Kingway Fonero 50 4T - nestartuje

Technické problémy s čínskými skútry do objemu 50ccm (včetně).

Kingway Fonero 50 4T - nestartuje

Příspěvekod ceeep » 04 led 2013, 18:40

Ahoj skutristi.

Mam tady mensi problem s mym 50ccm skutrem, 4 takt. Nereste ze je ted zima, resim to uz dost dlouho:). Koncem leta kdyz se zacalo ochlazovat jsem mel problemy se startovanim. I kdyz jsem to nakonec nastartoval tak mel motor tendenci po chvili chcipnout. Situace se tak zhorsovala ze potom uz jsem nenastartoval vubec. Ted si s tim v garazi porad hraju abych byl nachystany na jaro ale nemuzu s tim pohnout. Kdyz jsem projizdel podobna temata tak jsem vsechy rady uz vyzkousel. Mam novy sytic, baterie plne nabita, svicka nova. Kdyby nekdo umel poradit a nebo uz resil podobny problem prosim pomozte :) Predem dekuji.
ceeep

5+

Reputace: 0
Skútr / moto: Kingway Fonero 50 4T

Re: Kingway Fonero 50 4T - nestartuje

Příspěvekod scooterjarda » 04 led 2013, 19:17

podtlakovej ventil ?
scooterjarda

10+

Příspěvekod ceeep » 04 led 2013, 19:23

Kdyz benzinovou hadicku odpojim tak benzin netece coz je dobre ne?
ceeep

5+

Příspěvekod makreps » 04 led 2013, 20:56

No jde o to jestli ti ten benzín teče z kohoutu když točíš starterem! :D
Bylo: Maxon forcer 50 čínská autokelly raketa, lehký tuning, najeto cca12000km bez jediné vady či závady!!!

Obrázek
makreps

50+

Reputace: 1
Skútr / moto: Kymco Movie 125
Tuning / úpravy: Plexi štít, vyhřívané hefty a kufr Givi, ostatní nejsou třeba

Příspěvekod lukin » 04 led 2013, 21:02

Zaschlá vzdušníková tryska v karburátoru :!: :wink:
http://www.scooterclubolomouc.cz srazy a vyjížďky v Olomouckém kraji

http://www.skutry-levne.cz
Servis a Tuning skútrů a čtyřkolek
Prodej tuningových dílů na všechny skútry
lukin

25+

Skútr / moto: Malaguti Madison 3 125
Tuning / úpravy: Vário

Příspěvekod ceeep » 04 led 2013, 21:37

Jo kdyz startuju tak tece samozrejme :D Ta vzdusnikova tryska karburatoru by se mela nachazet kde? Ja jsem celkem amater v tomhle.

5.1. edit:
Dneska jsem jeste zkousel v ramci moznosti vycistit karburator. Co slo to jsem rozmontoval a profoukal. V karburatoru byl benzin takze po ceste do karburatoru problem asi nebude. Svicka jiskru hazi. Fakt me uz nic nenapada.
Naposledy upravil KYBLOS dne 27 říj 2013, 11:35, celkově upraveno 1
Důvod: Sloučeny dva příspěvky pod sebou
ceeep

5+

Příspěvekod lukin » 06 led 2013, 22:12

Je to taková dlouhá tryska hned vedle hlavní trysky http://download.skutry-levne.cz/plovakova-komora.jpg
Hlavní tryska se většinou nezacpe.. je v nejnižším bodě plovákové komory a hned vedle ní je ona vzdušníková tryska na obrázku je v té dírce vedle trysky, ale to je 2T karburátor .... tobě bude nejspíš čouhat trošku ven a ta často zasichá a skútr pak nejde nastartovat.
http://www.scooterclubolomouc.cz srazy a vyjížďky v Olomouckém kraji

http://www.skutry-levne.cz
Servis a Tuning skútrů a čtyřkolek
Prodej tuningových dílů na všechny skútry
lukin

25+

Skútr / moto: Malaguti Madison 3 125
Tuning / úpravy: Vário

Příspěvekod vena307 » 07 led 2013, 01:07

Na podzim jsem měl problém že za jízdy mi přestal jet skutr, když jsem zastavil tak se opět bez problému rozela pak zase ne jel,jel a td.až se to stupňovalo a vše vypadalo na problém s benzínem,
Palivový filtr,podtlakový čerpadlo,karburátor td.vše sem skontroval pročistil,a veto byl kabel v alternátoru který měl špatný kontakt a to byl veškerý problém. :o
Když jsi přišel na svět, plakal jsi a všichni se radovali. Žij tak, aby všichni plakali a ty ses usmíval, až jej budeš opouštět!“
vena307

500+

Reputace: 173
Skútr / moto: Honda SW-T 400,Yamaha FZS 1000 Fazer,Yamaha R1,
Tuning / úpravy: Honda CBR 1000RR Fireblade

Příspěvekod Pavel » 07 led 2013, 10:08

V tomto fóru opravdu návod najdeš. Pokud máš 4t padesátku (asi zřejmě činu)
musíš prostě postupovat vyrǎzovacím systémem. Začni palivovým systémem!
Rozdělej karburátor a začni čistit! Pokud si někdo myslí, že stačí jen tak profouknout, je na velkým omylu! Rozdělej celý karburátor na čistý hadr a hlavně dávej pozor abys něco neztratil. Jelikož je naše palivo pěknej humus, opravdu vyfoukej celý karburátor stlačeným vzduchem. Doporučuji si sehnat i sprej na karburátory ( nebudeš to dělat naposled ). Zaměř se hlavně na trysku volnoběžnou, to je ta dlouhá hned vedle hlavní. Tahle tryska je ve většině případech uvnitř dutá a udělá se tam takový gel, který je potřeba dostat pryč. Tady je přesně ta chyba, že si někdo myslí, když vyčistí karburátor, že už má hotovo! Ne í tomu tak ! Tuhle trysku jsem čistil i třikrát a je to pěknej opruz. Doporučuji vzít drátek a protáhnout trysku kombinovaně s chemií a stlačeným vzduchem.
Po vyčištění karburátoru doporučuji preventivně vyměnit palivo a zkusit nastartovat.
Automaticky si ještě vyměň svíčku. To, že ti venku hodí jiskru nemusí nic znamenat. Nezapomeň, že skútr má podtlakový ventil a pokud nechceš čekat až ti palivo nateče do karburátoru, udělej lehký podtlak třeba pusou na hadičce podtlaku, karburátor se ti naplní palivem. Pokud chytne, je vyhráno. Pokud ne, pokračujeme dál.
Karbec a svíčku máme. Vytáhni hadičku od přívodu paliva a nasaď hadičku s flaškou, pokud se ti podaří nastartovat, je to ventil. Né vždycky musí být dobrý i když protéká.
Pak je tady ještě spousta možností diagnostiky, ale na to teď nemám dostatek času vysvětlovat. Pokud by se tenhle základ nedařil, cinkni mi a probereme to po telefonu.
Non-stop tel.: 608313999,
A ten znáte? Jak se pojišťovák a garážová lady na skůtříku svezli?
Pavel

Prodejce/servis

Reputace: 34

Příspěvekod Vratas » 07 led 2013, 13:48

Ještě bych si asi stejně pro jistotu opatřil novou zapalovací cívku a hlavně kabel s fajfkou. Nevím sice, jakou tam máš, ale u číňanů dělá problémy i tahle zapalovací soustava, obzvláště pokud máš fajfku z plechu nebo plechem krytou - potom to může rozhazovat impulsy do svíčky a nedává jiskru ve chvíli a tak, jak by měla.
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Zpět na Do 50ccm

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek