Kingway problemi

Technické problémy s čínskými skútry do objemu 50ccm (včetně).

Re: Kingway problemi

Příspěvekod Mr.Voza » 25 lis 2015, 08:16

Emineme, jestli si teda neděláš prdel a to co píšeš je pravda, už jsi prověřoval věcy, co jsem ti radil na první stránce tohohle tématu?
Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP
Mr.Voza

1000+

Reputace: 48
Skútr / moto: Aprilia SR50 tuned, Aprilia Leonardo 250 serie
Tuning / úpravy: Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP

Příspěvekod josuk » 25 lis 2015, 09:07

Reklama ale není žádná legrace!! Přece platí a platit bude: "to je blbý, to se bude líbit" ;-)

(protože kdyby vzal jakýkoliv eminem do ruky šroubovák místo klávesnice, má to dávno spravený resp. vyřešený!!) :-D
josuk

1000+

Reputace: 597
Skútr / moto: zimní X Max 250 a Honda ADV 350
Tuning / úpravy: na zimu deka a zimní gumy

Příspěvekod PBM2 » 25 lis 2015, 11:13

To Eminem202: doufám, že jsi při koupi sepsal kupní smlouvu a že v ní nejsou uvedeny jako závady právě ty věci, které jsi vyjmenoval, že ti dělají problémy. Protože pak by jsi u prodejce nemohl uplatňovat jakoukoliv reklamaci, "protože jsi o závadách byl informován a i s nimi jsi předmět koupil". Stejně tak doufám, že jsi sepsal kupní smlouvu jako takovou, protože pokud ne, máš zaděláno na problémy. Tady máš zjednodušenou verzi, jak postupovat a za jakých podmínek, pokud se vyskytne tzv."skrytá vada", a to i za podmínek, kdy jsi byl seznámen se stavem stroje, ale pouze u těch případů, že jde o vady, na které jsi nebyl prodávajícícm upozorněn - http://forum.skodahome.cz/topic/118563-jak-postupovat-při-zjištění-skryté-vady-na-zakoupeném-voze nebo zde http://www.tipcars.com/magazin-skryta-vada-pri-koupi-ojeteho-vozidla-2494.html . Padlo tu hodně rad, aby jsi to, z různých důvodů, nekupoval. Teď musíš okamžitě uplatnit reklamaci (pokud tu smlouvu máš) a, pokud možno, na stroji nejezdit, protože se jeho stav může zhoršit a prodávající pak bude tvrdit, že v době prodeje to "jen jemně cinkalo, ale teď to odpadává". Prostě mu nedat možnost se vyzout ze zodpovědnosti jen proto, že ty, sice s odrážením, dojedeš do práce. Pokud to cinká, nejde zřejmě o nic malého a mohlo by se to časem dost zhoršit. Udělal jsi chybu, to už asi víš i ty sám, alespoň v tom, že jsi koupil něco, co vykazovalo problémy a i přes to jsi dal na řeči, "že to přejde" (to cinkání). Reklamuj a, pokud to nepůjde jinak, žaluj. Ale je třeba mít v ruce kupní smlouvu, aby se bylo o co opřít (a to jen v tom případě, že závady, které se ti objevily, v ní nejsou konkrétně a přímo zmíněny). Jinak se zkus zeptat v Bašce u křižovatky naproti základní škole (je tam obchod a lékárna) ve firmě AVS MOTO - NÁKUPNÍ STŘEDISKO, 739 01, Baška, Baška 421, tel. +420 602 887 527, mail avs.moto@email.cz - 1.patro. Dělají servis skůtrů, tak snad by ses s nimi mohl, pokud to nevyjde s reklamací, domluvit, zda to opraví. Ale neopravuj nic před tím, než dořešíš prodejce. Jinak by jsi taky nemusel dostat proplaceno, co by tě to mohlo stát, protože soused by mohl tvrdit, že on by ti to udělal levněji a těch "XX" tisíc ti nedá. Tak to zkus a malá rada na závěr. Všude musíš počítat s tím, že kdekoliv, tzn. že i zde, se objeví "rady" nebo "tvrzení", která ti mohou přijít jako správné rady a dobře míněná tvrzení, ale jsou to spíše úsměvné příspěvky, protože těm, kteří je tu dají, celá ta situace přijde víc, než úsměvná. Snad i proto ta ironie. Proto musíš všechny rady brát s rozvahou a vzít si z nich to dobré. To je jako bys na parkovišti kupoval "zaručeně originál parfém BOSS za 1/5 ceny" a přitom jde o obarvenou vodu, že které budeš mít jen ekzém. Prostě nesmíš všemu hned věřit. Tak ať dopadneš dobře. 8)
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
PBM2

750+

Reputace: 134
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Příspěvekod scarabeo500 » 25 lis 2015, 11:44

Na předešlé stránce píše, že žádnou kupní smlouvu nemá a neví ani co to je. Kdosi ho strašil, že bez kupní smlouvy to ani na sebe nepřepíše. To je snad přehnané?
Znám lidi jeho typu, kterým nelze poradit.
Zkus se s prodávajícím domluvit po dobrém. Vím, že to většinou nejde. Zkus někoho požádat o pomoc, rodiče nebo zkušenějšího kamaráda. Připadá mi, že si chceš skútr nechat za každou cenu. Tak se pokus obrátit na někoho ze svého okolí aby objektivně zhodnotil jestli je reálné se pokoušet o opravu. Možná je lepší zamáčknout slzu a oželet to co už jsi za ten drek dal, než do toho cpát další peníze. Zkus se toho raději se ztrátou zbavit a začni šetřit na něco solidnějšího.
scarabeo500

250+

Reputace: 19
Skútr / moto: Scarabeo 500

Příspěvekod duky5 » 25 lis 2015, 12:15

Eminem202 píše:Prosim nezamykejte mi to.

Nasel by se tu nekdo ochotny kdo by mi ho prisel opravit?

Za odmenu mu treba koupim jidlo v frydku kfc

Vy si tu spokojne necháte kakať na hlavu ako vidím :).

A pdbm kľudne napíše opäť odpoveď román o kúpnej zmluve :)
Honda ADV350 Obrázek

Gilera Nexus 500 Obrázek, dlhodoby priemer za cca 77 000 km
duky5

1000+

Reputace: 108
Skútr / moto: Honda adv350

Příspěvekod Eminem202 » 25 lis 2015, 12:24

Děkuji za rady.
Kupní smlouvu žádnou nemám jak sme byli na přepisu vše co jsem dostal jsem dával jemu protože jsem tomu vůbec nerozuměl a pak mi dal vše co k němu potřebuji tp.atd

Včera jsem byl u souseda a ten říkal že o cinkání jsem jasně věděl a další vady se objevili až po koupi tak mi řekl že jsem to od něj neměl kupovat :( a z jeho manželkou si ze mě dělali srandu :?

Tak jsem rozčílený přišel domu a koukal na skútr - nařadí doma žádné nemám a byl bych rád kdybych našel aspoň šroubovák.
Celý skútr jsem vyčistil a jel sním na noční do práce a doufal v to že to přestalo.
:| asi sem mu moc věřil a to cinkání se zas mnohem zhoršilo a slyšeli ho určitě všichni v okolí 100 metrů.
Bylo to hrozné neda se to ani poslouchat a u každého cinknutí mam mráz po zádech z toho zvuku.
U zpáteční cesty cinkání pokračovalo (samozřejmě jak jsem psal u každé jízdy se musím odrazit) ale pár metrů od domu sem byl rád že jsem dorazil a najednou praskla přední žárovka světla... přestala uplně svítit.
Ještě sem zapomněl dodat že u cesty do práce se jednou skútr přidusil jako kdyby nedotékal benzín... ale měl jsem půl nadrže.

Můj kontaktní email : pcgameblers@seznam.cz
Telefon dam až po domluvě.
Bydlím 3km od frýdku.

Kdo by mi sním pomohl můžu mu třeba za odměnu koupit jídlo v kfc ve frýdě nebo peníze na ruku.
Prosím jestli by si někdo pak přinesl svoje nářadí žádné nemám.

Když nikdo neodepíše do 2 týdnů tak skusím ten servis jak si psal PBM2

-- 25 lis 2015, 11:27 --

Jinak nevím co je na to směšného...
Rozhodně srandu si z vás nedělám.
Eminem202

25+

Reputace: 0

Příspěvekod scarabeo500 » 25 lis 2015, 12:38

Mylím, že jsem tady už narazil na obhájce těchhle čínských strojů. Tak se k tomu teď někdo postavte jako chlap a zkuste mu pomoct!!! :!:
scarabeo500

250+

Příspěvekod stretavka » 25 lis 2015, 14:10

Tato debata s "eminemem" je úplně off topic.

Pokud tady všechny ostatní nehoupe (čemuž ani za mák nevěřím), tak má co chtěl. Před pár dny ve vlákně ZIPP se všem smál, jak on se svým Číňanem nám bude ukazovat záda, protože mi se značkovýma ojetýma skůtrama dávno dojezdíme, tak prostě MÁ CO CHTĚL!!!!! Kdyby jsme ho nevarovali, tak neřeknu popel, ale takhle..........

Jenže věci se jak se zdají mají tak, že ho to prostě baví si dělat prču z lidí, co to myslej dobře........

Možná by bylo vhodné, aby admin zjistil IP adresu podobných uživatelů (The_Doctor, eminem202 a jim podobní) a dal ji na černou listinu.
Tak to vidím já, možná se mýlím, ale nevím proč mi mé podvědomí říká že ne......
Každá náhoda se musí pečlivě připravit.....
stretavka

250+

Reputace: 317
Skútr / moto: Aprilia Leonardo 125/Honda Hornet 900
Tuning / úpravy: série

Příspěvekod josuk » 25 lis 2015, 14:44

omluva: připadalo mi to původně jako reklama (na KFC??, skútr Catini??ctrlv.cz??, gangstarserver??)), ale jestli Zdeněk opravdu zatím nemá ani vlastní šroubovák, beru zpět. Kluk určitě není blbej a má snahu!! ;-)
josuk

1000+

Reputace: 597
Skútr / moto: zimní X Max 250 a Honda ADV 350
Tuning / úpravy: na zimu deka a zimní gumy

Příspěvekod PBM2 » 25 lis 2015, 15:24

Edit: mažu, buď si vezme za své něco z rad, které dostal, nebo ne. A ostatní si zase vezmou to svoje. 8)

PBM2

750+

Příspěvekod scarabeo500 » 25 lis 2015, 15:36

Přesně, často se tady řeší mnohem větší hovadiny. Já nebudu vysvětlovat proč, ale mně je ho prostě líto. Nevěřím, že by si někdo takovou hovadinu vymyslel. Asi naivní kluk a naletěl.

Vtipné :D Trochu jsem reagoval na předešlý příspěvek a autor ho mezi tím upravil. :D
scarabeo500

250+

Příspěvekod Mr.Voza » 25 lis 2015, 15:49

Emineme, furt píšeš to samý do kola, že potřebuješ radu, že nevíš co s tím a furt si meleš to stejný dokola. Já jsem ti psal tipy, čím by to mohlo bejt po tý technický stránce, hafo dalších lidí ti napsalo, že to máš reklamovat u prodejce a jak při tom postupovat, jak se soudit apod., PBM ti doporučil servis, kde by se ti na to mohli blízko tvýho bydliště mrknout a ty si furt meleš to svoje, že nevíš co s tím, že ti to cinká a jezdíš na tom jak na odrážedle a furt to samý dokola. Tak už to sakra začni nějak řešit. Buď si kup vercajk, najdi si na netu, jak se dostat do variátoru, a zkus si to opravit sám, nebo souseda zažaluj, což se podle mě vzhledem k ceně skůtra a ceně právníka absolutně nevyplatí, nebo se smiř s tím, že tě bude ta oprava nějakou korunu stát a dej si to opravit do servisu - což by bylo pro tebe asi nejchůdnější řešení, když nemáš ani blbej šroubovák a nevíš co je kupní smlouva. Nebo já nevim, co už ti tady máme všichni poradit. To chceš, aby ti to tady někdo telepaticky přes internet opravil, nebo čekáš, že se to snad opraví samo, nebo co ještě chceš?
Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP
Mr.Voza

1000+

Reputace: 48
Skútr / moto: Aprilia SR50 tuned, Aprilia Leonardo 250 serie
Tuning / úpravy: Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP

Příspěvekod duky5 » 25 lis 2015, 16:47

Mr.Voza píše:nebo co ještě chceš?

Nasel by se tu nekdo ochotny kdo by mi ho prisel opravit? Za odmenu mu treba koupim jidlo v frydku kfc...
Honda ADV350 Obrázek

Gilera Nexus 500 Obrázek, dlhodoby priemer za cca 77 000 km
duky5

1000+

Reputace: 108
Skútr / moto: Honda adv350

Příspěvekod PBM2 » 25 lis 2015, 17:14

scarabeo500 - já to "upravil", tedy spíš smazal, protože když čtu některé reakce, tak mi to přišlo jako "házení hrachu na zeď". Jinak dík za to "vtipné"... :wink:

PBM2

750+

Příspěvekod denisbiker » 25 lis 2015, 17:50

Nečetl jsem vše. Ale pobavil jsem se. Emineme ty si blázen!!!! Koupíš krám i přesto, že tě pár lidí zde z fóra na to upozorňujeme a teď se divíš že se to sype. I přesto je mi tě líto, že tě soused takhle obral.
denisbiker

100+

Reputace: 7
Skútr / moto: Leonardo 250,Sr50 Stealth , Suzuki GSX-R 1000

PředchozíDalší

Zpět na Do 50ccm

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek