.ne delam si srandu ale tech 90 jestli tio nestaci tak jdi do 125 ccm.jestli te chytnou cajti tak jsu zvedav jak jim to vse vysvetlis.podle tp pri kontrole.a nedej boze ze se stane i mensi nehoda.vona pak uz jen pojistovna dava ruce od toho ruce pryc a pak si hradis vsechno sam.a to by byla skoda uz jen proto ze tento skutr jezdi super.sam ho mam tak vim.co se tycre valecku tak gr. po pravde nevim ale po vymene se daly cerveny a do kopce to nemelo tah jako driv takze po nekolika malo km se daly taky bily jako driv a jezdi dobre.
728 950 720
Jarda

1000+

Reputace: 4
Skútr / moto: Burgman 650

Příspěvekod Vašek » 10 zář 2007, 21:40

Zdravím, ani tak o tu rychlost nejde jako o to, že to do kopce skoro netahne..mám modrý válečky ale nemám zkušenosti s tím, co jaká barva znamená...
Vašek

5+

Příspěvekod KYBLOS » 10 zář 2007, 21:51

Vůbec nic. Co něco znamená je značka válečků, jejich váha a rozměry. Z vlastní zkušenosti vím, že válečky firmy RMS mi nevydržely nijak dlouho. Válečky firmy Polini jsou s výdrží určo lepší než válečky od fi. RMS a ještě lépe jsou na tom s výdrží válečky firmy Malossi s označením HAT. Podle toho jsou také ceny. RMS nejlevnější, Polini druhé nejdražší, Malossi HAT jsou nejdražší. Já používám Malossi HAT, ale někdy taky Polini. Rozdíl ve výdrži u válečků Malossi a Polini sice je, ale že by byl nějak markantní se podle mě říct zase nedá. :) Ještě snad existují válečky od fi. Hebo, ale ty jsem já nikdy nepoužil, takže ty neposoudím.
Naposledy upravil KYBLOS dne 10 zář 2007, 21:54, celkově upraveno 1
Minulost: Derbi Atlantis - naj. 38000km, Piaggio X9 500 - naj. 50186 km
KYBLOS

Moderátor

Reputace: 14
Skútr / moto: Honda CBF 500
Tuning / úpravy: Kufr, boční brašny, tankvak, držák mobilu, alarm, padáky, vyhřívané gripy Oxford, Ultraseal

Příspěvekod Vašek » 10 zář 2007, 22:05

Moc dík za radu, jen bych rád věděl, jaké použít válečky, pokud mu skútr málo táhne do kopce....mám dát lehčí nebo naopak s větší hmotností a o kolik...já vím že se to nedá určit přesně, ale musí na to existovat nějakej způsob než ten, že nakoupím sadu válečků a budu to zkoušet ne?
Vašek

5+

Příspěvekod KYBLOS » 11 zář 2007, 13:58

No tak úplně nejlepší by bylo, kdyby ti s tím poradil opravdu někdo, kdo má stejnej scoot a to já nejsu. V každým případě by to určo chtělo, abys ty válečky vyměnil, pokud mají na sobě plošky. Jinak nevím na kolik ti do kopce pomůžou zrovna válečky. Asi jo, ale určo si myslím, že by ti tam pomohla tvrdší kontrastní pružina, ale to je zase o tom jestli jí tvůj scoot utáhne, nebo ne. No a i to by asi mohli právě vědět majitelé stejného scoota jako máš ty, kteří to už sami někdy měnili. B) Jinak tady najdeš vysvětlení některých problémů apod. a to včetně jízdy do kopce: http://www.scootland.cz/jaknato/
Naposledy upravil KYBLOS dne 11 zář 2007, 14:00, celkově upraveno 1
Minulost: Derbi Atlantis - naj. 38000km, Piaggio X9 500 - naj. 50186 km
KYBLOS

Moderátor

Reputace: 14
Skútr / moto: Honda CBF 500
Tuning / úpravy: Kufr, boční brašny, tankvak, držák mobilu, alarm, padáky, vyhřívané gripy Oxford, Ultraseal

Příspěvekod Jarda » 29 říj 2007, 22:11

snad ti o pomuz kdyz ti reknu ze tam ma bily valecky co tam bylypred tim nez jsem je menil zacerveny ktery netahly do kopce ale po rovine zase jo.jenze ja potrebuju i do kopcu kterych je tu par.ne zase hory ale prudci tu jsou.proto jsem volil opet ty bily a cerveny mam pouzity snad 200 km a ty mam v garazi ve skrini nekde na dne.
728 950 720
Jarda

1000+

Reputace: 4
Skútr / moto: Burgman 650

Zpět na 50ccm skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek