Zdarec, mám Matadora Ardoura 50 2T, 2 roky a měsíc starý, najeto 2500 km. Nehází jiskru, vyměnil jsem, cívku, magneto a koupil nové CDI. Problém pravděpodobně bude v novém cdi. Původní cdi se již neprodává a prodávají náhradu, který pasuje i do jiných maxonů. Cdi mám z Kelly a je k němu svazek kabelů, který barevně neladí s mými kabely ve skútru, takže se bude muset něco překabelovat, jelikož mi to stále nejede. Už mám skútra celého odstrojeného a zkoumám, kam ty kabely vedou. Zjistil jsem, že 2 vedou k magnetu (statoru)(červenočerný a červnobílý), 1 k cívce(žlutočerný), 1 k omezovači(fialový), 1 je kostra(zelený), 1 je kontrola stojánku(černobílý).
Nová kabeláž je růžový kabel, který asi bude původně fialový k omezovači, podle toho, že někdo odpojuje růžový a někdo fialový. Další kabely jsou černý-krátký, černý-dlouhý, červenorůžový, červenočerný a bílo černý.
Moje prosba je, jestli by mi mohl někdo napsat, kam který kabel vede.
Moje staré cdi háže slabou jiskřičku a pouze pokud "ťukám" do sartéru, pokud ho držím jiskru to neháže, když ho pustím, tak při doběhu to také jiskřičku hodí. Nové cdi nehodí jiskru ani ťuk. Zkoušel jsem to různě překabelovat, ale nejsem si jist, jestli jsem už i to nové cdi nepohřbil. Nestkal se s tímto problémem už někdo?
Díky za každý postřeh.