Yuki Speedy 50 4T - praskající řemen

Technické problémy s čínskými skútry do objemu 50ccm (včetně).

Yuki Speedy 50 4T - praskající řemen

Příspěvekod astraman » 17 čer 2012, 20:23

Ahoj všem . Mužete mi poradit ??? Po par km mi praskne řemen :-( :x :cry:
Už jsem vyměnil dva .. a pořádně mě to začina sr..t , když nevim kam jet aby mi nepraskl .......
díííííky moc za jakékoliv rady a návrhy :-)
astraman

5+

Reputace: 0
Skútr / moto: Yuki Speedy 50 4T
Tuning / úpravy: Variator Naraku + 72ccm válec

Re: Yuki Speedy 50 4T - praskající řemen

Příspěvekod radesed » 17 čer 2012, 20:34

kolik máš najeto ?, problém může být v zadní řemenici, drážky, v kterých se kolíčky pohybují u zadní řemenice při roztahování a stahovaní řemenice se začnou zadrhávat a dojde k roztržení řemene. Řeší se to převážně výměnou celé řemenice včetně spojky, http://www.scootland.cz/zbozi/baotian-s ... -a-spojky/
KEEWAY F-ACT 125, válec Airsal 150 ccm, variátor Naraku Maxi-Speed, 30 000 km
HONDA Forza 300, bez úprav, 3,6 l/100 km
radesed

50+

Reputace: 2
Skútr / moto: KEEWAY F-ACT 125 - prodáno, HONDA Forza 300

Příspěvekod astraman » 17 čer 2012, 20:38

no ted cca 13tis .. a nemuže to byt tou hlavni pružinou ? že by se špatně vracela a řemen prokluzoval a palil se a nasledně i přetrhl ?? tak ta je taky Naraku ... černa ....
astraman

5+

Příspěvekod klif » 17 čer 2012, 21:16

pružina s tým nemá nič, tak ako píše hore kolega je to chyba v spojke, už sa to tu niekde riešilo... 8)
aha teraz som si všimol čierna naraku ta je +1500 Rpm?, ta je silnejšia, skús vymeniť za slabšiu..
Yuki new speedy s kufríkom AT moto
klif

100+

Skútr / moto: Yuki New Speedy
Tuning / úpravy: Kontra Malosi biela, 5g valčeky,tvrdšie pružinky

Příspěvekod astraman » 17 čer 2012, 21:31

jakych +1500 ???
bylo to v kompletu naraku night speed . Ale nevim , třeba to taky muže byt kratkym řemenem . ted tam je 668x17 nebude lepši dat delši řemen ?????
astraman

5+

Příspěvekod radesed » 17 čer 2012, 21:32

vyměklou kontrasku by jsi poznal hned při rozjíždění, skútr by nešel do otáček z důvodu těžkého převodu, mě tak praskl řemen ca po 12 500 km v rychlosti kolem 90 km/h, po stažení zadní řemenice a sundání spojky jsem zjistil zadrhávání řemenice, následně mě to potvrdili i ve Scootlandu, že je to běžné u čínských motorů po takovém nájezdu km, koupil jsem novou řemenici vč. spojky, nyní mám 13 700 km a vše funguje zase bezvadně. Taky se podívej na stav válečků ve variátoru, bylo mi řečeno ve Scootlandu a taky ve Skútry Malšice, že prasknutím řemene a následném protočení motoru naprázdno se variátor tře o zaseklý řemen což vede k zapečení válečků, což se opravdu potvrdilo, 2 z 6 válečků měly připečené plochy k variátoru. Takže ještě jsem měnil sadu válečků.
KEEWAY F-ACT 125, válec Airsal 150 ccm, variátor Naraku Maxi-Speed, 30 000 km
HONDA Forza 300, bez úprav, 3,6 l/100 km
radesed

50+

Reputace: 2
Skútr / moto: KEEWAY F-ACT 125 - prodáno, HONDA Forza 300

Příspěvekod klif » 17 čer 2012, 21:44

On mal skôr na mysli príliš silnú kontrasku, ty máš 10" kolieska na tej speedine???. Pretože ten rozmer remeňa je divný, na 12" kolieskach býva dĺžka remeňa 729.
Yuki new speedy s kufríkom AT moto
klif

100+

Skútr / moto: Yuki New Speedy
Tuning / úpravy: Kontra Malosi biela, 5g valčeky,tvrdšie pružinky

Příspěvekod astraman » 17 čer 2012, 22:02

jj mam 10" kola .. .-) v řemenici u spojky jsem našel nějaky gumovy okroužek , ktery jsem zasunul bliže ke spojce , a rukou jsem zkusil zmačknout řemenici a vracela se nerovnoměrně , jako by o něco zadrhavala ...
valečky jsem už daval 3 sady .... a jedny měly připečene plochy , a kousky zustavaly i na variatoru :-( v mistě kde se podybuji byl velky nanos plastu z nich . a jake by jste doporučily valečky ?? Jsem si ted objednal 7g . Snad budou ok ....
až nějak vyřešim řemen .-(
astraman

5+

Příspěvekod citereh » 18 čer 2012, 10:06

Ahoj, podle mě spojka , jak píší kluci - už jsem se s tím taky setkal - osadit převod řemenem je třeba správně ,jak má být - rozměr kola není určující - já mám 13 kola a mám tam originál řemen - 729, i když podle některých e shopů a návodů tam má být na 13 kola řemen 788 - takže to chce při prvním rozebrání a kontrole prostoru variatoru , někam poznamenat rozměry řemene - vytíštěno na řemenu , nebo projít nějaké forum s tím daným strojem - každopádně bych se zaměřil na činost spojky v souvislosti s trháním řemene - a pokud je to po pár kilometrech , tak se to bude odehrávat hodně rychle - občas to zkoušíme ,jak to běhá bez deklu variatoru na místě na stojanu , aby bylo vidět , co se tam děje , ale to už chce trochu zkušeností a odvahy- ale je vidět ,co se v tom prostoru odehrává
citereh

500+

Reputace: 4
Skútr / moto: JMSTAR Eagle 50
Tuning / úpravy: variator NARAKU HS,válečky 5,0 gr,NGK CR7HSA , kevlarový řemen NARAKU

Příspěvekod Ludwig » 18 čer 2012, 10:11

............v řemenici u spojky jsem našel nějaky gumovy okroužek , ktery jsem zasunul bliže ke spojce , a rukou jsem zkusil zmačknout řemenici a vracela se nerovnoměrně , jako by o něco zadrhavala ...
Zde odpověď na tvé otázky. Pohyblivá polovina zadní řemenice je těsněná manžetami, plechová podložka kontrastky okroužky. Ztráta mazacího tuku a prach se postarají o zbytek. Značnou část vazeliny najdeš nebo již našels ve spojce která to moc nemiluje. Pokud nechceš kupovat novou zadní řemenici, nedošlo k výraznému opotřebení a jsou ucházející ložiska, rozeber zadní řemenici, kup nové těsnící kroužky a poskládej funkční kus.
Poté lze použít nový řemen a přikročit k nějakému doladění variátoru.
Ludwig

100+

Skútr / moto: Keeway Flash
Tuning / úpravy: Arrow výfuk,kit 70,nový var,kontr. Malosi žlutá,odlehčené pakny spojky tvrdé pružiny

Příspěvekod astraman » 18 čer 2012, 12:55

Diky moc za rady :-) zitra zkusim rozebrat .... snad to nějak pujde ...a kouknout na to .
Jinak neni tady nějaky šikula z ostravy a okoli , ktery by mi s tim pomohl ??
astraman

5+

Zpět na Do 50ccm

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek