Rhon Speed 50

Technické problémy s čínskými skútry do objemu 50ccm (včetně).

Re: Rhon Speed 50

Příspěvekod jardajbc » 05 říj 2010, 18:39

Čau speedy, tak jak jsem pochopil CDI by mohlo zvednout rychlost o cca 5km/h. Také vnímám jak se při max otáčkách najednou motoru více nechce. Ono by to mohlo být i karbcem. Ale když jsi měnil CDI a vnímal jsi větší otáčky motoru jdu toho jak píšou v SC krok za krokem.Tím bych se dostal teoreticky přes 90km/h.
Já vše měřím GPS přotože všechny tacha jsou optimistická. Jen poznámka mimo Rhona. Včera jsem se svezl na Hondě 125 vyrobenné v Thajsku. 4T tichý, krásný podvozek, kola 14" super cena 57000,-kč, velké pohodlné sedlo.Super skútr ale schází mu ten závodní temperament upravené sedmdesátky. Namístě vysoké otáčky pak sepne spojka, zabere výfuk a je z toho malá F1. Prostě 4T jsou super ale nudný. Mám na mysli malé obsahy.
jardajbc

50+

Reputace: 0

Příspěvekod SPEEDY » 05 říj 2010, 19:08

Ahoj,tak mám pocit že se motor snadněji vytočí bez sebemenších problémů,je to určitě lepší než to bylo.Dnes jsem tam dal tu trysku 85 a ta 90 mi připadá lepší i když to s ní žere.Sundal jsem ten nemožnej blatník s SPZ,zítra tam dám jinej držák kterej vyrobím,osvětlení spz a odrazku už mám vyřešenou aby švestky neměli zbytečně kecy a důvod k buzeraci.Jinak přikládám foto jak vypadá těch 140/70 R12 jak chtěl spontye. :D
ssss (5).jpg
ssss (7).jpg
ssss%20(6).jpg
ssss.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil KYBLOS dne 21 říj 2013, 20:31, celkově upraveno 2
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
SPEEDY

25+

Příspěvekod jardajbc » 05 říj 2010, 19:14

Ješte moje zkušenost s variátorem. Namontoval jsem Multivar od Malossi. Max rychlost se nezvedla. To by musel být s kombinací se spojkou většího průměru aby se změnil převodový poměr do rychla.Pak i delší řemen. k Multivaru byla dodána bílá kontraska /někdo uvádí +40% tuhosti, někdo jako náhradu za originál/
Je delší proti naší origo a když se zmáčkne do pracovní polohy je tužší a dvoje válečky 16x13 6g a 9g. Dokoupil jsem i 4,7g ale nejlépe to chodí na 6g. Variátor má jedno velké plus. Max rychlosti dosáhnete ve stoupáních kde origo variátor tak nejel. Prakticky všude.A to je super :D :D :D Takže kdy projedu svůj testovací dolíček max mám 86.4 pořád ale kopeček nad dolíčkem vyjedu 82km/h a dříve 75km/h. Tak je to s Multivarem. Ještě napište co přinesl karbec 19 nebo 17.5. Dík a čau Jarda

Ta guma je super!!! Ty čínský jsou opravdu šišatý a poskakujou. Už ale omdlívám z těch "drobných" tuningových dodělávek gumy, karbec,CDI,spojka řemen :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: /účty radši zahazuju aby se baťůžku nepřitížilo :lol:
Naposledy upravil KYBLOS dne 21 říj 2013, 20:33, celkově upraveno 1
jardajbc

50+

Příspěvekod SPEEDY » 05 říj 2010, 19:37

Předek.
ssss (4).jpg
SPEEDY

25+

Příspěvekod jardajbc » 05 říj 2010, 19:38

Vidím na snímku i výfuk z Maxona . Je přínosem ale když jsem dal LeoVince ZX byl to další a opravdu velký skok dopředu. A přitom se na pohled oba výfuky tvarem moc neliší. Když to vyhodnotím zpětně tak 70ccm a výfuk hrál v tuningu nějvětší změnu. Ještě začínám vnímat potřebu tu rychlost také odbrzdit. Alespoň ten dvojpístek co je na Maxonu. Ten je při brždění silně znát.
Naposledy upravil KYBLOS dne 21 říj 2013, 20:34, celkově upraveno 1
jardajbc

50+

Příspěvekod SPEEDY » 05 říj 2010, 19:45

Taky přemýšlím o jinym výfuku ale ještě uvidím,je mi jasný že číňan proti leo vince je kašička....................brzdový třmen z maxona je dobrej ale drahej! :cry:
SPEEDY

25+

Příspěvekod helmut » 05 říj 2010, 19:54

ls1 píše:Před 14 dny jsem vezl v kufru Sharana Peugeot speedfigt II sundal jsem jen zrcátka a na ležato tam v pohodě vešel

Já přivezl Rhona z Prahy do Brna ( po tankodromu zvaném D1 ) ve Felícii Combi, sundal jsem přední kolo a zrcátka, sklopil sedačky a položený na bok to tam vešlo chlup. Obával jsem se nějakého pošlození, ale přežil to bez jediného škrábance.
Doma jsem nasadil kolo a zrcátka a bylo hotovo.
helmut

5+

Skútr / moto: Rhon

Příspěvekod Sportman » 05 říj 2010, 21:42

Pro Rhona -Tak jsem se ptal na ty samolepky. Dělají jeden arch za 1000,-kč na archu jich prý může být cca 25-30 tj při 25ks by to vyšlo na 40 kč za jednu. Jednu by mi udělali prý tak za 200,- takže asi také nic,říkali, že to někam posílají a mají na tom tak 5kč na kusu.Ale ještě někdo tu psal ,že je může sehnat.Já zájem stále mám o 4 kusy.
Bez restrikce,sportovní CDI,žluté spojkové pružiny,street výfuk LeoVince Touring,bílá kontraska,variátor Multivar,válečky 9g , najeto víc jak 12000 km.
Sportman

100+

Skútr / moto: RHON LH50QT ,,Žlutý sršeň"
Tuning / úpravy: Bez restrikce,sportovní CDI,žluté spojkové pružiny,street výfuk LeoVince Touring,bílá kontraska,variátor Multivar,válečky 9g,najeto už víc jak 12000 km

Příspěvekod RHON » 05 říj 2010, 22:34

Takže už mě s těma samolepkama z reklamky......., tzn píšu Tebe jako zájemce o 4 samačky pro Speedyho ten zadní blatník, kterej si sundal udělal z Rhona krásný žihadlo moc tomu prospělo :wink:
Pište kusy samolepek o které máte zájem a já do tohoto příspěvku budu přidávat zájemce a uvidíme kolik vás bude :wink:
Ještě se rozhodněte jestli to budete chtít na dobírku, nebo mi peníze pošlete na můj účet, pro mě by bylo schůdnější, abych vám to posílal na dobírku :)

Sportman - 4 samolepky/ číslo 2
- 2 samolepky/ číslo 1
EX: Rhon 50/2T, Honda Lead SCV 100, Piaggio Typhoon 125/2T, CBC Grace 125, Piaggio Beverly 125, Honda Forza 125
RHON

750+

Reputace: 21
Skútr / moto: Honda Forza 125
Tuning / úpravy: Série

Příspěvekod spontye » 05 říj 2010, 23:37

speedy skladam ti poklonu. je to zatial najkrajsi rhon na fore. mimochodom priatelia rhonaci patrilo by sa aby sme tu vsetci pridali nejake tie foto nasich superbikov a ozivili trosku toto vlakno. sice speedyho bude mozno tazko prekonat, ale po zimnej prestavke plnej dlhych zimnych nudnych vecerou sa tu na jar objavia urcite najke pekne kusky. pokial ma niekto nieco co by mohlo zaujat tak urcite sem prilepte nejake to foto pre potesenie. s pozdravom oddany srsniak erik
vyfuk z maxona, cdi naraku racing, biela kontra malossi, zlte spojkove pruzinky malossi, odstranene kolienko sania, tryska 90, maximalka 65km rovina a neviem preco, odpojene auto mazanie.
spontye

50+

Skútr / moto: Rhon Speed 50
Tuning / úpravy: vyfuk z maxona, cdi naraku racing, biela kontra malossi, zlte spojkove pruzinky malossi, odstranene kolienko sania, tryska 90, maximalka 65km rovina a neviem preco, odpojene auto mazanie.

Příspěvekod SPEEDY » 06 říj 2010, 14:13

Tak asi takhle to vypadá po úpravě zadního blatníku,myslím že je to rozdíl nebo ne :lol: ?!
aaa (6).jpg
aaa (5).jpg
aaa (3).jpg
aaa (1).jpg
aaa.jpg
SPEEDY

25+

Příspěvekod spontye » 07 říj 2010, 21:06

vcera som kompletne rozobral karburator aje na nom vylisovane JAPAN. takze podla mna nebudu take zle ako tu niektory tvrdite. v sacej komore som nasiel cislo 16 cize to zrejme bu to DO16 priemer sacej komory. vyzera celkom kvalitne vypracovany.

neriesil este niekto z vas nejake pekne disky na rhona?? ci sa to vobec da a tak. mne sa strasne pacia jedne a neviem ci by sa to dalo namontovat na nase zihadla a ci sa vobec nieco take da zohnat.
scootertuning.jpg
Naposledy upravil KYBLOS dne 21 říj 2013, 20:36, celkově upraveno 1
vyfuk z maxona, cdi naraku racing, biela kontra malossi, zlte spojkove pruzinky malossi, odstranene kolienko sania, tryska 90, maximalka 65km rovina a neviem preco, odpojene auto mazanie.
spontye

50+

Tuning / úpravy: vyfuk z maxona, cdi naraku racing, biela kontra malossi, zlte spojkove pruzinky malossi, odstranene kolienko sania, tryska 90, maximalka 65km rovina a neviem preco, odpojene auto mazanie.

Příspěvekod Kecem » 08 říj 2010, 05:47

zdarvim. Chtěl jsem se zeptat těch co maji tu 70tku z jakyho nebo na jakyho skutra snačkovýho ten kit patří :) Ptal jsem se na scootlandu a oni mi odepsali že valec mam brát z Aprilie SR50 97/01 AC.. :) A nebo jestli to máte převrtaný?. Potřeboval bych poradit z čeho a pak i jaky je nejlepší karburator k tomu nebo jestli stačí ten originalní jen přetriskovat a dát otevřený filtr ? :)
Děkuji za odpověd.
Kecem

10+

Skútr / moto: Maxon Force 50

Příspěvekod jardajbc » 08 říj 2010, 07:33

Už jsme to tu probírali. Abys nemusel měnit kliku tak použij jakýkoli válec litinový pro Minarelli horizontal AC .Dva nebo více nás má Streetrace od Stage6. Stači původní karbec, hlavní tryska cca 85 a vyhodit kolíko sání. To je to první kolínko co vede do filtru. Drží jen na tmelu. Kvůli hluku jsem tam dal cca 6cm dlouhou trubku
průměru 24mm. Pak to chce výfuk který ten nasátý vzduch vypustí /laďák/. Pak lehčí válečky kolem4g a už to letí. Potom už jen drobné vychytávky pro rychlé starty a maximálku. Je to super zábava ale stojí prachy. Tak se do toho dej. U toho válce jsem musel okorát ubrousit rozbruškou trochu žebra, překážela tam olejová pumpa. To s původní pajdou nemá nic společnýho jak to jede. Sám jsem se divil :roll:
jardajbc

50+

Příspěvekod spontye » 08 říj 2010, 09:18

tu olejovu pumpu vyber a olej pridavaj priamo do benzinu, to tu uz par chlapcov popisovalo. po 1. nemusis obrusovat novy valec a po 2. nemusis sa bat ze ti pumpa odide do vecnych lovist a ty zadries novu 70ku.
spontye

50+

PředchozíDalší

Zpět na Do 50ccm

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek