Yuki New Speedy 4T - špatné starty

Technické problémy s čínskými skútry do objemu 50ccm (včetně).

Yuki New Speedy 4T - špatné starty

Příspěvekod sehina » 28 kvě 2012, 18:52

Ahoj,m mám problém se svým Yuki New Speedy 4T, má najeto cca 3tis. kiláků a když ho chci třeba po dvou dnech nastartovat, tak se snaží naskočit , ale motor se nechytá. Jen slyšim takovou snahu, že tlacitko na star reaguje a huci, parkrat se motor zakucka ale nechytne. Musim zkouset trapit se startem treba deset minut a pak teprve chytne a uz jede v porádku (nechcipa, jede krásne).. Posledni dobou se ale problém se strtem zhorsuje. Pri otoceni klickem mi ukazuje palivove meridlo kolik je tam benzinu, ale kdyz chci nastartovat a zmacknu brzdu tak benzin na meraku klesne a motorka jen skyta. Myslite ze by mi nejaky chlap mohl poradit nejaky zakladni veci co mam zkontrolovat, at nejedu hned do servisu. Jsem holka a zatim ani nevim, kde mam hledat svicku a kde kontrolovat olej atd. vedel by nekdo jak me navest? Moc diky za podporu ;-)

Jinak ještě doplnim - tankuju do nej jen natural 98, jak mi bylo doporuceno. A kdyz na nem jedu treba do prace, cca 4 hodinky pracuju a pak jedu domu, tak zase chyta krasne. Jen kdyz stoji dele tak se ze zacatku snazi, motor se trosku protaci ale nechytne a pak uz ke konci jen huci ten elektricky start a motor se ani nesnazi.. po 10 az 15 minutach zazracne naskoci, ale dost ho trapim.
Naposledy upravil KYBLOS dne 28 říj 2013, 10:00, celkově upraveno 2
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
sehina

10+

Reputace: 0
Skútr / moto: Yuki New Speedy 4T

Re: Yuki New Speedy 4T - špatné starty

Příspěvekod PROOF » 29 kvě 2012, 10:40

Nejčastěji způsobuje problém při startování podtlakový ventil. Pro začátek zkontroluj stav hadičky pro podtlakový vzduch jestli není někde zpuchřelá nebo prasklá.
Přečti si tohle : http://www.scootland.cz/scooter-tuning- ... od-paliva/ :wink:
PROOF

250+

Reputace: -1
Skútr / moto: CPI Oliver
Tuning / úpravy: Odblokován, řemen Malossi X-Kevlar,výfuk Leo Vince TT,variátor Malossi Multivar

Příspěvekod klif » 29 kvě 2012, 14:17

zdarec sehino, čítam dobre dávaš do toho natural 98???? :? . V prvom rade vyjazdi tento benzín alebo ho niekde odlož, keď budeš mať prázdnu nádrž zajdi na shell a natankuj shel v-power 95. Uź sa to tu niekde rozoberalo, že vyššie oktánové čísla číňankom nerobia dobre, toto bude presne tvoj prípad :roll: Ktorý dobrák Ti to poradil dávať tam benzín s OČ98??? Aj keď prejdeš na OČ95 zásadne treba tankovať na značkových pumpách. To človeku sa ani nechce veriť ,čo všetko sa dnes nazýva benzín. 8)
Yuki new speedy s kufríkom AT moto
klif

100+

Skútr / moto: Yuki New Speedy
Tuning / úpravy: Kontra Malosi biela, 5g valčeky,tvrdšie pružinky

Příspěvekod fannnda » 29 kvě 2012, 17:27

Pokud Ti při zmáčknutí brzdy reaguje měřák paliva, tak bych se podíval i na baterku, jestli je v dobrý kondici, popřípadě bych jí i zkusil dobít.
Takovej pokles napětí, aby reagoval palivoměr, to není normální ..
fannnda

10+

Skútr / moto: PCX 125

Zpět na Do 50ccm

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek