balcin píše::mrgreen:
Promin ale ja uz se musim jenom smat.Prisel mi v krabici a ja ho musel slozit.To nema chybu ja uz nemam slov.At ti slouzi.Ja se z vas jednou picnu.Proc to sakra kupujete.
Dobrý den, jsem již měsíc také majitelem ,,Žlutého Sršně" (RHON LH50QT-C1) a jsem teď po seřízení motoru (neříkal bych odstranění závad)již s motorkou spokojen. Asi je pan ,,Balcin" neobeznámen se situací co znamená skútr v kravici.Sestavení těch pár částí svede s jedním šroubovákem a 2 klíči i malé dítě!! Celé sestavení se skládá z namontování předního kola,spojení řídítek,jejich sešroubování, přišroubování zrcátek,a nakonec zacvaknutí dvou konektorů a přišroubování předního krytu. Dětské kolo sestavit je složitější než tohle.Pak už jen dolít vychytanou náplň do baterie,nalít olej do nádobky, pozor udávaný obsah 1L není pravdivý , litr oleje se nevejde,nádržka přeteče,benzín do nádrže(pouze první naplnění nádrže se doporučuje přimíchat 1:50 , poté již jen čistý benzín a vyjede se. Prvních 250 km jsem najel s problémy,motor šel v nízkých otáčkách dobře, později škytal a střílel do výfuku jasná známka bohaté směsi-takže neseřízený karburátor, projevilo se to i na vysoké spotřebě kolem 4l/100km a malém tahu v kopci. Ve 250km jsem tedy podstoupil 1.garančí prohlídku kde karburátor seřídili, vše poštelovali, sami mi odstranili omezení a skútr teď běhá jak hodinky, běžná rychlost dlohodobě udržitelná 55-60 km/h po rovině či do mírného kopce.To že jsou špony a kovové piliny v převodovém oleji je naprosto normální u každého nového motoru!! Jakékoli značky!!Proto se garančka dělá a při ní se plánovitě olej mění. Obsah převodového oleje je napsán v příručce (110ml SAE 80W90), stačí si ji jen přečíst!To jen k poznámkám co jsem zde ještě četl u jiných příspěvků.
Pouštět se ,ale do výměny válečků ,přetryskování a podobně bez odborných znalostí ,je hazard, i zkušeným servismanům to zabere čas a několik pokusů, než je vše ok.
Jinak rád si zde vzájemně předám všechny zkušenosti s tímto skútrem.
Bez restrikce,sportovní CDI,žluté spojkové pružiny,street výfuk LeoVince Touring,bílá kontraska,variátor Multivar,válečky 9g , najeto víc jak 12000 km.