Caute, mam doma cinsky skuter Tajfun, 4-takt, 50 ccm. Fungoval ako tak psolahlivo až na drobnú údržbu cca 2 roky ale tento rok odmieta spolupracovať. Keď ho mám na velkom stojane tak na prvé nakopnutie chytí. Problem nastane ked ho zlozim zo stojana. V momente ked ho zlozim zo stojana tak zdochne a potom uz nejde nastartovat. Nastartuje az po dlhsej dobe, cca 10 minut (zhruba pokial zhodim, vycistim a nahodim karburator). Zhodil som teda kryty a vsimol som si, ze ked je na velkom stojane tak je motor priblizne vodorovne a ked ho z neho zhodim tak sa posunie smerom nadol. Odsledoval som, ze ked ho nastartujem a pri davani dole zo stojanu chytim motor rukou a opatrne ho polozim tak motor bezi dalej. Zdochne iba pri prudsom naraze, cize pri standardnom davani dole zo stojanu. Skusal som mykat kablami aj hadickami ale stale bezal. Zdochne iba v momente toho narazu. Nenapada vas co by to mohlo sposobovat lebo som uz znacne zufaly skusal som vycistit karburator, pozeral som sviecku, iskru dava, palivo dostava. Aj po tom zdochnuti ked som ho skusal nastartovat som vytiahol sviecku a bola mokra a dostavala aj iskru takze fakt neviem.
Budem rad za kazdu radu, vopred dakujem
Je to tento skuter:
http://motoride.sk/c/614/pre-tych-co-sa-rozhoduju-o-kupe-cinana.html