Rhon Speed 50

Technické problémy s čínskými skútry do objemu 50ccm (včetně).

Re: Rhon Speed 50

Příspěvekod ivannk » 22 črc 2010, 08:41

Zdravik, ako som uz pisal skor.
mam par odkazov od chlapika, ktory vymenil tieto veci, takze by to mali byt zamenitelne veci pre RHON

Válec Sport 70ccm Minarelli AC
Variátor Multivar CPI / Keeway
Řemen Hebo kevlar

neviem ci tu mozem postovat linky na eshop, ale keby niekto chcel poradit kde to najde tak mozem tieto informacie poslat dalej cez SZ. :twisted:
ivannk

50+

Reputace: 0
Skútr / moto: RHON SPEED 50 YY LH50QT-C1
Tuning / úpravy: odstraněna el. restrikce, NGK svíčka :) , new CPI

Příspěvekod Ferry » 22 črc 2010, 10:44

oldschool_dave píše:pokud jsi trochu zrucny tak si karb. naladis sam je to strasne jednoduchy jsou tam pouze dva sroubky jeden na volnobeh a druhej je vzdusnik pokud budes chtit poradit popisu ti jak to mam ja..a co svicka? mas tam porat tu origo cinu? okamzite ji vymen za NGK BP7HS
To naladění karburátoru by mne zajímalo. Hlavně nastavení bohatosti směsi - na jehle je mi to jasný, ale nevím jak se vzdušníkem (přitáhnu - bohatší, nebo naopak). Zdá se mi, že mi to poněkud víc žere a rozhodně to není kolem 3 litrů - spíš tak kolem 4. Je ale fakt, že je u nás hodně prudkých kopců. Jinak jsem musel jednou vyčistit karburátor, protože kolem půl plynu měl motor "díru" a na plnej vynechával. V plovákový komoře byl nějakej bordel a po vyčištění je to bez problémů. Díky za odpověď. Franta
Ferry

25+

Skútr / moto: Rhon 50, Honda CBR 600
Tuning / úpravy: Rhon - odstraněna el. restrikce, vzduchový filtr Malossi Redsponge, kontrastní pružina Malossi - bílá, svíčka NGK

Příspěvekod oldschool_dave » 22 črc 2010, 11:03

vzdusnik je standartne na 1.5-2otacky tzn. utahni ho a povol o 1.5otacky tak to mam ja a spokojenost... svice hezky hnedorezava...
oldschool_dave

25+

Skútr / moto: rhon speed 50
Tuning / úpravy: odstranena restrikce

Příspěvekod aloyz312 » 22 črc 2010, 11:56

Ještě bych se chtěl zeptat, jestli jste za servisní prohlídku platili nebo nikoliv? V servisu po mě chtěli zaplatit převodový olej i prohlídku, na což jsem jim řekl, že má platit AutoKelly - dle servisní knížky. Za výměnu oleje 110 ml - jsem měl platit 200,- Kč, což mi příjde drahý poměrně dost - za 2 velký a jeden malej panák oleje tolik peněz.

Jaké máte zkušenosti s prohlídkou vy? Já jsem již psal, že budu muset opět do servisu, aby mi vyměnili tu svíčk, jelikož "sršeň" cuká.
aloyz312

25+

Skútr / moto: Rhon Speed 50
Tuning / úpravy: el. restrikce a NGK svíčka

Příspěvekod Sportman » 22 črc 2010, 13:44

Za 1.servisní prohlídku,jsem neplatil, vše bylo zdarma v rámci garance.
aloyz312 píše:
Sportman píše:Jo a je doporučeno používat stejnou značku oleje ,kterou jste tam dali prvně.Ale to asi všichni víte.

Měl jsem na mysli olej do směšovače, tedy do benzinu,že by měl být doléván stejný.

[quote="oldschool_dave"]pokud jsi trochu zrucny tak si karb. naladis sam je to strasne jednoduchy jsou tam pouze dva sroubky jeden na volnobeh a druhej je vzdusnik pokud budes chtit poradit popisu ti jak to mam ja..

Koukal jsem na karbec a vidim tam jen šroubek na volnoběh, druhý ale ne,který to je? popiš mi to prosím.
Diky
Naposledy upravil KYBLOS dne 19 říj 2013, 16:03, celkově upraveno 2
Důvod: Sloučeny 3 příspěvky pod sebou
Bez restrikce,sportovní CDI,žluté spojkové pružiny,street výfuk LeoVince Touring,bílá kontraska,variátor Multivar,válečky 9g , najeto víc jak 12000 km.
Sportman

100+

Skútr / moto: RHON LH50QT ,,Žlutý sršeň"
Tuning / úpravy: Bez restrikce,sportovní CDI,žluté spojkové pružiny,street výfuk LeoVince Touring,bílá kontraska,variátor Multivar,válečky 9g,najeto už víc jak 12000 km

Příspěvekod oldschool_dave » 22 črc 2010, 14:38

volnobeznej je ten medenej pod tou hadickou a jakoby u airboxu je stribrnej cervik tak to je vzdusnik...
oldschool_dave

25+

Skútr / moto: rhon speed 50

Příspěvekod spontye » 22 črc 2010, 22:04

nazdar rhonaci. riesili ste uz niekto pneu na zadne koleso????? strasne ma skrie myslienka ze si kupim 140/17/R12, len neviem ci to tam vojde. najprv som sa pohraval s kupou komplet kolies 13'' alebo aj 14'' lenze od najlepsieho predajcu yamaha na vychodnom sk som sa dozvedel ze to nieje tak jednoduche kedze zadne koleso je specificke pre kazdeho vyrobcu. skuste poradit ako na to a hlavne kde zohnat neake disky na toho nasho cinana. alebo aspon ci na zadne koleso dokazem narvat tu 140 gumu. vopred vdaka
vyfuk z maxona, cdi naraku racing, biela kontra malossi, zlte spojkove pruzinky malossi, odstranene kolienko sania, tryska 90, maximalka 65km rovina a neviem preco, odpojene auto mazanie.
spontye

50+

Tuning / úpravy: vyfuk z maxona, cdi naraku racing, biela kontra malossi, zlte spojkove pruzinky malossi, odstranene kolienko sania, tryska 90, maximalka 65km rovina a neviem preco, odpojene auto mazanie.

Příspěvekod David Čermák » 23 črc 2010, 00:26

zdravim všechny sršnáky.Protože jsem taky servis autok,tak jsem nějaké dostal.Jsem i servis na tyto skutry a vím že první garanci neplatíte servisu.Proplácí jim to AK,ne zákazník.Jinak jsem se chtěl zeptat, protože s laděním scoteru nemam zkušenost a chtěl bych z něj vymáčknout co nejvíc,tak bych chtěl ještě radu s tím výfukem.Jaký koupit.70 válec a ty věci kolem jsem si poznamenal a budu je shánět a zkoušet...Svíčku a olej samo doporučuji vyměnit.Olej neplatíte,ale svíčku ano za zmíněné peníze tušim119,-Jinak se tu někdo ptal na to omezení a záruka tak si nemyslím že když to vyndáš že bude někdo řešit záruku.Já osobně bych jí uznal :-)..díky za rady a tipy a budu to na servis těchto draku potřebovat..
David Čermák

10+

Skútr / moto: Rhon
Tuning / úpravy: odstraněná restrikce,otevřené sání,tryska,variator molossi,2 komor výfuk z maxona

Příspěvekod spontye » 23 črc 2010, 00:41

no mna by len zaujimalo kde my na vychode SK mame servis na tie cinany. taktiez by so siel na tu garancku aj ked ja som uz svoj zoservisoval sam hehehe. ale hlavne ma zajimaju tie kolesa co som pisal skor
vyfuk z maxona, cdi naraku racing, biela kontra malossi, zlte spojkove pruzinky malossi, odstranene kolienko sania, tryska 90, maximalka 65km rovina a neviem preco, odpojene auto mazanie.
spontye

50+

Tuning / úpravy: vyfuk z maxona, cdi naraku racing, biela kontra malossi, zlte spojkove pruzinky malossi, odstranene kolienko sania, tryska 90, maximalka 65km rovina a neviem preco, odpojene auto mazanie.

Příspěvekod VladoTA3 » 23 črc 2010, 09:21

To TaKy. Opýtam sa Kellyho keď k nám príde.
Tiež som sa stal štastným ( :?: ) majiteľom tohto Sršňa.
Super postrehy-rady na tomto fóre. Dal som si povedať a hneď som menil žiarovky za LEDky (5xW5W 1x21/5W), vymenil som oil v prevodovke a sviečka je už na ceste ku mne. Obmedzovač rýchlosti som tam zatiaľ nechal, kým ho trošku zabehnem.
Teším sa na Vaše ďalšie postrehy, a možno aj niečím prispejem ak na niečo prídem.
DíK VáM VšETKýM za NáZoRy i KRiTiKu :wink:

PS :
spontye píše:od najlepsieho predajcu yamaha na vychodnom sk

že by PETRO Prešov ???
Naposledy upravil KYBLOS dne 19 říj 2013, 16:03, celkově upraveno 1
Důvod: Citace posledního příspěvku
Skútr / moto:
Žlutý Sršeň od Kellyho : oT-o
Rhon Speed 50 (50 ccm China Scooter)

10+

Skútr / moto: Žlutý Sršeň od Kellyho: oT-o
Tuning / úpravy: Tá část mezi sedadlem a volantem =) , CDI Naraku , NGK , Restrikcia out

Příspěvekod spontye » 23 črc 2010, 11:26

jasne ze on. kto iny by mohol byt naj na vychode?? asi nikto
spontye

50+

Příspěvekod zlutas » 23 črc 2010, 17:50

oldschool_dave píše:volnobeznej je ten medenej pod tou hadickou a jakoby u airboxu je stribrnej cervik tak to je vzdusnik...

cau, muzes presneji popsat kde jsou ty srouby, nebo nahodit nejake fotky , diky
zlutas

5+

Skútr / moto: RHON 50

Příspěvekod choze80 » 23 črc 2010, 20:46

Zdarec - když se podíváš zepředu na karb, tak tam uvidíš v levé části šruobek kterým se štelují volnoběžné otáčky a cca 2 cm v pravo se nachází šroub na křížový šroubovák kterým se šteluje bohatost - na volnoběh je výce vystrčený z těla karb. - na bohatost je zhruba zarovnán s tělem karb. :shock: Stačí takto??
spontye píše:nazdar rhonaci. riesili ste uz niekto pneu na zadne koleso????? strasne ma skrie myslienka ze si kupim 140/17/R12, len neviem ci to tam vojde. najprv som sa pohraval s kupou komplet kolies 13'' alebo aj 14'' lenze od najlepsieho predajcu yamaha na vychodnom sk som sa dozvedel ze to nieje tak jednoduche kedze zadne koleso je specificke pre kazdeho vyrobcu. skuste poradit ako na to a hlavne kde zohnat neake disky na toho nasho cinana. alebo aspon ci na zadne koleso dokazem narvat tu 140 gumu. vopred vdaka

Zdarec - osobně si myslím že 140/17? spíš 70 r 12 t na ten ráfek nevleze - myslím si že max je 130/80R12 ---Doporučuju PIRELLI EVO :D
Naposledy upravil KYBLOS dne 19 říj 2013, 16:05, celkově upraveno 2
Důvod: Citace posledního příspěvku. Sloučeny dva příspěvky pod sebou.
Restrikce pryč,laděný fuk, papučky dunlop GT301140/70r12, variátor malossi multivar s 4,5g válečky Polini, řemen hebo,modré pružinky ve spojce , otevřené sání,tryska 82,CDI naraku, odstraněna olejová pumpa a ořezán hlavní stojan na kruháčích drhnul :-)
choze80

250+

Skútr / moto: RHON SPEED 50-LH50QT-C , Maxon matador 125 ccm
Tuning / úpravy: Restrikce pryč,laděný fuk, papučky dunlop GT301140/70r12, variátor malossi multivar s 4,5g válečky Polini, řemen hebo,modré pružinky ve spojce , otevřené sání,tryska 82,CDI naraku, odstraněna olejová pumpa a ořezán hlavní stojan na kruháčích drhnul :-)

Příspěvekod David Čermák » 23 črc 2010, 21:06

ví někdo kolik se převrtává ta tryska?zkusil jsem to 0.9 a teda sršen už nejede vubec.Jinak ten kit ta 70ccm a ten variator,jak to funguje a jak to lítá?Pak mne zajímalo jaký se tam dá dát výfuk a filtr na karbec.Díky za rady
David Čermák

10+

Skútr / moto: Rhon
Tuning / úpravy: odstraněná restrikce,otevřené sání,tryska,variator molossi,2 komor výfuk z maxona

Příspěvekod choze80 » 23 črc 2010, 21:33

Zdarec ty jsi snad VRTAL - (jakože vrtačkou) do karbecu???????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

edit:upraveo dle pravidel SF o citaci! Wictor
Restrikce pryč,laděný fuk, papučky dunlop GT301140/70r12, variátor malossi multivar s 4,5g válečky Polini, řemen hebo,modré pružinky ve spojce , otevřené sání,tryska 82,CDI naraku, odstraněna olejová pumpa a ořezán hlavní stojan na kruháčích drhnul :-)
choze80

250+

Skútr / moto: RHON SPEED 50-LH50QT-C , Maxon matador 125 ccm
Tuning / úpravy: Restrikce pryč,laděný fuk, papučky dunlop GT301140/70r12, variátor malossi multivar s 4,5g válečky Polini, řemen hebo,modré pružinky ve spojce , otevřené sání,tryska 82,CDI naraku, odstraněna olejová pumpa a ořezán hlavní stojan na kruháčích drhnul :-)

PředchozíDalší

Zpět na Do 50ccm

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek