Maxon Rhon 50 - problém motoru/variátoru ?

Technické problémy s čínskými skútry do objemu 50ccm (včetně).

Maxon Rhon 50 - problém motoru/variátoru ?

Příspěvekod kusto.cz » 30 čer 2013, 13:10

Zdravím. mám takový větší problém. ve skutrech se nevyznám a mám pod rukama Maxon Rhon 50. má najeto cca 8 000 km a to bez omezovače. Po zimě jsem skutr nastartoval a vyjel. asi po 10km začel cukat, kouřit, nepravidelný chod motoru a hrozný hluk. chcípl. když jsem nastartoval znova, to samé. Momentálně se zasekává i nakopávačka, tím způsobem že se nedá šlápnout, jako by byla zaseklá, musel jsem sundat kryt a pootočit ? variátorem ? a zas nasadit. Přikládám video které snad popíše to co tu rozepisuji, předem děkuji za jakoukoliv odpověd.

https://www.youtube.com/watch?v=8CHyO2-Abcs
kusto.cz

0+

Reputace: 0
Skútr / moto: Rhon maxon 50

Re: Maxon Rhon 50 - problém motoru/variátoru ?

Příspěvekod makreps » 30 čer 2013, 15:44

Ahoj a zkoušel jsi to nastartovat i bez krytu vária? To vypadá jako když to chytá za něco v tom krytu i ta nakopávačka bych řekl podle videa že pocukává. já bych to zkusil bez toho krytu :wink: Někdy se stane že praskne vratná pružina pastorku našlapávačky a pak ti chytá pastorek o variator a dělá to bugr!
Bylo: Maxon forcer 50 čínská autokelly raketa, lehký tuning, najeto cca12000km bez jediné vady či závady!!!

Obrázek
makreps

50+

Reputace: 1
Skútr / moto: Kymco Movie 125
Tuning / úpravy: Plexi štít, vyhřívané hefty a kufr Givi, ostatní nejsou třeba

Příspěvekod kusto.cz » 01 črc 2013, 21:23

Ahoj. Ano zkoušel. dělá to hrozný hluk od toho variátoru. nebo možná přímo z motoru. Jak se to chová kdyby byl přidřený ? bojím se že se třeba přidřel nebo něco takového. protože má i nepravidelný, hlasitý běh. Nejradši bych ho zavezl někomu, kdo tomu rozumý, Nenajde se tu někdo z Prahy ?
kusto.cz

0+

Reputace: 0
Skútr / moto: Rhon maxon 50

Příspěvekod TUNER » 02 črc 2013, 07:01

V Praze je spousta servisů na skútry. Jestli je přidřenej zjistíš velice jednoduše. Sundáš válec a hned uvidíš na čem jsi. U AC motoru je to brnkačka a práce na pár minut.
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Zpět na Do 50ccm

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek