Technické problémy s čínskými skútry do objemu 50ccm (včetně).
Odeslat odpověď

Re: Yuki Matrix 50 4T - nechytá

04 bře 2010, 14:28

tak nevim, strikli jsme benzin i primo pod svicku a ani neblafla, tak zkusim koupit novou svici, treba hazi slabou jiskru :(

04 bře 2010, 14:43

Mitja píše:Tak mi tedy reknete, co tam mam za baterii. Je to Yuasa YTX5L-BS , mam ji jiz 7.

máš TUHLE
Píšou tam Gel, ale už tomu moc nevěřím po tom, co jsem si o baterkách přečetl. :( Ale rozhodně netvrdím, že to tak musí být. Jen tápu v baterkách. Taky jsem si myslel, že mám gelovku. A ono prd.

04 bře 2010, 14:59

do gelovky se nic neleje ani napoprvé už proto že je celá utěsněná a žádnej otvor tam není

04 bře 2010, 15:01

Nekdy staci pouzit Google

Jinak je to obyc. akumulator, ktery ma elektrolyt ve skelne tkanine, je hermeticky po naplneni uzavren a je bezudrzbovy.
Rozhodne to neni akumulator gelovy, ktery je podstatne drazsi, ma i jine oznaceni a hlavne ma jine nabijeci napeti.

YTR4A-BS 12V-2,3Ah bezúdržbový VRLA motoakumulátor YUASA. Motobaterie zasíláme suché přednabité s náplní. Akumulátory MF mají o 30% vyšší startovací výkon.

Bezúdržbový (MF) VRLA (bezúdržbový ventilem řízený) akumulátor nikdy nepotřebuje doplňování, avšak stále vyžaduje periodické dobíjení! Ideální pro motocykly, jízdní a žací stroje a vodní skútry.

Triviálně dokonalý design nedává prakticky žádnou šanci rozlití (po pořádné aktivaci)*

Pokročilá olovo-kalcium technologie zaručí vysoký výkon pro startování.

Sulfatační omezovač dramaticky redukuje problém sulfatace destiček (delší životnost)

Výjimečná odolnost proti vibracím dělá dnes Yuasu nejvíce spolehlivým akumulátorem na trhu.
Nízké samovybíjení 0,2% za den - VRLA akumulátory vydrží déle nabité než standardní typy
Některé typy jsou Factory Activated (naplněno, zabezpečeno a nabito v továrně)

* Pro použití akumulátoru v jiné poloze než svislé, doporučujeme pouze modely aktivované ve výrobě (Factory Activated)

04 bře 2010, 15:04

Rady, prave, ze vsude kam jsem klikl, psali ze je "gelová". Tak jsem chtel nezavisle zjistit vas nazor ;-), a ted ho vim, diky. Ale vydrzela uz potvurka hodne :).

A tedf asi zpatky k tematu Rafaella.. kolik ma ta svicka nalitano?

19 bře 2010, 19:56

baterka nova, karbec vycistenej, airbox taky, svicka jiskru hazi, starter toci, ale proste nechytne, po 20min slapani mne to prestalo bavit, podtlak benzin dava... takze asi jedine sytic ?

19 bře 2010, 21:03

Pokud si slapal 20min, tak by to melo chytnout i bez sytice...zkus to parkrat proslapnout bez klicku a pak starterem...kdyz nic, zkus nohou...
ale pokud to nechytne ani tak, problem bude jinde...

19 bře 2010, 21:12

co svicka je mokra nebo sucha?

20 bře 2010, 00:00

svicka je mokra, takze to asi bude svicka, zvenku na valci svicku hodi, je mozny ze vevnitr ve valci uz nehodi kuli nejakymu vetsimu tlaku ?

20 bře 2010, 00:05

Jestli mas doma plynovy varic, tak tu svicku nad nim nahrej. Tim ji vysusis a zkus to znovu. To totiz vypada ze jsi to uchlastal.

20 bře 2010, 00:17

:arrow: Tak ho roztlač :lol: :wink: :mrgreen: :?:

20 bře 2010, 10:39

kdyby to slo, kamos vcera vytah 20 let staryho simsona kterej 6 let stal, dal tam novou svicku baterku a chyt mu na treti nakopnuti, uz mne ty ciny stvou, a tesim se na novou yamahu

21 bře 2010, 06:23

Ahoj,já včera taky vytáhl toho svího mazla,chytil asi po 10 minutách,nechal jsem asi 10 jen tak bublat a vše v pohodě a tak jsem konečně najel svích prvních 60 km tento rok.

21 bře 2010, 11:42

Rafaello : Osuš tu svíčku jak píše Rady a zkus to nakopnout...jestli pořád nepůjde tak se na tu svíčku zase mrkni a jestli bude zase mokrá tak se ti to uchlastává. Můžeš to mít buď rozštelovaný, blbě nastavenej plovák nebo to co s tím mám právě teď já to že ti nezavírá (netěsní) jehla plováku. Pak to může bejt spousta jiných věcí ale tohle se dá tak nějak nejlíp zjistit.

21 bře 2010, 12:35

nova svicka koupena, a nastartoval v pohode, ted je zase jinej problem, kterej resim ve vlakne o JMSTAR, protoze to jsou v podstate totozny motorky.
Odeslat odpověď