Theor píše:Kyblos a jelen:Ja sem se neptal jakej je rozdil mezi 2T a 4T par motoru 2T i 4T sem uz zgeneralkoval,takoyvch 15 jich bylo.Ale ptam se jaky je to ve skutrech,jestli je 4t moc liny,jak moc zere 2T atd......Chci znat rozdily jelikoz s tim nemam zkusenosti
Na odkazech co jsem sem dal je to napsaný. Tedy ne spotřeba, abych to upřesnil, ale výkon. Hned u prvního odkazu je napsáno, že u 50ccm je výkonější 2T. Spotřebu 4T neznám, páč mám 2T, ale co vím, tak zase u 4T je spotřeba nižší. Mě šlo o výkon, jednoduchost motoru a AC - vzduchem chlazený mám zase proto, že nechci doplňovat vodu atd... i přesto, že se říká, že vodou chlazený scooty sou silnější. V mém případě, kdybych si kupoval většího scoota, vyšší kubaturu cca 250ccm, tak tam už by mi nejspíš bylo totálně fuk jestli je to 4T, pokud se jedná o výkon, protože 250ccm už má výkon snad celkem slušný. Ovšem z dolejvání vody, štelování ventilů atd... bych už radost neměl, ale musel bych se s tím smířit. Já ale stejně velkýho scoota kupovat nebudu, takže v mém případě se smiřovat s ničím nemusím. Jinak já mám upravený 2T, předělaný na 70ccm s dalším tuningem atd...takže mě papá 3,8l/100km, mě to nevadí, někomu jinýmu by to mohlo možná připadat hodně, mě to příde tak akorát.