Technické problémy s čínskými skútry do objemu 50ccm (včetně).
20 čer 2012, 22:42
co sytič? kontrolovali jste?
21 čer 2012, 07:10
zeptám se, když si budu chtít udělat otevřené sání a vyměním trysku tak musím vyměnit i fuk? co se stane když nechám origo fuk, otevřu sání a vyměním trysku
21 čer 2012, 07:44
Nestane se vůbec nic.....a proto mi i uniká proč chceš dávat otevřené sání a větší trysku...?
21 čer 2012, 09:46
bylo tu napsáno že v sání je zúžení, které ubírá množství dodávaného vzduchu do karbce. když to zúžení vyruším dostanu do karbu víc vzduchu a proto dát i větší trysku,abych nezadřel. slibuji si zvýšení výkonu. jen nevím co to udělá když nechám origo výfuk.
21 čer 2012, 11:10
Tak teď nevim jestli chceš měnit sání/přírubu a nebo vyměnit airbox za otevřený filtr ?
22 čer 2012, 09:39
Jde mi o to, že jsem si zrušil mazání a nyní mažu do benálu. Po této změně jsem se zaměřil na karbec a zjistil jsem, že tryska bohatosti je povolená cca o sedm až osm otáček a volnoběh taky povolen o osm otáček. Teď to mám bohatost o jeden a čtvrt a volnoběh o dvě. Nevím proč, ale snížila se mi maximálka o 3 až 4 km/h. Zatím je brzo abych zjistil jestli to míň žere.
Jinak poznatek z té svíčky co jsem si dal DENSO IRIDIUM: je skvělá sice cena cca 250,- ale stálo to za to. Měl jsem před ní tu od NGK, ta byla dobrá, ale tahle mi přijde lepší. Líp táhne od spod a lepší a klidnější chod. A výborně drží volnoběh. Fakt dobrý
22 čer 2012, 10:39
ptacud píše:Ahoj kluci co si myslíte o ethanolu? Myslíte, že by to jelo líp na E85, nebo ne?
Trochu jsem se tímto problémem "zabýval" a testuji dále. Sice na jiném stroji, ale domnívám se, že to bude podobné. Samotný E85 to vůbec nezkoušej, buseš mít problémy (starty, jízda ....). E85 má jiné zápalné hodnoty, oktanové číslo a pod. Je to směs syntetického lihu a benzinu. Při mých zkouškách jsem skončil na poměru 1:4 (E85:N95). Více zde -
http://www.jirasek-cz.eu/kingway/
22 čer 2012, 10:50
nevíte někdo jak změřit hodnoty na zapalování kolik to má správně dávat a kde to změřit??????
22 čer 2012, 15:21
ptacud píše:Jde mi o to, že jsem si zrušil mazání a nyní mažu do benálu. Po této změně jsem se zaměřil na karbec a zjistil jsem, že tryska bohatosti je povolená cca o sedm až osm otáček a volnoběh taky povolen o osm otáček. Teď to mám bohatost o jeden a čtvrt a volnoběh o dvě. Nevím proč, ale snížila se mi maximálka o 3 až 4 km/h. Zatím je brzo abych zjistil jestli to míň žere.
Jinak poznatek z té svíčky co jsem si dal DENSO IRIDIUM: je skvělá sice cena cca 250,- ale stálo to za to. Měl jsem před ní tu od NGK, ta byla dobrá, ale tahle mi přijde lepší. Líp táhne od spod a lepší a klidnější chod. A výborně drží volnoběh. Fakt dobrý
není ta změna spíše tím karbecem ?A maximálka může být povětrnostními podmínkami .
22 čer 2012, 16:34
Proč karbecem? Jediná změna byla to, že jsem namíchal benál s olejem. Akorát jsem nevěděl poměr tak jsem radši dal 1:33. A pak jsem si tady pročítal forum a zjistil jsem, že ten karb musí být blbě seřízen. Tak jsem si nastavil nějaký základ a pak doladil.Myslím si jestli tím jak byla bohatost vyšroubovaná jestli tam nešlo víc benálu a proto i vyšší maxka. A teď po zašroubování na jeden a třičtvtě je maxka menší. Přemýšlím jestli by mi nepomohlo zvednout jehlu a seřídit karb znovu. Co vy na to?
Povětrnostní podmínky stejný jako v jiný dny předtím
A ještě jsem dvě kila zhubnul

to asi moc vliv mít nebude
22 čer 2012, 18:30
to seřízení karbecu bude mít rozhodně větší vliv na akceleraci a volnoběh než iridiová svíce - to jsem myslel a maximálka jsem měl namysli, teplotu - která je u 2taktů vzduchem chlazených moc duležitým faktorem a vítr což u 50ccm stroje rozhodně taky

A poměr by měl být 1:40, ale 1:33 rozhodně nic nepokazíš
Naposledy upravil
KYBLOS dne 23 říj 2013, 17:06, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
22 čer 2012, 23:29
tu teplotu chápu. ale já dělám na směny a třeba po noční kdy je chladno kolem 13 - 15 stupňů a docela vlhko tak to jede stejně jako když jedu na odpolední kdy je 30 ve stínu.
ještě dotaz jakej je závit na trysce?
23 čer 2012, 22:05
jak piše choze - to bude tím jak je poštelovanej karburátor.Navíc u svíček jsem o to do jakých teplot dokáží dobře spalovat.
K tomu zvednutí jehly si myslím že to nebude dobré protože to budeš muset zase celé poštelovat a ubrat tomu , a nevim co na to řekne sitič.Je to jen můj názor ale pokud sitič upravuje svou reakci podle teploty a je udáno že při startu se nemá přidavít plyn a to z důvodu narušení správného poměru směsi.... tak pokud zvedneš jehlu a pustíš tam moc benzímu tak se to bude přehlhcovat ne
25 čer 2012, 18:06
Cus, doslo mi Cdi naraku a chtel jsem to prehodit, jen mam dost velky problem jelikoz nekolik barev v origo tam nemam,spis maji jinou plejadu.Asi jste se stim nikdo zatim nesetkal, abych mohl dostat radu co?