Kingway Camaro - startérem za studena nenaskočí

Technické problémy s čínskými skútry do objemu 50ccm (včetně).

Kingway Camaro - startérem za studena nenaskočí

Příspěvekod m4rt4s » 25 dub 2012, 21:39

Ahojte, už jsem zoufalý a poprosil bych zdejší guru o radu... Už dva "mechanici" mi shořeli na tom, že TO NENI MOŽNY!

Kingway Camaro, 139QMB - 4T 50ccm, 2900Km
Vo co go: Pokud je skůtr po odstávce delší jak 10 minut, tak na elektrický startér nenaskočí. Točí motorem, ale žádná snaha, nic. Na startpáku kopne vždycky na první-druhý šup

Pokud je zahřátý (do 5 minut od příjezdu), tak kopne hned i na startér. Jiskru dává vždycky, svíce po startu mokrá (jinak cihlově červená - směs OK)
Vyměněn byl sytič, cívka, svíce (NGK), baterie dává 12.8V. Jinak seriovka, jede jako oheň (rovinka 62 dle GPS).

Jediné, co se nedělalo jsou ventily, ale motor nějak zvlášť neklepe. Už jste se s tím někdo setkali?
Děkuju za každou radu..
m4rt4s

10+

Reputace: 0
Skútr / moto: Kingway Camaro

Re: Kingway Camaro - startérem za studena nenaskočí

Příspěvekod majtas » 12 kvě 2014, 21:19

Ahoj mám podobný problém-Yuki speedy 4T. Koupil jsem jetý skůtr 5.800km. Při studeném startu elektr. startérem nenaskočí,nožní starpákou 2-3krát a běží.Pokud je motor teplý elektr. starérem naskočí bez problému.Nedalo mi to připojil jsem na baterku z auta a naskočí jen po dotyku start. tlačítka.(za studena)
Objednal jsem novou baterku-dnes dorazila , ale ještě ji musím dobít.Tak uvidím zítra.
Máš nějaké info., radu co s tím?
majtas

0+

Skútr / moto: YUKI speedy 4T

Příspěvekod stixal » 14 kvě 2014, 22:11

Mám dva skútry se stejným motorem a u obou se projevovala podobná závada - špatně startovali na starter a někdy se jim nechtělo ani na nožní start. Po výměně všeho možného - karburátoru , sytiče, zapalovací cívky, svíček atd, problém trval dále. Nakonec pomohla až výměna magneta , včetně snímače otáček. Domnívám se, že čínani nepořádně izolují cívky v magnetu a ty po čase mají mezizávitové skraty a tak nemají patřičný výkon. Jiskra je potom při pomalých otáčkách slabá a motor nestartuje tak, jak by měl. Většina mechaniků to nedokáže odhalit a so výměny magneta se jim nechce.
stixal

10+

Skútr / moto: zoom 50 4t
Tuning / úpravy: 72 mm , variátor, odstranění restrikcí

Příspěvekod Dědek64 » 14 kvě 2014, 22:31

Z magneta musí jít 50-90VAC na CDI jak to tam není tak to špatně startuje.
Dědek64

250+

Reputace: 7
Skútr / moto: Mors

Zpět na Do 50ccm

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek