Rhon Speed 50

Technické problémy s čínskými skútry do objemu 50ccm (včetně).

Re: Rhon Speed 50

Příspěvekod LukeOII » 24 bře 2011, 13:06

Tuner z ahc?
jinak koukal jsem na to dynamo a vypadá jak nový,nic divnýho jsem tam neviděl.proměřil jsem na baterce,kolik to dává se světlama i bez světel,když to nezdechá a dává to 14.7V se světlama i bez. Když to je v tom zdechlým stavu tak 13.6V se světlama i bez.modrej drat vede přes pojistku k batece,bílej někam dopředu ke světlum,tak jsem se ted nedíval.takže fakt nevim.asi to už přestanu řešit.počkám si na nový žárovky a třeba pomůžou třeba ne.já se v tom hrabu skoro den co den tři týdny.už ani nevim co zkontrolovat nebo kde může být problem.

Já nevim,jesstli to fakt nemůže být to vadný cdi, u Rhonu se to měnilo,tam to taky dělalo bordel,když se zaply a vyply světla.měnily se otáčky.ale já mám maxona,tak fakt nevim
LukeOII

250+

Reputace: 0
Tuning / úpravy: Custom barva

Příspěvekod TUNER » 24 bře 2011, 13:35

Jj,to jsem já ;-) Sem ti říkal kup něco kvalitního....ale každej chce záruku....která je mu vlastně k ničemu...až na vyjímky sám vidíš ten přístup prodejců těchhle strojů.... :/
Na tom fakt nic nevykoumáš. Reklamoval bych to dokud to neodstraní...ale 3 reklamace - na každou měsíc,může bejt přes půl moto sezony a moc si nezajezdíš....ale třeba to dají dokupy a bude po problemu.
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod LukeOII » 24 bře 2011, 14:43

no pokud je to fakt tím dynamem(alternátorem),tak to tam v pondělí asi zkusím znova zavést a řeknu jim,at se zaměří přímo na to,že to chce vyměnit.Když s tim nic neudělají,tak zkusím ten skůtr dotáhnout do Blanska,tam je další servis autokelly,ale budu tam na tom muset dojet což je asi 20km a zpátky vlakem :-D,no,ale co mě zbude.Já ani nemám nějáký dklad z té první záruční opravy.Ten majitel servisu mě sice ukázal fakturu,ale s tím,že ji odesílá do autokelly na proplacení,takže to tam můžu dát 3x se stejnou vadou,ale pak mě v autokelly můžou říct,že nemám důkaz.kdyby to nedělalo bordel,tak s tím skůtrem jsu spokojenej,do města akorát.
LukeOII

250+

Příspěvekod Smells » 24 bře 2011, 16:07

Luke: zkontroluj si dobíjení.Nastartuj bez světel a jakejchkoliv odběrů proudu.Připoj multimetr na baterku a zapamatuj si hodnotu.Pak zapni světla,brzdovy atd a změř zase napětí na baterce.Jestli tam bude nějakej výraznej rozdíl cca. 2V tak ti to špatně dobíjí.
Regulátor to není na 100%.To by ti dělalo i bez zátěže.
Buď je tam z výroby špatný(slabý) dynamo,nebo se ti někde propojilo vynutí na dynamu.
Činskej drak Junlin JL50QT-5,open filtr,tryska 90,válečky 5,5g.
Ve skříni zatím čeká : 72ccm
Smells

10+

Skútr / moto: Adams JL50QT-5
Tuning / úpravy: Zatím čeká

Příspěvekod LukeOII » 24 bře 2011, 18:52

Konečně dopověď z autokelly!
"děkuji Vám za informaci o kvalitě servisu který Vám byl poskytnut.
S odpovědným praconíkem servisu se spojím abych si ověřil informace a dám Vám vědět info o dalším postupu." Tak uvidíme no,jen aby nebyli nas......,když tam pak dojedu :-D

no když nastartuju bez svetel,tak to stejně jede na ty slabý otáčky,musím s tím jet tak 1km,pak to už drží.Jak jsem psal,projel jsem to asi 15km,měřil jsem to na baterce se zaplýma i vyplýma světlama a rozdíl žádnej,ale to sem tam neměl jedno světlo a to správný brzdový světlo,zítra zkusím.Jinak dnes jsem s tím najel tak 100km.Chtěl bych vyřešit rychlejší jízdu do kopce.Takže by to chtělo lehčí válečky do variátoru?Plus bych chtěl dát větší trysku a open filter.někdo tady má na rhonu 78trysku,tak tu bych zkusil s tím open filtrem,třeba to pojede líp.Akorát nevím jaký válečky koupit a jakou trysku,ptž nevim jaká tam je origo.

Jinak svíca po dnešním pojezdu,asi bohatší směs.
Fotografie0182.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil KYBLOS dne 23 bře 2013, 22:19, celkově upraveno 1
LukeOII

250+

Příspěvekod klif » 24 bře 2011, 19:18

Ani náhodou :lol: :lol: , skôr chudobnejšia, vyzerá podľa tej karbonizácie, že asi leješ do nádrže ten srágor čo si si prvý krát namiešal... :P :P
Yuki new speedy s kufríkom AT moto
klif

100+

Skútr / moto: Yuki New Speedy
Tuning / úpravy: Kontra Malosi biela, 5g valčeky,tvrdšie pružinky

Příspěvekod baris » 24 bře 2011, 20:24

LukeOII
nemáš tam náhodou moc oleje? i podložka na svíčce je zaolejovaná to já ji mám čistou olej do benzinu nepřidávám jen co namíchá automat.
s tím chcípáním bych možná zkusil trochu poladit karbec zkusit obohatit a přidat otáčky. Nějak se mi nezdá, proč by to mělo chcípat při rožnutí brzdové žárovky.
Podle toho co píšeš je asi dobíjení OK. Tak bych hledal problém ve směsi než v elektrice. Zhasína i po zahřátí? nemáš nízký volnoběh? nezlobí ti sytič?
baris

25+

Skútr / moto: Maxon žlutá čajna

Příspěvekod LukeOII » 24 bře 2011, 20:45

no sytič nevím jestli zlobí,to nepoznám a ani nevím kde je,kdyžtak porad co na něm zkontrolovat.no odedneška olej už nepřidávám do nádrže.akorát,když vytáhnu skůtr a chcu nastartovat,tak musím s plynem.Ono,když už mám zahřátej motor a drží to otáčky a dám to na stojan,tak se mi malinko točí azdní kolo,takže víc volnoběžných otáček přidat nemůžu.
LukeOII

250+

Příspěvekod mana » 24 bře 2011, 21:05

Zdarec. Sytič je ten černej váleček u karbecu. Mám podezření že ho mám vadný, protože za studena mám hodně nízké otáčky a po zahřátí mám zase větší otáčky. Budem muset dát ten srazík ať pokecáme o těch naších strojích :D
Obrázek
mana

100+

Skútr / moto: Piaggio X9 200 EVO

Příspěvekod LukeOII » 24 bře 2011, 21:14

mana:no dal by se místo toho původního dát jiný sytič?cena teda nic moc 500 a víc za novej sytič.šlo by to předělat na manuál?
LukeOII

250+

Příspěvekod mana » 24 bře 2011, 21:30

Řek bych že ne. Já to povezu asi do Vícenic na garančku tak uvidíme co s tím provedou :wink:
Obrázek
mana

100+

Příspěvekod LukeOII » 24 bře 2011, 21:32

náhradní sytiče se dají koupit i předělávky na automat,ale jen zjistit,jaký by tam šel
LukeOII

250+

Příspěvekod mana » 24 bře 2011, 21:33

Já se do toho vrtat nebudu a nechám to odborníkům. Zas tak hrozný to není a tu chvilku to vydržím
Obrázek
mana

100+

Příspěvekod LukeOII » 24 bře 2011, 23:20

já jsem se koukl na sytič,ale nevím jestli neni pos.........,jemně jsem jej zmáčkl,povysunout nešel,byl na pružině,ale povysunout nešel.
pokud na téhle fotce je zatažený,je to sytič,který má být náhradní na rhona,tak já ho měl vysunutý asi o 1cm
http://www.scootland.cz/img/article/500/cpi-keeway-sytic-automaticky.jpg

25.3. edit:
jakou kontrastní pružinu byste mě doporučili? hebo +60 nebo malossi medium žlutou a válečky jsou origo jaké(6,5g 15x12) tak jaký válečky koupit,abych měl rychlejší starty a abych jezdil rychleji do kopce ?

Jinak včera večer jsem se šel kouknout na ten sytič,rozdělal jsem ho,ale nevěděl jsem,že je tam péro stlačený,tak mě to vystřelilo a ten kus co se zasouva se mi ztratil a nemoh jsem to za boha najít.Ráno jsem jel do scootlandu a tam objednal novej sytič za 630kč,přijedu dom,zkontroluju motorovej prostor a on tam byl,tak jsem to složil,sice nevím jestli dobře,ale teď mi už motorka naskočí na brnknutí!předtím to nikdy nešlo!tak musim ten objednej sytič odvolat no,ale aspon mě to pěkně startuje :-)
Naposledy upravil KYBLOS dne 22 říj 2013, 19:11, celkově upraveno 3
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
LukeOII

250+

Příspěvekod dominik1503 » 25 bře 2011, 19:22

Zdravím,
tak vcera jsem chtel otestovat žlutaka :D .. Však v tom jsem zjistil ze nejde nastartovat, ale občas na našlápnutí chytne, ale mozna tak na max. 10 vterin, a kdyz beží pridam plyn a je to konec :( uz bych hledal hladivo :D:D:D
a čistil jsem svíčku, nadrz je plna, myslim si ze by to mohlo byt neco s karburatorem malo paliva ale nejsem si jist nebo trisky :/ ..

Neví nekdo co s tím ??
dominik1503

10+

PředchozíDalší

Zpět na Do 50ccm

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek