Smítko v karbecu

Technické problémy s čínskými skútry do objemu 50ccm (včetně).

Smítko v karbecu

Příspěvekod EverNo1 » 12 úno 2016, 00:40

Zdravim, dostal se mi do rukou za pár korun zs50qt-4b s tím že dlouho stál, že bude potřeba vyčistit.. Že do poslední chvíle jezdil

Tak ho celej rozeberu, vyčistim.. pak jsem se dostal ke karburátoru který mě moc nepotěšil. Oxidace? Vodní kámen? :D Nikdy jsem takhle extrémní případ neviděl, takže vůbec netuším co s tím.
Vím že se to dá vyvařit v octu s vodou 1:1.. Ale že by to mohlo sežrat i samotnej karbec :mrgreen:
Máte nějaké rady / tipy jak to vyčistit? Prosím rady at se na to vyseru a koupim novej si nechte, to si nechám až jako poslední možnost.. kdyby mi ocet sežral karbec :mrgreen: Nejlépe jak to vyčistit za pomocí domácích prostředků, ne nějaké spreje atd..

Sorry za špatnou fotku, kvalitnější mi to nechce nahrát
Předem díkyy
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
EverNo1

0+

Reputace: 0

Re: Smítko v karbecu

Příspěvekod crhy » 12 úno 2016, 06:20

To zarostlý těleso z boileru můžeš Kocůre rovnou vyhodit. To jsi si měl rovnou založit téma na fóru o instalatérství.
Jinak jako vtip po ránu opravdu hodně dobrý :mrgreen: :wink:
Dej si mě do tvýho fanclubu. :lol:
crhy

2500+

Reputace: 463
Skútr / moto: Honda SW-T400; Manet S.Maxi (1998)

Příspěvekod kerim7 » 12 úno 2016, 09:34

Že to je vtip jsem pochopil, ale kdyby to někdo řešil reálně:
V Mountfieldu mi dělali servis na motorovou pilu a v rámci něho čistění karburátoru ultrazvukem. Třeba by byli k domluvě, kdo ví. A jistě se dá sehnat ultrazvuk i jinde. Ten karbec nesežere.
A jinak mi už tahle fake témata od fake uživatelů přestávají připadat vtipná. To bude mít SF každý den nového "člena"?
kerim7

500+

Reputace: 68
Skútr / moto: Honda Vision, Honda CMX 500, byla Silvuška SW-T400
Tuning / úpravy: Obrysovky LED

Příspěvekod EverNo1 » 15 úno 2016, 15:38

Myslim to zcela vazne :D Proc to nezkusit vyčistit s tim ze se to mozna nepovede? Nez koupim novej karbec, tak zkusím jestli nepujde vyčistit nee..
Stalo me to par korun, tak kupovat za 1500 novej karbec se mi nechce.
Jaky by jste mi doporucili karburator?
EverNo1

0+

Reputace: 0

Příspěvekod PBM2 » 15 úno 2016, 17:19

Kvalitnější fotku sem nahraješ, jde jen o její velikost a velikost souboru. Podomácky takhle zaprasený karburátor čistit, pokud se v tom nevyznáš, osobně nedoporučuji, protože výsledek by nebyl uspokojivý a spíše bys udělal víc škody, než užitku. Jestli jsem správně našel, o jaký typ skůtru jde, tak karburátor jde třeba na http://www.skutry-malsice.cz najít již za 780,- Kč - http://www.skutry-malsice.cz/xintian-kinroad/zs50qt-4-cab-50/ . Jsou k dispozici různá přípravky k čištění karburátorů ( cenově kolem 150-300,- Kč), ale ne k odstranění stoletého nánosu. To, co by se uvolnilo, mechanicky nebo chemicky, by zaneslo každý dostupný otvor v karburátoru, takže v konečném důsledku by to spíš uškodilo. Buď tedy dát k někomu na vyčištění ultrazvukem nebo koupit nový karburátor. Ale názoru na způsob řešení mohou být i jiné, takže vyber, co ti bude sedět víc. 8)
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
PBM2

750+

Reputace: 134
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Zpět na Do 50ccm